De Druïden

Geplaatst op 25 januari 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De DruïdenMysterie van de Ogams Serie: De Druiden #1

Toen ik in contact kwam met De Druïden, een serie graphic novels, wist ik meteen dat mij dit zou aanspreken. De artwork ziet er namelijk prima uit, maar daarnaast gaat het ook nog eens over de Keltische Druïden en hun worstelingen om voort te blijven bestaan. Het zit vol mythologie en geschiedenis, twee elementen waar ik ontzettend veel van hou!

https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/Druides1_Cover-227x300.jpg?resize=151%2C200 

Titel: De Druïden
Schrijver en illustrator: Istin, Jagourel en Lamontagne
Aantal delen: Tot nu toe 5 delen verschenen in het Nederlands
Uitgeverij: Daedalus
Prijs: €7,95 per deel
Verschijning: softcover

Samenvatting:

De vijfde eeuw. De wereld staat op een keerpunt. Een conflict is onvermijdelijk. Het christendom keert zich tegen de oude religies. Druïden en monniken voeren een oorlog in de schaduw. Terwijl de Bretoenen de rotsachtige kaap van Amorica bevolken, proberen Gwenc’hlan, de laatste druïde van de streek, en zijn leerling Taran de valstrikken van hun fanatieke tegenstanders te verijdelen. De hulp van Morrigane, een vrouw van De Andere Wereld, zal noodzakelijk zijn…
Scenarist Istin levert samen met Jigourel een uitmuntend scenario af. Istin leverde voordien onder meer Aleph en De Heer van de Duisternis binnen bij zijn uitgever. Jigourel van zijn kant is een Bretoens journalist en schijver, die talloze boeken en artikels over Druïdes schreef.
Lamontagne geeft het verhaal vorm in sfeervol geschilderde pagina’s, met een geschiedkundige accuraatheid.

https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/Druiden1_1-227x300.jpg?resize=242%2C320https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/Druiden1_2-227x300.jpg?resize=242%2C320

Mening: 

Hoewel ik pas enkele weken in bezit ben van deel 3, ben ik erg te spreken over deze serie. De sfeer is ontzettend goed neergezet en het verhaal en beelden kloppen historisch gezien. Het is een verhaal dat fijn is om af en toe verder te lezen, want het is best een ‘zwaar’ verhaal voor een strip. Het is daarom niet zo dat ik zo snel mogelijk de overige delen wil hebben, maar als ik hem tegenkom, neem ik het toch mee. Hierdoor kom ik langzaam maar zeker bij te lopen met de serie. Echter, is er al een tijdje geen nieuw deel uitgekomen, dus ik ben benieuwd of de serie wel vervolgd wordt… Ik weet dat er meerdere delen in het Frans zijn, maar ja, dat is afwachten.

Ik vind het een heerlijke serie, mede door het Keltische element en de sterke vormgeving. Iedereen die van geschiedenis houdt en een beetje een realisitsche serie; dan is dit echt wel wat voor jou!

Welke stripboeken lees jij graag?

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.