Ook door deze auteur: De zoektocht naar Tzanata
| april 2010
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 493
ISBN: 9789085704942
Uitgave: Paperback
Goodreads
De Vloek van de Tahiéra kreeg de Zilveren medaille in de Readers Favorite Awards 2009! De Vloek van de Tahiéra is een spirituele roman waarin dromen en het bovennatuurlijke, sjamanisme en reïncarnatie op een natuurlijke manier worden verweven tot een spannend avonturenverhaal. Het boek onderscheidt zich door de spirituele ontwikkeling die de hoofdpersoon doormaakt op zijn weg naar volwassenheid. Omdat de tegenstellingen ‘goed’ en ‘kwaad’ worden overstegen door inzicht en compassie is het echt een boek voor deze tijd. Het boek gaat over een eeuwenoud conflict tussen twee volken die ogenschijnlijk totaal verschillend zijn. Een verhaal waarin magie en sjamanen een grote rol spelen. Maar ook een verhaal over moed en vertrouwen, humor en vriendschap, liefde en spirituele groei tijdens een gevaarlijke reis. De vernietigende dreiging van de Tahiéra, het wiel van karma en een gekwelde ziel uit de Onderwereld brengen de Einache en Tzanatzi weer tegenover elkaar op het slagveld. En dan blijkt dat de ontmoeting tussen de hoofdpersonen Rom, een jonge halfbloed Tzanatzi, en Yldich, een geheimzinnige Einache sjamaan geen toeval was. Wendy Gillissen (1969) is regressietherapeute en droomwerker. De Vloek van de Tahiéra is haar eerste roman. Pamela Kribbe (praktijk Aurelia): ‘Roms reis door de Onderwereld is echt een briljante combinatie van humor en spirituele diepgang.
Een tijdje geleden werd ik door auteur Wendy Gillissen gevraagd of ik interesse had om haar fantasyboek met Keltische twist wilde lezen. Natuurlijk spitste ik meteen mijn oren: ik ontdek graag onbekende pareltjes. En zo voelde het ook: alsof ik een schat mocht gaan ontdekken. Wendy werkt o.a. als regressietherapeut en het kon haast niet anders dan dat haar verhaal me mee zou gaan nemen naar vervlogen tijden. Tja, dat stemde de verwachten voor De vloek van Tahiéra natuurlijk hoog!
Rom is een echte handelaar. Hij trekt vaak zat met zijn waar door het bos. Maar als hij Yldich ontmoet weet hij niet dat zijn leven zal veranderen. Een weg vol gevaar, dreiging en een magische gave volgen. Volkeren worden tegenover elkaar opgezet en een pad naar de Onderwereld lijkt onvermijdelijk.
De vloek van Tahiéra eist je aandacht op: de wereld is niet perse complex, maar het verhaal kent een tal aan personages met allemaal niet de meest gemakkelijke namen om uit elkaar te houden. Toch wist het merendeel van de personages mijn hart te veroveren.
In de fantasierijke setting kwamen ze tot leven en namen ze me mee op een epische reis. Vooral Yldrich voelde voor mij enorm echt: alsof ik hem kende. Alsof hij me heel veel heeft geleerd. Het was een bijzondere ervaring.
Ik heb erg genoten van het boek. De mooie beschrijvende zinnen wisten me meteen in het verhaal te slepen. Toch had ik ook af en toe pauze nodig om alles te verwerken. Liever zie ik dan wat kortere hoofdstukken, zodat de pauzes wat natuurlijker vallen. Ik vind het namelijk lastig om halverwege een hoofdstuk te stoppen.
Desondanks vond ik het enorm boeiend om de reis van Rom te lezen. Te ervaren is misschien een beter woord, want het is bijna een spirituele zoektocht naar zijn rol en plaats in de wereld. Je zou het boek dan ook wel een spirituele roman kunnen noemen, ware het niet dat het absoluut geen zweverige kost is, iets wat je vaak wel ziet in boeken met dezelfde thematiek. Denk hierbij aan sjamanisme, karma, zielen, de Onderwereld. Allemaal zaken die in vele culturen terugkomen.
Aan de ene kant voelde De vloek van Tahiéra heel uniek en aan de andere kant was het ook heel herkenbaar. Het was in ieder geval een bijzondere ervaring: ik voelde me een onderdeel van het verhaal en genoot echt van de down to earth manier waarop de spirituele thema’s een rol kregen in het verhaal.
Kortom: ben je op zoek naar een fantasyverhaal dat aandoet alsof je zelf een mythologische legende bent gestapt, lees dan De vloek van de Tahiéra eens. Het zal je betoveren. Ik weet ook zeker dat ik het ooit nog eens wil lezen, maar eerst zal ik me wagen aan het vervolg.
Geef een reactie