Disney Enchanted Tales

Geplaatst op 24 januari 2017 door Emmy in Recensie / 8 Comments

Ik ben niet echt een gamer; ik lees veel liever een boek of – nu ik Netflix heb – kijk een serie. Toch hebben Melisa en Esmee mij overtuigd om een super verslavend spel te downloaden. En waarom ik dit spel graag met jullie wil delen? Omdat het een heel verhalend spel is. Disneyfans verzamelen, hier is Disney Enchanted Tales.

Zoals je ziet in het laadscherm, gaat het spel (voor nu) over drie Disneyprinsessen; Belle, Rapunzel en Elsa. Aan het begin van de game kies je een van de drie verhalen om mee te starten en gaandeweg speel je meer personages en verhalen vrij. Ik ben zelf met Frozen begonnen, omdat ik van horen zeggen hebt dat je daarmee de snelste voortgang maakt.

Door muntjes en sterren te verzamelen kom je verder in het spel. Met de muntjes koop je nieuwe gebouwen (en dus personages) en de personages geef je opdrachten die het verhaal doen vorderen. Ook daar krijg je dan weer muntjes en sterren voor. Langzaam bouw je een heel koninkrijk na op je deken.

Er zijn dagelijkse uitdagingen, extra kansen om muntjes en sterren te verdienen en er zijn ook speciale gelegenheden. Zo was er toen ik begon met spelen een speciaal event voor de feestdagen bezig! Er waren heel wat speciale dingen te scoren, wat voor extra uitdaging zorgde.

Na een paar levels krijg je de mogelijkheden om het volgende verhaal vrij te spelen.

Hoe meer personages, hoe meer dingen om te doen, maar hoe moeilijker het soms wordt. Het is een kunst om alles mooi te laten passen, want het is helaas niet mogelijk om gebouwen te draaien. Gelukkig is alles ten alle tijden te verplaatsen. En wat ook leuk is; als de personages opdrachten aan het vervullen zijn, zie je ze er ook echt mee bezig zijn. Een soort de Sims!

Mijn Frozen stad wordt al lekker groot. Zo tof!

Ondertussen ben ik level 13 en heb ik zojuist Belle’s verhaal vrijgespeeld. Nu haar als personage nog! Ik hoop dat er snel een nieuwe Disneyprinses bijkomt. Voor nu ben ik er heerlijk verslaafd aan. Ik vind het heel leuk om tussen de bedrijven door het spel op te starten en deze bekende Disneyverhalen te spelen!

Disney Enchanted Tales is verslavend, vermakelijk en ziet er super schattig uit. Ik raad hem iedereen aan.

Speel jij veel spelletjes op je telefoon?

Tags:

Divider

8 responses to “Disney Enchanted Tales

 1. Medusa de wit

  Dat ziet er echt leuk uit! Ik speel heel zelden een spelletje op m’n telefoon, eigenlijk omdat ik er of bijna geen tijd voor heb of ik vind het spelletje al snel niet leuk meer. DeE daarentegen lijkt me echt leuk, denk dat ik m ook eens ga uitproberen 🙂 thmx voor de tip ! X

 2. Dat lijkt me een leuk spel! Ziet er ook uit als iets wat heel verslavend is. Het lijkt me niet slim om daar midden in m’n tentamens mee te beginnen dus ik stel het nog even uit. Wel echt tof met disney 🙂

 3. Kim Claesen

  Oh dat ziet er een leuk spelletje uit en vooral Disney! Ik heb om mijn pc ook zo’n type spel staan denk ik … maar dan moet je aan de hand van missies Disneyland bouwen, is ook wel leuk :-D. Al ben ik na een tijdje het wachten beu bijvoorbeeld bij het bouwen van een huis of het afwerken van een missie en op den duur ‘vergeet’ ik het te spelen. Als ik het dan nog eens aan zet staan er zoveel missies op me te wachten dat ik gewoon afhaak ;-). Maar ik zal nog een poging wagen met dit spelletje, bedankt voor de tip 😀

  Ik speel eigenlijk niet zoveel spelletjes op m’n smartphone … ben wel een gamer maar meer PS4 games. Als ‘geschiedenisfan’ kan ik uren Assassin’s Creed spelen … gewoon het gevoel hebben dat je in die tijd rondloopt … fantastisch! En natuurlijk Lego games … zeker nu ze een Fantastic Beasts uitbreiding hebben :-D.

 4. Sandy van der Kolk

  Ik ben een grote Disney fan maar hier begin ik niet aan. Ik houd nu al veel te weinig tijd over, laat staan als ik ook nog verslaafd raak aan een spel. Geef mij maar een sudoku op zijn tijd, haha!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.