De IJzerprinses (The Iron Fey #2) – Julie Kagawa

Geplaatst op 3 februari 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De IJzerprinses (The Iron Fey #2) – Julie KagawaDe IJzerprinses Serie: The Iron Fey #2
Andere boeken in deze serie: De IJzerkoning
| 18 oktober 2012
Aantal pagina's: 383
ISBN: 9789034755841
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Mijn naam is Meghan Chase.

Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab.

Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet ernaar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dat hij van me hield...

Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de scepter is gestolen door de IJzerfae, maar niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de IJzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen.

Ash, waar blijf je toch?

Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijk. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg?

Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?

Nadat is het tussenboek van deze serie had gelezen kon ik eigenlijk niet wachten om verder te gaan. Er waren immers interessante personages en situaties geschetst waarvan ik hoopte dat zij uitgediept zouden worden in De IJzerprinses. Helaas was dit niet altijd het geval.

De wolf, waar ik meteen een fascinatie voor had, werd slechts vernoemd en kreeg geen rol in dit boek. Dat vind ik heel erg jammer, want na zo’n belangrijke rol in een tussenboek, verwacht je er al snel veel meer van. Echter maakte de terugkeer van Ijzerhoef heel veel goed en ook de kennismaking met de andere prinses was goed gedaan. Ze hadden allemaal duidelijk een ander karaktertje, zonder dat ze de kilte van het winterpaleis verloren.

Dat Puck weer een rol kreeg vond ik fijn, en was een fijne afwisseling bij het constante gezwijmel van Meghan om Ash. Zoals ik ook al in mijn ‘wat wil ik veranderen’-blogje schreef: ik had liever gehad dat Kagawa de liefde bij dit boek achterwegen had gelaten. Ook situaties als het winterbal zijn onnodig en puur en alleen om Meghan nog twijfelachtiger over de liefde te maken. Hier werd ze in principe alleen maar zwak van, terwijl ze juist haar onzekerheid aan het verliezen is op eigen kracht.

Afgezien van dat zat het verhaal goed in elkaar en wekt de schrijfster de juiste nieuwe vragen op voor een vervolg. Bijvoorbeeld: ‘welke rol speelt Meghan bij de ijzerfae?’ Diep van binnen ga je meteen een antwoord verzinnen en dit zorgt ervoor dat je snakt naar een vervolg.

De IJzerprinses was een vermakelijk boek waar ik veel van genoten heb en ik ben erg benieuwd naar het vervolg, waarvan ik hoop dat Kagawa de werelden van de fae net zo blijft schetsen als nu.

Deel 3, De Ijzerkoningin, wordt in april van dit jaar verwacht! 

four-stars

Tags:

Divider

2 responses to “De IJzerprinses (The Iron Fey #2) – Julie Kagawa

  1. Ik ben echt heel benieuwd naar dit deel van de serie. Ook ik heb deel 1 en 1.5 gelezen dus ben benieuwd hoe het verder gaat. Jammer dat de wolf er niet meer in voor komt. Wie weet nog in de andere delen? Leuke review!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.