Dark Triumph (His Fair Assassin #2) – Robin LaFevers

Geplaatst op 13 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Dark Triumph (His Fair Assassin #2) – Robin LaFeversDark Triumph door Robin LaFevers
Ook door deze auteur: Grave mercy
Serie: His Fair Assassin #2
Andere boeken in deze serie: Grave mercy
Uitgever: Andersen Press Ltd | Juni 2013
Genres: Young Adult, Fantasy, Historische fictie
Aantal pagina's: 467
ISBN: 9781849395755
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

When Sybella arrived at the doorstep of St Mortain half mad with grief and despair the convent were only too happy to offer her refuge—but at a price. The sisters of this convent serve Death, and with Sybella naturally skilled in both the arts of death and seduction, she could become one of their most dangerous weapons.

But her assassin's skills are little comfort when the convent returns her to the life that nearly drove her mad. Her father's rage and brutality are terrifying, and her brother's love is equally monstrous. But when Sybella discovers an unexpected ally she discovers that a daughter of Death may find something other than vengeance to live for . . .

Boeken over (vrouwelijke) assassins; je kunt me er eigenlijk voor wakker maken. Zelden komt het voor dat een boek me dan niet weet te trekken; ik hou van het stoere karakter en de gevaarlijke situaties waarin de personages vaak terecht komen. Ik verwachte van de His Fair Assassin serie dan ook dat ik hem helemaal fantastisch zou vinden: historische setting, kick-ass hoofdpersonen. Doe een dansje, vier het. Nou, niet dus. Ik vond het niet helemaal juist uit de verf komen, wat ik deels de personages verweet. Het tweede deel zou over een ander personage gaan, dus ik hoopte dat Dark Triumph mij helemaal in zou pakken.

Dark Triumph draait om Sybella, een van de meisjes van het klooster; ze is geroepen door de Dood, en werkt in zijn naam. Ze geniet van het doden, wat misschien wel te maken heeft met de verschrikkelijke jeugd die zij heeft gehad. Sybella wordt teruggestuurd naar het hof van haar vader, waar ze een nieuwe bondgenoot in haar vaders kerkers vindt.

Ik keek ontzettend uit naar het lezen van het tweede deel van de serie, omdat ik het concept van moordende nonnen fantastisch vind, en je daar fantastische dingen mee uit kunt halen. De personages die je daarmee neer kunt zetten smeken er gewoon om, om keihard te zijn. Sybella is dit ook, maar voor mij was ze te hard, te koud en te afstandelijk. Ik kon geen verbinding met mij maken, waardoor ik haar verhaal maar oppervlakkig over komt komen. En dat terwijl het arme kind de hel heeft gezin. De emotionele betrokkenheid miste compleet; ik had gewoon geen klik met haar. Superkut.

Want historische fantasy is zeg maar echt mijn ding. De setting en de sfeer in het boek zijn fantastisch, maar als je geen band hebt met de hoofdpersoon (en ook niet echt met andere personages), dan doet een boek je uiteindelijk veel minder. De spanning en de actie zijn zeker in het boek aanwezig (en tevens een stuk duisterder en grimmiger dan Grave Mercy!) en maakte het dat ik toch verder wilde blijven lezen.

Bij veel van de recensies op goodreads vraag ik me af of ik wel hetzelfde boek heb gelezen, want dit boek krijgt zo veel goede beoordelingen. Waar ik het dan wel weer mee eens ben is hoe de romantiek tussen Beast en Sybella ontwikkeld; het maakt haar zachter en de romance is van toegevoegde waarde aan de plot.

Helaas vond ik de uitwerking van de plot soms wat langdradig en zelfs wat saai. Het draait vooral om Beast en Sybella die naar een bepaald punt moeten komen en soms dacht ik echt; schiet nou op! Het einde maakt alles echter wel weer goed; dat is spannend, schokken en boem.

Ik ga boek drie zeker lezen, maar ik ga geen hoge verwachtingen meer scheppen. De boeken zijn goed geschreven, hebben een tof concept, maar lijken toch wat te missen om het voor mij helemaal je van het te maken.

Dark Triumph is duister, grimmig, zit vol actie, maar voor mij miste een klik met de hoofdpersoon.

Dark Triumph is absoluut geen slecht boek. Het is goed geschreven, spannend en heeft een fantastische sfeer. Toch wist het mij niet helemaal te overtuigen. Ik had er veel meer van verwacht en totaal geen klik met de hoofdpersoon.

Lees ook mijn recensie van Grave Mercy.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.