De Eindeloze Nacht – Veronica Rossi

Geplaatst op 8 juni 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Eindeloze Nacht – Veronica RossiDe eindeloze nacht Serie: Under the never sky #2
Andere boeken in deze serie: Een wereld zonder hemel
| maart 2013
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789022559482
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Aria weet al maanden dat haar moeder is overleden, net zo lang als ze Perry niet heeft gezien. Nu staan de geliefden op het punt elkaar weer te ontmoeten. Een moment waar ze naartoe leven, maar is het het wachten waard? Aria heeft moeite om weer een plek te vinden in de Getijen en Perry heeft moeite met zijn leiderschap. Nu de stormen elke dag erger worden, lijkt de enige hoop op vrede en veiligheid te vinden in een oude legende.

Sterke verleidingen en valse vriendschappen stellen de liefde tussen Aria en Perry op de proef. Is die sterker dan de eindeloze nacht?

En dit vond ik:
 Lang leve de bieb van Best. Serieus! Want ik had nooit verwacht dat ze dit deel ook al zouden hebben! De Eindeloze Nacht is deel 2 van de Under the Never Sky serie en man, wat is het weer een knaller.

Beter dan in deel 1 worden hier de Aetherstormen ook daadwerkelijk een beetje uitgelegd, waardoor je als lezer een beter beeld krijgt van wat het is en dat werkt ontzettend in het voordeel.
Het boek leest weer als een trein en zit boordevol actie.. Ik vond alleen dat het aan het einde allemaal vrij snel ging, maar dat deed niet onder aan de rest van het boek.

Er kwamen wat nieuwe personages bij, maar het draaide natuurlijk vooral om Aria en Perry die beide weer behoorlijk krachtig overkomen. Echter vond ik het in dit boek iets moeilijker om mezelf heel erg met Aria in de leven. Hoewel ze echt een ontzettende powergirl is die ontzettend is gegroeid sinds het begin van boek 1, leek ze ook wat afstandelijker in dit geval. Jammer, want ik vind haar karakter echt super leuk!

Ook Soren komt terug. Iemand die je misschien in boek 1 een klootzak vond, maar hier vond ik hem wel iets mysterieus hebben.. Ik denk dat hij een grote rol gaat spelen in het derde boek (AAAAHHH 2014 pas!)

Ik heb weer echter genoten van de dystopische wereld die Veronica Rossi heeft geschapen met De Eindeloze Nacht en kan niet wachten tot het volgende boek. Stiekem hoop ik dat er ook hier een film van wordt gemaakt, want daar leent dit verhaal zich zeker voor.

Ik kan niet anders zeggen dat het lezen van deze serie echt een aanrader is voor iedereen met een voorliefde voor Dystopische Young Adults. Snel lezen jullie!

Waardering: 4/5

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.