De Google Tag

Geplaatst op 27 mei 2014 door Emmy in TAG / 17 Comments

Op Craving Pages kwam ik een hele gave tag tegen waarbij je je eigen zoektermen van google op gaat zoeken. Heel gemakkelijk: je gaat naar google en typt de A in. Kijk dan hoe google je woord afmaakt met je laatste zoektermen. Vervolg dat met B en C etc. Ik vind het een leuke manier om jullie te zien wat mij de laatste tijd bezig houdt!

Benieuwd hoe die van mij is geworden? Lees dan snel verder!

A – Apa Richtlijnen. Ja. Juist. Bronvermeldingen goed doen enzo. Apa is immers de beste vastgestelde manier om je bronnen te vermelden en ik wilde even opzoeken hoe dat ook al weer moest. Tja, ik heb immers een hele boel verslagen in te leveren en daarbij hoort natuurlijk een hele berf bronnen.

B – Boeddisme en mandala’s. Ik was bezig met een schoolopdracht. Hiervoor moeten we een les ontwerpen voor leerlingen die vallen onder de ‘zorgproblematiek’. Ons groepje besloot het te koppelen aan mandala’s maken.

C – Chineese geneeswijze borderline. Ook school. Onze zorgproblematiek is dus borderline en depressie onder jongeren. Ik probeerde te zoeken hoe ze in het Oosten daarover denken.

D – Dubbele geaddresseerdheid sprookjes. En ik ga weer vrolijk door met school. Deze zoekterm gebruikte ik voor mijn referaat over sprookjes en jeugdliteratuur. Een deel daarvan ging over het feit dat sprookjes voor kinderen en voor volwassenen zijn.

E – Eva Moraal. Want voor een nieuwe rubriek zocht ik haar website. Daar later meer over! 😉

F – Fire Sneeze Pathfinder. God, wat ben ik toch een nerd. Dit zocht ik op voor mijn Pathfinder (D&D like) karakter Pyre, wat een elemental sorcerer is met het element vuur. Dit is een van haar spreuken. Hell yeah.

G – Game of Thrones season 4 wiki. Want ik wilde weten of het klopte dat er deze week geen aflevering was. Ik moet me dan meteen enorm gaan inhouden om niet half wikipedia te gaan lezen en mezelf vervolgens te laten spoilen. Sukkel.

H – Hoe denken ze in China over Borderline. Hallo schoolzoekterm. AGAIN.

I – Illustratie kunststroming 1945. Tja. Dit was dus ook voor mijn referaat, omdat ik het voornamelijk had over illustraties in jeugdliteratuur. Want je bent een illustrator of je bent het niet, toch?

J – Jeugdboeken en illustratie na 1945. Wederom voor mijn sprookjesding.

K – Kinderboekenmuseum. Het is leuk daar. Ik wil eens terug. Aanrader voor iedereen die van jeugdboeken houdt. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk te bereiken, want het zit zo goed als tegen het station in Den Haag aangeplakt.

L – Lemniscaat. Hoe lui ben ik? Ik ken die website uit mijn hoofd, maar toch zoeken… Geen idee voor welk boek dit was.

M – Mandala’s tekenen persoonlijkheidsstoornis Borderline. Zijn jullie dit al zat?

N – Nova Publishers NL, omdat Joany me met haar post nieuwsgierig maakte. Grrr.

O – Ouvre. Omdat ik even niet wist dat de e nog ergens moest. Ouevre. Zo. Het ging over dat ik bijna het hele ouevre van John Green heb gelezen.

P – Pathfinder Spells. Zie fire sneeze.

Q – Quentin Blake. Awesome illustrator, bekend van Roald Dahl. Was eerst een van de illustrators die ik zou gaan behandelen in mijn referaat.

R – Rie Cramer. Ook een illustrator. Wel gebruikt in mijn referaat.

S – Leeg.. Wauw. Ik heb de laatste tijd niks met een S gezocht? Wat vreemd. SSSSSlecht.

T – Ticket to ride Europe. Dit is een spel. En het staat op mijn vriends verlanglijstje. Sssst niks zeggen.

U – Uitgeverij Voorhoeve. Geen idee waarom ik dit heb gezocht.. Zal wel met een boek te maken hebben!

V – Vertaling Summoner. Omdat ik mijn best wilde doen om een betere vertaling voor Sun Summoner voor Schim & Schaduw te vinden. Niet gelukt overigens. Huilie. Ik ben niet zo blij met de term ‘Lichtheerseres’ namelijk.

W – Wiskunde examens. Dit zocht ik tijdens de bijles die ik gaf aan mijn bijlesleerling wiskunde. Hij moest examen doen en we hebben de laatste paar weken die geoefend.

X – Xander Uitgever. Omdat ik benieuwd was naar hun nieuwe boeken.

Y – Ya [xxxx]. JAAAA GEHEIMPJE.

Z – Zon en Maan boekenfestijn Haul. Omdat ik zo dom was te googlen in plaats van de search mogelijkheid op mijn blog.

 

Ik ben erg benieuwd naar jullie zoektermen!

Tags:

Divider

17 responses to “De Google Tag

  1. Bij mij werkt het niet echt, geloof ik. Ik krijg allemaal van die relatief normale dingen die niet echt betrekking hebben op mij. Wel een leuke tag!

  2. Oh Emmy, Ticket To Ride Europe is een super leuk spel. Ik heb het voor mijn echtgenoot gekocht met kerst. We hebben het al eens met twee gespeeld, maar ook met zes. Nu ja, eigenlijk drie groepjes van twee personen tegen elkaar. Zelf zou ik eigenlijk wel het Harry Potter Trivia-achtige spel willen. Lijkt me nog leuker 🙂

  3. Wat een leuke tag!

    En argh, die APA-richtlijnen zijn zo’n ramp he!

    En trouwens, Ticket to Ride is echt een tof spel O:) Wij hebben het ook en het is echt één van onze favorieten!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.