Dagboek: ziekenhuis, leesclub en vooral op de rem.

Geplaatst op 18 november 2019 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

Deze week wat een rustig weekje hier op mijn blog. Het voelde goed om me even niet te hoeven haasten of druk te maken over blogposts en recensies die nog niet af waren. Ik heb gelezen voor uitgevers en veel kunnen doen op het werk. Daarnaast heb ik vooral zo rustig aan mogelijk gedaan.

Maandag

Vandaag heb ik een heerlijke vrije dag voor de boeg: geen afspraken, geen bijles… Alleen een aantal dingen die ik heel graag zou willen doen vandaag, doe ik. En aan het eind van de dag kan ik mijn to do list compleet afstrepen, heb ik lekker gelezen en ben ik lekker ontspannen bij D&D, waardoor ik meer concentratie heb. Wel kijk ik een beetje op tegen mijn werkweek.. Geen idee waarom? 

Dinsdag

Na een onrustige nacht gaat de wekker. Mijn katten hebben me de hele nacht gezelschap gehouden en dat vind ik altijd zo fijn! (ook al kan ik mijn benen niet altijd lekker bewegen, haha). Ik besluit met de auto naar het werk te gaan omdat ik enorm moe ben. Ik was namelijk zo onverstandig om te blijven liggen toen ik wakker werd net voor de wekker en viel dus weer in slaap. Het gevolg? Het gevoel hebben nog uren te kunnen slapen. 

Op werk gaat de tijd wel snel, voor ik het weet is het alweer 1 uur en ben ik al over de helft van mijn werkdag. Wel heb ik vandaag moeite met de drukte in het OLC: ik kan weinig hebben en heb het gevoel alsof ik er constant heen moet hobbelen (er zit een dode hoek in). En dat terwijl het in de mediatheek ook behoorlijk druk is. Ik maak een plan voor de rest van de week en werk rustig aan mijn to do list. Als iets niet af komt, dan is dat maar zo. 

Thuis rust ik even lekker uit voordat het tijd is voor yoga: dit is weer heerlijk ontspannend en kort daarna is Rob ook weer tijd. 

Woensdag

Vandaag ga ik eerst naar het werk en daarna rij ik naar het ziekenhuis om naar ons kleine meisje te kunnen kijken. Ze doet het fantastisch: alles ziet er heel goed uit en daardoor is mijn afspraak bij de gyn zelf ook zo voorbij. Over 4 weken mogen we weer kijken. 

Daarna ga ik nog even aan het werk: de tijd gaat supersnel en voor ik het weet rij ik naar huis. 

Daar merk ik hoeveel energie zo’n dag kost… Het is toch spannend in het ziekenhuis en tja.. Leerlingen vreten energie. Ik ga op de bank liggen en er begint een hoofdpijn op te komen. D&D gaat niet door en om half 9 ga ik naar bed. De rest van de nacht heb ik pijn. 

Donderdag

Ik word wakker en voel me verschrikkelijk, maar ik wil me niet ziekmelden. Wel geef ik aan bij collega’s dat ik me niet heel jofel voel. De bovenbouwpauze is weer een grote chaos en ik zie al op tegen de grote pauze… en die is weer heel rustig. De logica is 0. 

Na huiswerkklas fiets ik snel naar huis zodat ik nog even met Rob naar de stort kan rijden. De schuur is nu heerlijk leeg en ook heeft Rob de meubeltjes die we al hebben in elkaar gezet. YAY! Zo blij mee. 

Daarna komt mijn schoonmoeder bij ons eten én geeft ze ons een fantastische kinderwagen. Ik voel me echt gezegend! 

Maar de dag is niet voorbij: we hebben nog wat op de planning staan en dat is weer in het ziekenhuis. Vanavond is er namelijk een informatieavond over bevallen in het ziekenhuis. We krijgen vooral praktische tips over parkeren en wat we kunnen verwachten. We spreken achteraf nog even met de gynaecoloog die ons IUI traject behandelde (en hij herkende ons, hoe fijn!) en daarna zijn we naar huis gegaan. Door mijn bloeding rond de 12 weken hebben we de kraamsuites namelijk al gezien en ik ben best overprikkeld door al die mensen. 

Ook al was het een vrij volle dag, ben ik niet oververmoeid. Misschien komt het door het vooruitzicht dat morgen een heel rustige dag gaat worden. 

Vrijdag

Na een uur werken heb ik pas 1 leerling gezien. Vandaag is het onderwijs ontwikkeldag, wat een soort studiedag is. Er zijn sinds dit jaar echter wel wat activiteiten en toetsen ingepland voor zo’n dag, dus besluit ik toch gewoon te komen werken. Dit geeft me wel de gelegenheid om een aantal zaken op te ruimen. Normaal is het veel te druk, maar nu heb ik daar wel plek en ruimte voor. Heel fijn. 

Rond een uur of half 1 is het uitgestorven… al meer dan een uur heb ik geen leerling in mijn mediatheek gehad, dus ik vind het wel prima zo en sluit de boel af. Ik ga richting Eindhoven. Daar duik ik wat winkels in tot Melisa er ook is. Ik ben best wel moe en we besluiten alvast bij Vapiano te gaan zitten.
De leesclub is weer erg gezellig. We bespreken Schim & Schaduw en kiezen Zonderling als ons volgende boek. Ik ben benieuwd hoe ze deze gaan vinden!

Zaterdag

Vandaag is Melisa nog bij mij, want ze bleef gezellig slapen. ZO LANG GELEDEN! We kijken de intocht van Sinterklaas en spelen op onze DS. Daarna ga ik boodschappen doen en daarna kijk ik For one night only terug. Ik lees wat en wacht tot Rob thuis is, zodat we samen Brave kunnen kijken, want daar heb ik zin in!

Zondag

Vandaag voel ik me een beetje onrustig. In mijn hoofd is het een chaos en omdat het in huis ook vrij rommelig is, heb ik ook daar last van. Ik kan weinig rust vinden… Hopelijk voel ik me beter nadat we vrienden hebben geholpen met hun nieuwe meubels.

Na geholpen te hebben rijden we nog even langs het tuincentrum en daarna ben ik echt helemaal op. Tijd om rustig aan te doen.

Gelezen

Op maandag waag ik me aan Infinity Son, het nieuwste boek van Adam Silvera en tevens zijn fantasy debuut. Binnenkort kan je op mijn blog lezen wat ik ervan vond. 

Daarna begin ik in Asquil waar ik verwacht zo doorheen te zijn, maar ik heb toch minder leeszin en tijd dan ik had gehoopt deze week! Op zaterdag lees ik het boek uit en lees ik ook eindelijk The Modern Faerietales van Holly Black uit. Deze laatste vond ik wat tegenvallen… Niet echt een week vol leesplezier, want nadat ik in De dader begin, besef ik al snel dat ik het boek helemaal niet leuk vind. Ik besluit voor mijn kast te gaan staan en alle boeken die ik de afgelopen jaren ongevraagd opgestuurd heb gekregen en nog steeds niet heb gelezen, uit te zetten bij mijn leesclubmaatjes. Zo haal ik heel wat boeken van mijn TBR af en dat vind ik echt heel prettig. Tijd om echt alleen nog maar te gaan lezen wat ik wil… Wat ik daarna wil oppakken, weet ik alleen nog niet… Ik heb geeeeen idee waar ik vind in heb?

Nieuwe boeken!


Op donderdag ligt het tweede deel van Het boek van stof op de mat. Het is weer een prachtige uitgave.. Wauw! Daarnaast ontvang ik nog het boek Winterberg, een thriller en zonder handen, een coming-of-age roman. Vrijdag koop ik bij Van Piere ook twee boeken: eentje voor een van mijn lootjes en Finale voor mezelf.

Komende week is het schakelweek bij ons op school. Dat betekent dat leerlingen vooral toetsen en projecten hebben en niet de hele dag op school zijn. Dit vind ik altijd erg relaxte weken. Kan ik daarnaast lekker rustig aandoen. Tot volgende week!

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: ziekenhuis, leesclub en vooral op de rem.

  1. Ja op een gegeven moment moet je echt naar je lichaam gaan luisteren. Herken het wel hoor! Ben de afgelopen tijd ook aan mezelf voorbij geremd en dat merk ik meteen, had weer een lekkere migraine aanval. Hopelijk gaat deze week je wat beter af!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.