De dag dat ‘later als ik groot ben’ aanbelde.

Geplaatst op 26 september 2015 door Emmy in Evenement / 17 Comments

Misschien een beetje vreemde titel voor een verslagje van de YA ruilavond die gisteravond in Van Piere (Eindhoven) plaatsvond, maar het was gister immers niet zo maar een dag. Laat ik beginnen met het feit dat ik dan eindelijk mijn diploma op mocht komen halen!

Zoals jullie weten ben ik eind augustus afgestudeerd als docent beeldende vorming. Deze bachelor heb ik in een verkort traject gevolgd, omdat ik hiervoor al de kunstacademie met succes had afgerond. Ik heb een opleiding van vier jaar in twee jaar gedaan en ondanks alle hobbels heb ik er nul spijt van. Ik ben er trots op. Ik heb zo veel over mijzelf geleerd. Ik heb mijn passie gevonden en hoop dat ik deze vele jaren mag blijven uitvoeren.

Foto 25-09-15 21 20 58 (1)

Gisteren was de officiële uitreiking; samen met 5 andere klasgenoten mochten we komen tekenen. Voor iedereen was er ook een stukje geschreven. Ik vond mijn stukje prachtig, omdat er zelfs benoemd werd dat mijn scriptie opgenomen is in het curriculum van een andere school. Ja ja… Van keiharde faal naar een succes. Van school kreeg ik een mooi bloemetje en mijn shiny diploma. Van mijn vader een huge ass bos (en ik moest nog naar Eindhoven.. haha) en EEN REISJE NAAR PRAAG. ZO TOF. Stuiter stuiter.

Foto 25-09-15 18 12 25

Na een korte borrel was het toen tijd om richting Eindhoven te gaan. De boekhandel stuurde me al mooie foto’s door van de ruimte die ze hadden klaargemaakt en dat was MOOI. Ik stuurde terug of ze misschien een emmertje voor mijn bloemen hadden.

Eenmaal in Eindhoven zocht ik Melisa op en samen gingen we naar de boekhandel. Daar waren al een aantal meiden aanwezig en voor we het wisten was het DRUK. Er waren echt zoooo veel leesfanaten op afgekomen! Echt, ik was helemaal overrompeld. Wat een succes! Er waren zelfs jongens bij.

Foto 25-09-15 19 37 46

Al snel werd er flink geruild, gegeven en ontvangen. De sfeer was fantastisch en er was voldoende eten en drinken. Er waren goodiebags op het eind, je kon 10% korting krijgen op Engelse boeken en er werden extra prijzen verloot. Ook werd er al een beetje verklapt welke toffe evenementen de boekhandel nog zou gaan organiseren. Al dat enthousiasme is aanstekelijk; Van Piere kan je echt al meerekenen als een van de tofste YA boekhandels van Nederland.

Foto 25-09-15 19 37 42

Zelf heb ik een groot aantal boeken weggegeven en dat voelde goed. Daarnaast kreeg ik ook nog eens dit super lieve uiltje… met mijn naam erop. ZO LIEF. Iedereen was zo aardig en ik werd ook nog eens een aantal keer bedankt. Terwijl ik alleen maar met de boekhandel ben gaan sparren. Overigens heb ik niet zo veel foto’s gemaakt van het event zelf… ik was veel te druk. Oeps.

Foto 26-09-15 09 18 48

De ruilavond was een ideale gelegenheid om lezers van het zuiden van het land te ontmoeten, maar er waren ook aanwezigen van ver buiten de regio. Toppers.

Ik ging met een loei zware tas met zo’n 15 boeken naar de boekhandel en kwam met een verrassend lichte tas met maar vier boeken naar huis. Ik nam mee:

Foto 25-09-15 23 04 13

Het eerste en tweede boek van de Saga van de Eilanden van het Licht van Juliet Marillier, boeken die ik echt heel graag wilde hebben. Triban, de bron der magie van Hans Dubbelman en Het lot van Callie en Kayden, een boek wat ik al had gelezen… maar dat maakt natuurlijk niet uit. Iedereen blij.

Foto 25-09-15 23 00 14

Het was een groot succes. Ik wil Van Piere, uitgevers en alle aanwezigen bedanken voor de fantastische avond. En wat school betreft.. ik ben nu gewoon een bevoegd docent.. dat had ik een paar jaar geleden echt niet durven zeggen!

Tags: , , , , ,

Divider

17 responses to “De dag dat ‘later als ik groot ben’ aanbelde.

  1. Wat een super leuk dat voor jou. Als boeken -en geschiedenisfan zal je in Praag ongetwijfeld kunnen genieten van een bezoekje aan de prachtige bibliotheken. Die van het Strahov Klooster of de Nationale Bibliotheek, of …

  2. Heel hartelijk gefeliciteerd met het behalen van je diploma Emmy 🙂
    Wat een topper ben jij om dit in de helft van de tijd te behalen en daarnaast nog zo frequent te bloggen!
    Geniet van jullie reisje naar Praag, het is een mooie stad.
    Lief dat je zoveel boeken hebt weggegeven op dat event!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.