December wrap-up

Geplaatst op 30 december 2022 door Emmy in Boeken / 0 Comments

December was een vreemde maand. Druk op werk. Druk in het hoofd. En toch ergens ook rustig, omdat ik mezelf eindelijk wat pauze gunde. Zo blogde ik vrijwel niet en las ik ook niet zo veel. En daar heb ik vrede mee. Ik ben nog heel erg aan het bedenken hoe ik het bloggen volgend jaar aan ga pakken, maar ik weet zeker dat het me lukt daar een prettige vorm in te vinden. Maar goed! Ik loop op de zaken vooruit, laten we eerst eens terugblikken op de afgelopen maand.

Gelezen in december

Ik moet zeggen dat ik deze lijst samenstel als er nog minstens een week in december te gaan is. Hierdoor kan het zo zijn dat de daadwerkelijk hoeveelheid boeken die ik heb gelezen nog wat toeneemt. Als ik dit schrijf is het 22 december en heb ik in december de volgende boeken al uitgelezen:

De rest van ons leven – Els Beerten // een prachtig boek over opgroeien tijdens en na de oorlog.

Twin crowns – C. Doyle & K. Webber // Typische YA fantasy

De kristallengids // aardige verzameling van verschillende edelstenen en mineralen.

Hier zijn is niet de bedoeling – Lauranne van Grinsven // Geschreven door een oud-klasgenootje. Het gaat over een jonge vrouw die haar opa verliest.

De wicca keuken // Interessante kijk op keukenmagie. Ik heb een aantal recepten opgeslagen!

The element encyclopedia of the Celts // Te lang half-gelezen laten liggen. Eindelijk uit!

De brief voor de koning – Tonke Dragt // Niet voor niets een klassieker. Wát een verhaal.

Hersenschimmen – Bernlef // Dit boek verraste me met zijn leesbaarheid. Ik had het zo uit en werd wel geraakt door wat de hoofdpersoon overkwam.

Ondertussen ben ik ook nog bezig met Harry Potter deel 7, die ik voor het einde van het jaar uit hoop te hebben. Dan heb ik namelijk de hele serie opnieuw gelezen dit jaar. Ook lees ik Met het bloed van mijn hart deel 1, maar ik durf niet te zeggen of ik deze uit ga krijgen.

Er zullen vast nog wat boeken bijkomen (denk ik), maar ik durf op dit moment ook niet echt te zeggen welk boek het gaat worden (of welk genre).

Nieuwe boeken

Niet zo best voor mijn TBR was de omvangrijke stapel nieuwe boeken van dit jaar. Halverwege het jaar ging het zo goed met het weglezen van de stapel en nu is het maar droevig gesteld. Wel heb ik al een aantal boeken van mijn tbr verwijderd die er al jaren opstaan en waarvan ik met zekerheid kan zeggen dat ik ze waarschijnlijk nooit ga lezen. Opgeruimd staat netjes. (Sowieso zin om op te ruimen, help!)

Zelf kocht ik – na aanleiding van de leesclub – een boek dat aan het begin van de maand binnenkwam. Namelijk The Virago book of witches. Dit boek is gevuld vol verhalen over heksen.

Van Boekerij kreeg ik de speciale uitgave van De glazen troon en hij is prachtig geworden.

Verder kreeg ik echt mega veel boeken van Sinterklaas, namelijk: Witch please, The very secret society of irregular witches, Circe (aanrader, al eens gelezen maar wilde hem ook graag in de kast hebben staan), Adiadne, Sistersong, Year of the witch (non-fictie) en een graphic nover van W.i.t.c.h.

Waar te beginnen….

Lezen in januari

Net als in december wil ik geen TBR maken voor januari. Het heeft me vorig jaar enorm geholpen om lekker door te lezen, maar nu niet meer. Ik wil komende tijd vooral genieten van mooie verhalen wanneer ik daar zelf zin in heb. Zonder verplichting. Zonder dat er enige druk op ligt.

Natuurlijk zal het wel eens voorkomen dat ik het verzoek van een auteur of uitgever krijg om voor een bepaalde datum iets te lezen, maar dat is uitzondering en geen regel. Kortom: geen tbr voor de komende maand! Ik hoop dat ik in de vakantie lekker kan lezen, maar als het niet lukt, is dat ook prima. Er liggen in ieder geval voldoende mooie boeken voor me klaar.

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.