Dark Shadows

Geplaatst op 23 mei 2012 door Emmy in Film, Recensie / 0 Comments

Afgelopen weekend heb ik nog meer gedaan dan het museum en de expo (wauw, druk weekend voor mijn doen!) want ik ben ook nog naar de nieuwste Tim Burton film ‘Dark Shadows’ geweest. (imbd)
Toen ik hoorde dat we naar deze film gingen wist ik er eigenlijk nog niet zo veel vanaf. Ik had de trailer op tv wel gezien en wist dat het ging om een vampier, maar eerlijk gezegd dacht ik dat het een film zou worden die vooral de draak zou steken met andere (moderne) vampierfilms. Ik bedoel, we kennen Johnny Depp in combinatie met Tim Burton, dan krijg je al snel aparte typetjes die de laatste zijn allemaal best wel op elkaar lijken.
Toch is de samenwerking tussen die twee en de andere mensen die eigenlijk altijd ‘standaard’ in een Tim Burton film spelen een succesformule, want deze film was aangenaam verassend leuk.
Voor Tim Burtons doen is het een vrolijke film die op een of andere manier minder macaber en bizar aandoet, zonder de typerende Burton stijl te verliezen. Misschien zijn het de olijke ’70 muziekjes, of het kleurgebruik wat het doet, hoe dan ook, het komt wat vriendelijker over. Dat terwijl de inhoud helemaal niet zo vriendelijk is. Maar dat ga ik lekker niet verklappen, daarvoor mag je de film lekker zelf gaan kijken, want het is zeker een aanrader om te gaan.
Dark Shadows draait pas net in de bioscoop, dus als je hem thuis wil kijken zal je nog even moeten wachten, maar het kan ook een leuk uitje opleveren natuurlijk. Ik zeg: gaan!

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.