De cirkel – Mats Strandberg & Sarah B. Elfgren

Geplaatst op 17 mei 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De cirkel – Mats Strandberg & Sarah B. ElfgrenDe cirkel Serie: Engelsfors #1
Andere boeken in deze serie: Vuur
| 25 september 2012
Aantal pagina's: 507
ISBN: 9789400501225
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Duistere spanning en zwarte magie Op een nacht, wanneer de maan mysterieus rood kleurt, worden zes meiden naar een afgesloten park geleid. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Ze weten niet hoe ze daar gekomen zijn of waarom ze daar zijn, maar zonder elkaar zullen ze het niet overleven. Kort daarvoor zijn Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linnéa en Ida in het stadje Engelsfors aan een nieuw schooljaar begonnen. Ze ontdekken allemaal dat ze bijzondere gaven hebben. In het park horen ze dat er een eeuwenoud Kwaad in Engelsfors huist. En volgens een even oude voorspelling zijn zíj uitverkoren om dat te verslaan. Alleen als ze samenwerken, kunnen ze de duistere machten overwinnen en veel tijd is er niet meer

Wat vond ik van De cirkel?

Ik heb dit boek heel vaak in mijn handen gehad, maar omdat boeken vrij duur zijn, heb ik hem eigenlijk nooit gekocht. Maar ik vond de cover altijd zo mooi, dus ik bleef hem altijd vastpakken. Toen ik hem in de bieb zag staan heb ik hem meegenomen om te lezen, want ik was wel erg benieuwd! Heksen en magie is immers helemaal mijn ding!
Je merkt meteen dat het verhaal in een ander perspectief geschreven dan normaal, namelijk niet in de verleden tijd maar in de tegenwoordige tijd. Is wel heel erg wennen en ik vond het niet heel erg fijn lezen. Misschien komt het door de vertaling en dat het in de oorspronkelijke taal juist wel heel fijn leest. In tegenstelling tot de meeste Young Adults speelt De cirkel zich namelijk niet af in Amerika of Engeland, maar in Zweden! En dat merk je heel erg aan de namen natuurlijk.

De personages zijn allemaal heel verschillend, maar ik miste de beschrijvingen van uiterlijk af en toe.. Soms had ik al een heel plaatje in mijn hoofd van hoe de meiden er uit moesten zijn, en dan werd er opeens genoemd dat ze blond waren… Dat soort dingen enzo.
Wat ik erg goed vond was dat de meiden allemaal met hun eigen problemen en onzekerheden worstelden en dat geen van hen ‘perfect’ was. Er werden behoorlijk heftige situaties aangekaard die elk meisje zou kunnen overkomen. Wel vond ik ze soms wat ouder overkomen, omdat het duidelijk is dat seks, drugs en drank geen nieuw gebied is voor de meeste meiden. Vind ik best wel lef hebben, als je de wereld waarin je je karakters zet die omgeving laat hebben. Maar dat maakt het wel echter geloof ik.

De opzet van een groep meiden die magische krachten hebben en dit geheim moeten houden, maar wel de wereld moeten redden, deed me een beetje denken aan het tijdschrift W.I.T.C.H. wat ik altijd met heel erg veel plezier heb gelezen totdat het opgeheven werd. Het was dan ook leuk om weer in zo’n concept te duiken. En tja, heksen is nu eenmaal mijn ding, en ik vind het altijd wel tof als de schrijvers er ook daadwerkelijk echt onderzoek naar gedaan hebben. De powers van de meiden kwam namelijk overeen met de elementen die ze hadden, dus er waren dingen goed gelinkt.

Ik beken dat ik eerst wat lager wilde beoordelen, maar toen ik De cirkel eenmaal dichtsloeg en op schoot neerlegde besloot ik dat ik de plot toch erg leuk vond en dat ik de schrijfstijl maar even voor lief moet nemen. De plot was namelijk goed in elkaar gezet zonder dat je vanaf het begin al precies wist wat er zou gaan gebeuren, iets wat ik al bij vele boeken wel heb ervaren. En daar hou ik wel van!
Ik kijk nu erg uit naar het volgende deel, wat in september van dit jaar zal uitkomen en ‘Vuur’ zal gaan heten.

 

four-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.