Een klein dierenpark vol uilen

Geplaatst op 19 oktober 2022 door Emmy in Moederschap / 0 Comments

Wij mogen graag dierentuinen bezoeken. Zeker nu Lily er is, zoeken we sneller een dierenpark uit om te bezoeken in het weekend. Als we op vakantie zijn, zoeken we er ook vaak een uit in de buurt, waardoor we al veel toffe parken hebben gezien. In Edinburgh bijvoorbeeld, maar ook in Dundee en in het Ierse Dingle. Nu waren we niet op vakantie maar wilde wel wel een van de weinige vrije weekenddagen van oktober gebruiken voor een dagje dierentuin (vooral nu het weer nog mooi is). Plan A was het dolfinarium, maar dat was toch een stuk rijden én ik had barstende koppijn. Dus kozen we voor Beesd!

In Beesd ligt het Uilen en dierenpark De Paay. Een klein dierenpark dat een liefhebber voor dieren – en met name uilen – heeft opgezet in zijn eigen tuin. De entree was lekker goedkoop (7,50 p.p. en Lily gratis) en het was klein en compact. Op de weg naar de ingang kom je al behoorlijk wat dieren tegen, zoals eekhoorntjes, cavia’s en een aantal vogelsoorten.

De hokken zijn wat verouderd, maar aangezien het allemaal op vrijwilligers draait, kon ik daar zelf makkelijk doorheen kijken. Ik vond het vooral tof dat je echt dichtbij de dieren kunt komen. Natuurlijk kan je jezelf afvragen of dat dan geen exploitatie van het dier is. Toch denk ik oprecht dat de dieren goed verzorgd worden.

Helaas was het nog te koud voor de cavia’s om rond te rennen, Lily had dat vast heel tof gevonden. Wel kon je zo langs de kangoeroes lopen en dat vond ze prachtig. Alleen de schreeuw van de kraanvogels was iets te eng. ‘Lily een beetje bang,’ zegt ze dan.

Daarna kwamen de uilen. En dat vond ik dan weer genieten. Als een fangirl liep ik langs de hokken, mezelf verbazend om de grote hoeveelheden. Bijna bij elke kooi stond een duidelijk bordje en er stond ook uitleg bij dat de dieren andere dieren eten en dat voor ons mens soms best confronterend kan zijn.

Daarna zijn we via een brug naar de andere kant van het park gegaan. Dit was wel lastig met een buggy, dus als het even kan raad ik aan deze thuis te laten.

Al met al is het een prima en leuk dierenparkje om eens bezocht te hebben. Je moet niet verwachten dat het is zoals de grote, bekende dierentuinen. Toch vond ik het een geslaagd bezoek!

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.