De meest populaire YA-serie ooit krijgt een vervolg, nou ja, een prequel!

Geplaatst op 19 april 2020 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Naast Twilight is De hongerspelen een van de meest populaire YA-series ooit. Er zijn maar weinig boeken die zo veel hebben betekend voor het genre, die de inspiratie geweest voor een hele golf aan dystopische boeken en de YA-boekverfilmingen op de kaart heeft gezet. Dankzij Katniss zijn veel jongeren aan het lezen gegaan en werd YA steeds meer geaccepteerd. En nu komt er een vervolg. Nou ja, vervolg: De ballade van slangen en zangvogels is een prequel!

Dit houdt in dat het boek zich afspeelt vóór het verhaal van Katniss en Peeta. Dit wisten we natuurlijk al een tijdje, maar we wisten nog niet of we dan een oude bekende terug zouden zien of met een heel nieuwe setting en hoofdpersoon te maken zouden krijgen. Onlangs kregen we het verlossende woord: het gaat over de jeugd van president Snow! Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe dit zal zijn: zullen we te weten komen hoe hij geworden is zoals hij is?

Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.

Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

Nu is het natuurlijk jaren geleden dat De Hongerspelen verschenen is en hebben we in de tussentijd eigenlijk niks meer van Suzanne Collins gehoord. Zal de kwaliteit net zo goed zijn?

Het boek is in ieder geval nu te reserveren! En als je de hardcover voor 19 mei bestelt, dan krijg je hem voor de prijs van de paperback!

Wat verwacht jij van dit nieuwe deel?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.