Een magische week!

Geplaatst op 13 februari 2022 door Emmy in Evenement / 0 Comments

Vorige week stond plots helemaal in het teken van Harry Potter. Zo mochten we naar de Harry Potter high tea – waar we eerst in december heen zouden gaan – en organiseerde mijn werk een Harry Potter week tijdens de maand van de taal. Inclusief quiz.

High Tea

Ondanks dat ik nog behoorlijk gammel was (en die avond echt een knallende migraine had), wilde ik wel dolgraag mee naar de Harry Potter inspired high tea. We zouden eigenlijk in de kerstvakantie gaan, maar vanwege de lockdown werd dit verschoven. Ja, wij wisten kaartjes te bemachtigen voor de Wonderroom van Intelligentia in Eindhoven.

Uiteraard stonden we in vol ornaat, fanfic characters aan en toverstokken gereed te vroeg klaar om naar binnen te gaan. Het is een kleine ruimte, dus naast ons waren er nog maar een paar kleine groepjes. De ruimte zelf was erg mooi versierd, vol referenties naar de boeken en de films. Aan de aankleding kon het niet liggen, die was prachtig. Van de menukaart tot de kopjes: alles paste perfect.

We kregen heel veel lekkere (vega) gerechtjes vol bijzondere smaken. Niet alles was even spectaculair zoals op insta (onze bel had geen rook bijvoorbeeld), maar het was wel heel erg lekker. En vullend. Helaas kregen we niet superveel thee. Ik denk dat ze ons een ronde zijn vergeten.

Het was niet goedkoop, maar in mijn ogen was het het helemaal waard. Vooral de gezelligheid om dit samen met vriendinnen (en Rob) te kunnen delen. Het lekkerste vond ik het pompoentaartje, pasteitje en de snaai. YUMMIE. Oh en voor een goede scone mag je me ook echt altijd wakker maken.

Helaas is het voor nu tot en met juli uitverkocht en verwacht ik dat ze daarna over zullen gaan naar een ander thema. Maar ook dat zal vast een aanrader zijn!

Harry Potter week op school

Op dinsdag versierde ik mijn mediatheek met posters en vlaggen. Ik was gelukkig voldoende hersteld van c. en kon aanwezig zijn. Er werd ons gevraagd die dag ook verkleed naar school te komen, dus ik trok mijn Slytherin trui aan, sloeg mijn sjaal om mijn nek en stapte op mijn beze- eh fiets. Het was prachtig om te zien hoe collega’s en leerlingen zich hadden uitgedorst. De mediatheek was al snel prachtig versierd en ook de aula zag er prachtig uit met allemaal vlaggetjes in de huiskleuren en posters. Daarnaast zou er op woensdag een quiz plaatsvinden. CHALLENGE ACCEPTED.

Blijkbaar dachten onze collega’s dat de strijd vooral tussen mij en een andere collega zou gaan. Iedereen weet immers dat wij grote Potterfans zijn. Uiteraard meldde ik me aan. Ik bereidde me minimaal voor: ik was HP 1 al aan het herlezen en besloot vooral daar wat details van op te schrijven. Hoeveel trappen er op Hogwarts zijn en hoeveel House Points elke afdeling had aan het einde.

Op woensdagavond zat ik er helemaal klaar voor. Er deden lekker veel mensen mee en de chat explodeerde meteen. Personeelsleden en leerlingen deden allemaal enthousiast mee en de organisatoren gaven ons behoorlijk pittige vragen. Vragen die elke fan wel weet, maar ook vragen waar je even over na moest denken. Ik genoot met volle teugen.

Ik haalde 71 van de 72 punten. Alleen maar omdat ik bij één vraag een deel vergeten was te beantwoorden.

Ik was de beste van de school. HOERA! Ik versloeg mijn collega (Ha! Hij had zelfs spreuken staan oefenen, over dedication gesproken) en won een prijs. Nu ging het mij vooral om het plezier en het hooghouden van mijn eigen eer, maar de beste van de school zijn voelt toch wel goed. De volgende dag stroomde mijn mailbox vol met felicitaties van collega’s en leerlingen en sprong er tijdens mijn huiswerkklas nog een leerling naar binnen om te roepen hoe goed ik was. Deze saamhorigheid hielp mij deze week enorm in mijn herstel en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ondanks alle commotie is het nog steeds een verbindende serie: iedereen op school was welkom en deed mee.

Ik won uiteindelijk een chocokikker, treinkaartjes en een vet mooie thermosfles. Ik heb er daar al twee van, maar ik vind ze heel erg fijn.

Harry Potter lezen met de meiden.

Om de week af te sluiten besprak ik op zondagavond het eerste boek met vriendinnen. Tijdens een filmmarathon besloten we dat we allemaal de boeken weer wilden gaan lezen en hoe tof was het om dat samen te doen. Uiteraard begon ik te laat met lezen, maar ik had het boek alsnog op tijd uit. Het is ontzettend fijn om iets wat zo veel voor me heeft betekend in mijn jeugd opnieuw te beleven met mensen die nu zo ontzettend belangrijk zijn in mijn leven. Ook dit verbind en dat vind ik prachtig.

Helaas lukte me het uiteindelijk niet om aan te haken. Ik was helemaal op van alle dingen die we in het weekend hadden gedaan. Zo jammer. De volgende keer hoop ik er wel bij te zijn.

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.