Deze young adults verschijnen in augustus

Geplaatst op 1 augustus 2020 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Misschien heb je lekker vakantie en misschien ben je nog hard aan het werk – thuis of weer op kantoor: het is in ieder geval weer tijd om te kijken welke young adults er in augustus zullen gaan verschijnen. Ik ben erg benieuwd wat er voor ons in het verschiet ligt en heb met liefde weer een lijstje samengesteld.

Augustus is altijd een vrij rustige maand op het gebied van te verschijnen boeken. Dit vind ik niet gek, omdat het natuurlijk vakantietijd is. De lijst is dan ook vrij kort, maar zeker het overwegen waard!

Het negende huis

Liefde van A tot Z – S.K. Ali
Niet jouw girl – Annette Mierswa
Toen ik de sterkste was – Jason Reynolds
Het negende huis – Leigh Bardugo, welke ik heel graag in het Nederlands wil herlezen.
Op gevoel – Lisette jonkman, yassss
En natuurlijk het boek waar half YA-land op wacht: Midnight Sun – Stephenie Meyer.
Uiteraard verschijnt dit boek ook in het Engels.

Ook ik kijk ergens wel uit naar de nieuwe Twilight en ga de boeken ook herlezen. Hoe slecht ze ook zijn: deze boeken hebben zo veel invloed gehad op YA in het algemeen… Ik ben ook echt benieuwd of dit boek nog wat nieuws zal brengen.

Ik kwam eigenlijk niet heel veel tegen op Engels vlak waarbij ik dacht: moet ik delen!

Merken jullie dat ook, dat er steeds minder lijkt te verschijnen? Of ligt dat aan mij? Ik vind het wel heel erg zonde, maar soms voelt het ook wel alsof de markt verzadigd is. Er is zooo veel keuze. Zo veel toffe boeken bereiken ons niet eens.

Welk onbekende pareltje zou jij graag onder de aandacht brengen?

Tags: ,

Divider

4 responses to “Deze young adults verschijnen in augustus

 1. Hoi, het negende huis is toch echt volwassen fantasy. Maar ik ben ook benieuwd, want in het Engels kwam ik er niet doorheen. Zou je voortaan je linkjes willen labelen? Schermlezers lezen ze nu voor als โ€œundefinedโ€ en dat is te verhelpen door eerst gewoon tekst te typen en dan de link daar op te plakken. Ik kan nu meer dan de helft van je post niet lezen. Zou heel fijn zijn ๐Ÿ™‚

  Ik vind Lobizona van Romina Garber, Where Dreams descend van Janella Angeles en Star daughter van Shveta Thakrar wel echt iets voor jou ๐Ÿ™‚

  • Ja klopt, maar het is wel een boek dat veel (oudere) ya lezers zal aanspreken. Aangezien ik wel meer volwassen fantasy bespreek, kan deze prima op het lijstje.
   Wat betreft de links zal ik kijken wat ik kan doen. Ik type namelijk al gewoon de tekst en plak daar een link op.
   Ik zal ook eens kijken naar de boeken die je noemt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.