Dangerous Lies – Becca Fitzpatrick

Geplaatst op 1 december 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Dangerous Lies – Becca FitzpatrickDangerous Lies door Becca Fitzpatrick
Ook door deze auteur: Dwalen
Uitgever: Simon and Schuster | November 2015
Genres: Young Adult, Thriller, Contemporary, Mysterie
Aantal pagina's: 385
ISBN: 9781471125089
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

A teen is forced to make a fresh start after witnessing a violent crime—but love and danger find her anyway in this novel from Becca Fitzpatrick, the New York Times bestselling author of the Hush, Hush saga.

Stella Gordon is not her real name. Thunder Basin, Nebraska, is not her real home. This is not her real life.

After witnessing a lethal crime, Stella Gordon is sent to the middle of nowhere for her own safety before she testifies against the man she saw kill her mother’s drug dealer.

But Stella was about to start her senior year with the boyfriend she loves. How can she be pulled away from the only life she knows and expected to start a new one in Nebraska? Stella chafes at her protection and is rude to everyone she meets. She’s not planning on staying long, so why be friendly? Then she meets Chet Falconer and it becomes harder to keep her guard up, even as her guilt about having to lie to him grows.

As Stella starts to feel safer, the real threat to her life increases—because her enemies are actually closer than she thinks…

Als je mij blog al wat langer volgt, zal het je niet ontgaan zijn dat ik afgelopen juli voor de tweede keer met een groot aantal bloggers naar Londen ging om de Londen Film and Comic Con te bezoeken, waar er tevens een gedeelte alleen maar voor YA boeken aanwezig was: YALC. YALC is fantastisch en heeft Blossom Books en Best of YA geïnspireerd om YALFest te organiseren. Elke keer wil ik mezelf weer knijpen als ik terugdenk aan die fantastische tijd aan de overkant van de plas. Ik heb er nu al weer zin in!

Wij waren de vrijdag op YALC aanwezig en hadden speciale YALC tickets, waardoor we een goodiebag hadden en als eerste naar binnen mochten. We besloten meteen de goodietafel te plunderen. En wat bleek? Ze deelden ARC’s uit. OMG! Ik wist er een aantal te scoren, waaronder Dangerous Lies van Becca Fitzpatrick. Ik pakte het boek voornamelijk mee omdat ik de schrijfster kende van de super toffe Hush, hush saga. Toen ik op twitter las dat dit boek bijna zou verschijnen, besloot ik het ook maar te gaan lezen.

Het verhaal gaat over (E)Stella, die na het getuigen van een moord opgenomen wordt in het Getuigen beschermingsprogramma van de regering. Omdat ze nog minderjarig is, moet ze tijdelijk in een pleeggezin wonen. En dat pleeggezin, een oudere vrouw, woont in een klein dorpje waar nooit wat gebeurd. Eenmaal daar leert ze Chet kennen, een jongen die zijn eigen problemen heeft. Maar dan begint er iemand uit het dorp te graven in haar verleden… En of dat nou zo goed afloopt.

Ik zal eerlijk zeggen dat ik Dangerous Lies niet opgepakt zou hebben als het door een ander was geschreven. Ik herkende Becca’s naam en omdat ik haar andere serie zo tof vond, wist ik dat ik kwaliteit in handen zou hebben, ondanks dat ik niet zo van de thrillers en realistische verhalen ben. Op z’n tijd vind ik ze leuk, maar als ik zelf een boek mag uitzoeken, dan kies ik eerder voor fantasy.

Het boek is erg spannend in de manier waarop je achter de geheimen komt. Langzaam – door gebruikt te maken van alledaagse situaties – leer je Stella en haar verleden beter kennen. Soms gaat het er erg heftig aan toe en dat schrok ik er best wel van hoeveel lef Fitzpatrick hiervoor had. Toch voelde het boek soms een beetje hak op de tak. Dan wordt er gesprongen in de tijd terwijl ik nog best wel wat meer had willen weten.

Aan het begin had ik ook wat last om me te identificeren met Stella. Ze kwam erg boos en afstandelijk over, maar ze ontdooide langzaam maar zeker en op een gegeven moment vond ik haar zelf wel fijn om over te lezen. Ze was tenminste niet zo’n zeurkous.

Het einde is een echte climax vol schokkende onthullingen. Ik heb echt even op het puntje van mijn stoel gezeten. Het is tevens een interessant einde omdat er geen sprake is van een ontmaskering van een dader, maar meer dat je gedurende het verhaal constant een onderhuidse angst voelt omdat je niet weet wanneer er wat fout gaat. Dat kon ik wel waarderen.

Dangerous Lies is een prima boek voor mensen die houden van spanning en sensatie. Stella is een personage met een gebruiksaanwijzing en vol woede, maar langzaam maar zeker leer je haar beter kennen en ga je ook echt met haar meeleven. Het einde was erg sterk en vol spanning.

Dangerous Lies

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Dangerous Lies – Becca Fitzpatrick

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.