De zusjes boleyn – Phillipa Gregory

Geplaatst op 4 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

De zusjes boleyn – Phillipa GregoryDe zusjes Boleyn Serie: The Tudor Court #2
Andere boeken in deze serie: Hannah's gave
| 2008
Aantal pagina's: 640
ISBN: 9789022548486
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Het hart van de veertienjarige Mary Boleyn slaat op hol als ze Hendrik VIII voor het eerst ontmoet. Maar al gauw blijkt dat Mary slechts een pion is in de spijkerharde ambities van haar ouders. Als Hendriks aandacht verslapt, wordt de jonge hofdame geacht haar kennis door te geven aan haar zusje en rivale Anne. En met succes, want Anne wordt onweerstaanbaar voor Hendrik. Mary moet met lede ogen toezien hoe haar meedogenloze zus alles in het werk stelt om de nieuwe echtgenote van de koning te worden. Maar één man aan het hof heeft de moed om Hendriks macht te trotseren en Mary vrijheid en geluk te bieden. De film The Other Boleyn Girl, met in de hoofdrollen Natalie Portman (Anne), Scarlett Johansson (Mary) en Eric Bana (Hendrik VIII), zal in het voorjaar van 2008 in de bioscopen te zien zijn.

Ik vroeg een aantal dagen terug op twitter om wat boekentips in het historische genre. Ik kreeg een aantal tips die me stuk voor stuk erg leuk leken, maar het was Vivian die De Zusjes Boleyn aanraadde. Toevallig had ik deze net geopend op mij ereader, dus de keuze was heel erg snel gemaakt.

Dit is zo’n klassieker die iedereen een keer gelezen moet hebben; wat een bijzondere vertelling zeg! Eigenlijk hield ik mezelf voor dat ik de Tudordynastie niet zo boeiend vond, maar dit boek heeft mijn ogen daarin geopend.

Het verhaal verloopt relatief traag, maar dat past wel bij het verhaal.. Het is namelijk een boek dat jaren overlapt en dan moet je als schrijver de moeilijke taak ondergaan om het toch voor iedereen leuk en interessant te houden. Gregory is daar zeker in geslaagd en ik heb dan ook ontzettend genoten van het boek, terwijl ik toch al wist hoe het zou aflopen.

Halverwege het boek begon het een beetje te kriebelen, want ik wilde visueel ook genieten.. Dus keek ik mijn vriend lief aan en keek ik een van de films. Genieten!

Eigenlijk kan ik weinig op het verhaal aanmerken, behalve dan dat het met vlagen een beetje te sloom gaat. Het is natuurlijk een vrije bewerking van het verleden, maar ik vind dat het realistisch beschreven is, zoals het in het echt ook geweest had kunnen zijn. De Zusjes Boleyn is natuurlijk geen boek dat je moet lezen als je echte feiten wilt weten, want het blijft een geromantiseerd fictieverhaal, maar toch is het echt een aanrader voor geschiedenis fans! Ik heb genoten en neem mezelf zeker voor om vaker historische romans te gaan lezen!

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “De zusjes boleyn – Phillipa Gregory

  1. Een hele tijd terug heb ik dit boek gelezen (nadat ik de film had gezien, een stuk of… 3x) en ik weet nog dat ik heel erg genoten heb van dit boek toen ik het las.
    Nu heb ik heel veel boeken gelezen over dit Anne en Mary Boleyn en tja.. is mijn beeld iets genuanceerder geworden omdat er dingen gewoon echt niet kloppen. Maar daardoor is het boek wel een stuk romantischer geworden denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.