Deze boeken gaan mee naar Schotland

Geplaatst op 10 augustus 2023 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Er zijn twee landen waar ik een beetje (boel) verliefd op ben geworden: Ierland en Schotland. Ik ben dan ook dankbaar dat we deze zomer weer een week mogen verblijven in de Hooglanden! Natuurlijk heb ik een hele stapel boeken uitgezocht om mee te nemen (naast mijn ereader). Je zou toch maar zonder leesvoer komen te zitten…

Nu gaan we met vrienden en verwacht ik echt dat er minder gelezen wordt als vorig jaar, maar ik verwacht ook niet net zo veel boeken te kopen als vorig jaar. En we zitten ook twee nachten op de boot en ik en de boot is geen goede combi. Maar goed… Ik dwaal af.

Allereerst neem ik die mooie limited edition van Stad vol geesten mee. We gaan niet naar Edinburgh, maar het speelt zich alsnog af in Schotland. Ik HOU van dit boek en ik wil het zo graag herlezen.

Ook ga ik me wagen aan de hype van het moment: Fourth wing. Ik vind het tof dat de draken Schotse namen hebben (ook al heb ik al wat hele vreemde vertalingen gehoord waar ik hard om moest lachen). Ik hoop dat mijn verwachtingen niet te hoog zullen zijn, want ik heb werkelijk nog niemand horen zeggen dat ze het boek niet leuk vonden.

IJzerkop is een boek dat veel op school word gelezen, dus ik wil deze graag lezen in de vakantie.

White stag staat al te lang in mijn kast en ik vind het wel een goed boek ter afwisseling.

Tot slot neem ik Koninkrijk mee. Dit is volgens mij meer een boek over Vikingen, maar staat al te lang ongelezen in mijn kast.

Ook neem ik mijn eigen Vloek van vuur en schaduw mee, omdat we 1. vlakbij de locatie van het boek zitten. 2. Ik wil graag mooie video’s en filmpjes maken passend bij mijn boek.

Ik had nog wel wat andere boeken liggen die perfect zouden zijn voor deze trip (Bouddica, nog een Outlander boek….) maar zo lang gaan we nu ook weer niet weg.

Welk boek lijkt jou perfect voor Schotland?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.