De belevenissen van een muurbloem – Stephen Chbosky

Geplaatst op 12 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

De belevenissen van een muurbloem – Stephen ChboskyDe belevenissen van een muurbloem | 5 juli 2012
Aantal pagina's: 253
ISBN: 9789044617368
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Charlie gaat naar de bovenbouw. Hij is zeker geen sukkel, maar populair is hij ook niet. Zijn verlegen, hyperintelligente en sociaal onaangepaste karakter zorgt ervoor dat hij een muurbloempje blijft. Charlie probeert op zijn eigen manier vat te krijgen op de wereld van dates, familiedrama's, seks en drugs. Gelukkig heeft hij vrienden die hem hier af en toe bij helpen. Op zijn eigen unieke, aandoenlijke en aangrijpende manier vertelt Charlie zijn verhaal aan de enige persoon die hij vertrouwt. Aan jou.

Bestel dit boek op bol.com

Ik denk dat er een aantal boeken zijn die je als jongere/jong volwassene gelezen moet hebben. Ik denk ook dat De Belevenissen van een Muurbloem daar ook onder valt. Ik vond dat een goede reden om hem mee te nemen van de bieb, omdat ik er al zo veel mensen over gehoord had… Iedereen vond hem geweldig en dat wilde ik ook wel eens ervaren.

Geweldig vind ik een groot woord, maar ik vond het een vermakelijk boek en ik heb erg met Charlie meegeleefd. Ik vond hem een beetje zielig en een huilebalk, maar daarom wel als personage heel erg sterk opgezet.
De zoektocht naar zichzelf en zijn plaats op de wereld vond ik heel realistisch beschreven en op dusdanige manier op papier gezet dat ik het boek eigenlijk heel snel uit had.

Ik vind het zo mooi beschreven hoe Charlie zijn eenzaamheid verwoord in de brieven en hoe hij uiteindelijk Patrick en Sam leert kennen. Door de brieven van Charlie voelt het bijna alsof ze persoonlijk aan jou geschreven zijn en dat je op die manier kan meegroeien met Charlie als persoon.

Wat ik ook erg sterk vond ik dat, ondanks dat hij dus wel vrienden krijgt, hij toch zichzelf blijft. Een beetje awkward, maar dat hoort bij hem. Het werd bijna tastbaar.

Al met al is De Belevenissen van een Muurbloem een bijzonder boek waarvan ik het erg moeilijk vind om deze te beoordelen en ook daadwerkelijk te beschrijven. Ik heb er van genoten, dat zeker, en ik denk dat heel veel mensen dit een aangrijpend boek zullen vinden.
Ik ben zelf nu heel erg benieuwd naar de film, want die leek me ook erg goed.

Heb jij wel eens dat een boek zo’n indruk achterlaat dat je niet zo goed meer weet wat je moet zeggen?

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “De belevenissen van een muurbloem – Stephen Chbosky

  1. Ik wist óók niet zo goed wat ik van het boek moest vinden toen ik het uit had! Het is wel echt een verhaal waarom ik diehard heb zitten janken. En bij de film was dat nog erger, maar die vond ik wel minder dan het boek. =)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.