Deze series wil ik in 2020 echt eens afmaken

Geplaatst op 14 december 2019 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Vanessa van MIJN B.I.E.B. kwam met een geweldige uitdaging: eens kritisch kijken naar de nog niet afgemaakte series in je boekenkast. Welke geef je op? Welke wil je koste wat kost doorlezen of zelfs uitlezen? Ook ik moet bekennen dat ik een aantal series op mijn TBR heb staan waarbij ik een vervolgdeel wel erg lang op de plank laat staan…

Nu heb ik onlangs natuurlijk al veel van mijn TBR verwijderd. Zo besloot ik sowieso al te stoppen met De wetten van de magie. Ik twijfel nog over Red Queen. Ik heb het vierde deel (dacht ik?) wel al liggen, maar ik voel me niet zo snel geroepen hem op te pakken. Ik besloot te stoppen met Bravelands en Warrior Cats. Niet omdat deze series me tegenvallen, maar meer omdat het zo groots is en ik de boeken wel oké vind. Met een kleine op komst is ‘wel oke’ niet meer voldoende.

Waar wil je in 2020 dan wel echt mee verder, Emmy?

2020 gaat sowieso een bijzonder jaar worden. In februari komt ons meisje en in juni verschijnt mijn eigen boek. Hoeveel ik zal kunnen lezen, blijft een gokje, maar ik ga natuurlijk wel echt mijn best doen!

Sowieso wil ik eindelijk het derde deel van Vuur & As lezen. Deze kreeg ik onlangs van de Sint. Ik wilde het boek al heel lang hebben, omdat ik gewoon dolgraag wil weten hoe het verder gaat. Ik denk niet dat het lang zal duren voor ik dit boek oppak!

Ook wil ik verder met de Three dark crowns serie. Ik heb Five dark fates al klaarliggen!

Maar vooral de Nederlandse vertaling van De glazen troon staat hoog op mijn leeslijst! Ik moet deel 6 en 7 nog herlezen in het Nederlands en ik denk zeker dat dit in 2020 gaat lukken. Het zevende deel moet ik nog wel aanschaffen! Deel 6 staat wel al klaar.

Ook wil ik in 2020 verder met de serie van Garth Nix, Patrick Rothfuss, Jeaniene Frost, Morgan Rhodes en Ilona Andrews. Oh, en vergeet de Reiziger serie van Diana Gabaldon niet. Heel veel wat oudere fantasy dus. Sommige van deze boeken heb ik echt al een hele tijd in de kast staan en dat vind ik zonde: ik wil echt verder met deze series en dit is een goede schop onder mijn kont.

Al kijk ik bij Frost nog wel even aan of ik echt alle boeken wil lezen: ik hoor namelijk nogal wat wisselende reacties!

Bij zowel Ilona Adres als de Morganville Vampires zal ik op een gegeven moment op een punt komen waarop ik nieuwe delen aan zal moeten schaffen en ik weet nog niet of ik dat waard vind. Het zijn namelijk vrij lange series.

Ik heb nog genoeg boeken op mijn TBR staan om verder te kunnen met een serie. Sterker nog: ik denk zelfs dat ik een aantal maanden zou kunnen vullen als ik alleen maar vervolgen zou lezen. Ik wil echter blijven afwisselen en zal mezelf dan ook weinig opleggen. Wel heb ik besloten dat wanneer een serie erg lang is en ik een deel lees waardoor ik twijfel, ik eerder zal stoppen met de serie. Het heeft geen zin om geforceerd te gaan lezen, vooral niet wanneer je hele leven op z’n kop staat.

De eerste drie genoemde boeken wil ik spoedig lezen, maar de rest geef ik geen haast. Wat komt, dat komt! En wie weet vlieg ik er wel doorheen tijdens mijn verlof!

Welke serie wil jij echt weer eens oppakken komende jaar?

Tags:

Divider

4 responses to “Deze series wil ik in 2020 echt eens afmaken

  1. Oeh De Nachtbrenger! De wereld daar is nog rijker en een stuk complexer dan in de vorige delen, erg goed gedaan.

    En is Isle of Storm and Shadow van Bex Hogan geen serie voor jou? Ik moest meteen aan jou denken toen ik in Viper begon.

  2. Rood en hoop van Jon Skovron, de touching juillitte moet ik echt eens aan beginnen, net als vuur en as. Verder zal er in het loop van het jaar van wel het een en ander bij het rijtje aansluiten, maar ook weer afvallen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.