Dit zijn de genomineerde boeken voor het beste boek voor jongeren 2023

Geplaatst op 25 mei 2023 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Elk jaar wordt er tijdens de Boekenweek van Jongeren bekend gemaakt wat het beste boek is voor deze doelgroep. Er zijn hierin twee categorieën: best oorspronkelijk Nederlands boek en best vertaald boek. Sinds eergisteren weten we wie genomineerd is dit jaar.

De tien genomineerde boeken zijn uitgekozen door een jury van volwassenen. Zes jongeren zullen zich nu over de boeken buigen om samen de winnaar te bepalen. Op 15 september, tijdens het openingsevenement van de Boekenweek van Jongeren, zullen ze twee winnaars bekend worden gemaakt.

Volgens de juryleden zijn de genomineerde boeken van literaire kwaliteit en sluiten ze perfect aan bij de belevingswereld van jongeren. Vorig jaar wonnen ‘Lily’ van Tom De Cock (oorspronkelijk Nederlands) en ‘Het meisje met de luidende stem’ van Abi Daré.

De genomineerden

Ik heb van deze lijst enkel In het vervloekte hart gelezen. Dit vond ik echt een fantastisch boek, dus wie weet! Zeker in de vertaalde boeken staan wel wat boeken waarvan ik denk ‘die wil ik wel lezen.’

De boekenweek van jongeren

De boekenweek van jongeren vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 24 september. Naast dat de prijs dan wordt uitgereikt, er auteurs door het land trekken onder de noemer Literatour en de gratis bundel 3PAK wordt uitgedeeld (met dit jaar verhalen van Philip Huff, Rima Orie en duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen), staat deze week in het teken om jongeren boeken te lezen die echt bij ze passen. Een ideaal moment om je ouders om een boek te vragen dus!

Op welk boek zou jij stemmen?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.