Dagboek: spreken op de PCOS dag.

Geplaatst op 7 oktober 2019 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

Deze week was een normale week, al hadden we ook een studiedag, heel veel taart op het werk én was ik een van de sprekers op de PCOS-dag van het Erasmus MC.

Maandag

Voor ik bijles ga geven, doe ik het huishouden en stuur ik Supernerd inclusief illustraties naar mijn uitgever. Zo spannend! Na bijles ga ik even langs de action voor nieuwe bakken voor mijn kaarsen: handig voor events en wanneer alles naar zolder gaat! Verder pak ik nog wat spullen in en daarna maak ik wat kaarsen. Dan moet ik echt gaan rusten, anders zak ik in elkaar bij D&D. Ik merk dat als ik druk bezig ben, ik last van mijn bekken begin te krijgen. 

D&D is erg gezellig en ondanks de vermoeidheid heb ik een hele leuke en gezellige avond. 

Dinsdag

De wekker gaat vroeg en ik sta gesloopt op omdat ik daarvoor al twee uur heb wakker gelegen. Ik moet naar de tandarts en daar heb ik geen zin in. Gelukkig is alles weer goed en ik hobbel terug naar mijn auto. Ik ben snel genoeg klaar om ook nog op tijd op mijn werk te zijn! Totdat ik dus echt heel lang vast sta omdat het zo druk is op de weg. Hierdoor voel ik me de hele dag een beetje gehaast en heb ik last van krampjes en een pijnlijke rug. Wel bespreek ik vandaag met mijn teamleider de reacties op de vacatures. Het is zo mooi dat we allebei een goed gevoel voor humor hebben en overeenkomende prioriteiten met betrekking tot mijn vervanger. Eenmaal thuis heb ik nog maar weinig energie over en plof ik op de bank. Ik krijg nog een lief pakketje van Melisa binnen en maak wat kaarsen terwijl ik tv kijk. Ik wilde Niets liever dan een kind eigenlijk overslaan omdat ik vroeg naar bed wilde, maar toch blijf ik kijken. 

Woensdag

Vandaag begint mijn dag gelukkig een stuk relaxter! Ik word minder moe wakker en op het werk is het ook lekker rustig. Ik krijg veel gedaan en voel me veel minder moe. Ook krijg ik vandaag heel veel nieuwe boeken binnen om mijn biebje een beetje te kunnen vullen. Het ziet er meteen een stuk beter uit!

Echt heel leuk is dat er meteen twee lezers komen en heel veel meenemen. Dat vind ik echt heerlijk aan mijn werk! Vooral als er daarna nog 3 groepen lezers komen… Wow! Kunnen ze het soms ruiken?

Daarna ga ik lekker naar huis en ’s avonds hebben we weer D&D: al kletsen we meer dan dat we bezig zijn met spelen.

Donderdag

Nog maar een dagje en dan hebben we leerlingen weekend! Ik voel me een beetje opgejaagd vandaag, deels ook omdat ik niet alles voor elkaar krijg wat ik wilde. Gelukkig komen de leerlingen op tijd voor de huiswerkklas, zodat ik daarna lekker naar huis kan. Ik ben alleen thuis vanavond en ik krijg behoorlijk wat gedaan. Ik ga lekker op tijd slapen vanavond, want morgenochtend moet ik wat vroeger op dan normaal.

Vrijdag

Vandaag is er een studiedag dus de leerlingen zijn vrij en ik mag naar een andere locatie. Grappig, want het is een school waar ik heb gewerkt, zij het in het oude gebouw. Dat maakt de reis er naartoe er makkelijk, omdat ik de weg ken. Met die mega regen vind ik dat niet heel erg.

Ik hoop heel erg dat ik vandaag volhou, maar ik begin vol goede moed. Eerst hebben we een optreden van een mentalist, wat echt wel een verrassing is voor iedereen. De boodschap is dat wij vaak meer kunnen dan we denken.

Daarna volg ik een workshop over generatie Z, de nieuwe generatie jongeren. Het is heel interessant, al is het voor mij vooral herhaling. Herhaling is altijd nuttig.

Daarna hebben we een korte pauze met een snack, maar omdat het twaalf uur is, heeft iedereen honger en blijven we veel langer plakken. Het loopt dus een beetje uit eer we bij de volgende workshop aankomen. Ik heb gekozen voor een uitwisseling tussen mediathecarissen, omdat ik echt heel erg benieuwd ben wie de andere mediathecarissen van de organisatie zijn en hoe ze het aanpakken. Best anders dan ik doe, geloof ik. Maar dat is oke. Ik ben de mediatheek nog echt aan het opbouwen en de mogelijkheden aan het verkennen. Ik weet zeker dat ik dat kan. Ik vond de uitwisseling interessant, maar ik weet nog niet zo goed wat ik er verder mee moet.

Na een lekkere lunch ga ik naar huis en lees ik wat om uit te rusten. Daarna ga ik samen met Priscilla naar zwaardvechten. Ik merk dat ik nu echt veel minder kan en tegen het einde besluit ik aan de kant te gaan zitten. Thuis kletsen we nog wat en dan ga ik naar bed omdat ik morgen nóg een keer vroeg op moet.

Zaterdag

Om kwart over zeven sta ik bij de bushalte om naar Rotterdam te gaan. Vandaag wordt er namelijk een PCOS-dag georganiseerd in het ziekenhuis (waar ik een heel traject heb gevolgd) en ik ben een van de sprekers. Rond half 10 sta ik binnen (eindelijk plassen!) en ga ik naar de collegazaal. Uiteindelijk zit de zaal vol vrouwen met PCOS en begint te eerste lezing. Een professor vertelt alles over PCOS en wordt afgewisseld door 3 sprekers (waaronder ik dus) die hun verhaal doen. Ik praat over wat PCOS met mij doet en sprak vooral over de openheid die ik zo belangrijk vind. Ook mogen deelnemers ons alles vragen. Het is erg interessant en het interactieve karakter maakt het totaal geen lange zit. Daarna is er een lunch en vervolgens zijn er drie workshopsrondes. Het is een leerzame dag, maar mijn voeten zijn echt kapot aan het einde.

Daarna ga ik naar het centrum om met Esmee te gaan eten. Heel erg gezellig! Soms is het echt balen dat zo veel vriendinnen zo ver weg wonen.

Rond half 10 ben ik thuis en ik ben KAPOT.

Zondag

Vandaag doe ik het rustig aan en laat ik me niet gekmaken door mijn to do list. Mijn enkels zijn helemaal stijf en dat is natuurlijk onprettig. Ik doe mijn administratie en zet nieuwe kaarsen online. Daarna ruim ik boven wat spullen op: ik zoek uit wat naar zolder moet en naar de kamer voor de administratie. Daarna bel ik met Melisa en kijk ik twee afleveringen van Sabrina.

Gelezen

Op maandag las ik Het Nebula-mysterie uit. Daarna ben ik begonnen aan Achtervolgt door de tijd. Deze lees ik later in de week uit. Daarna lees ik Asking for it. Ook ben ik bezig in Sorcery of Thorns en Nocturna, welke ik allebei niet uitlees. Oh en ik lees tussendoor ook het boekje Stief.

Nieuwe boeken


Op dinsdag ligt er een boekje op de mat, de young adult thriller van Marion Pauw: Stief. Ik denk dat ik deze in de pauzes op school ga lezen.

Volgende week is de laatste week voor de herfstvakantie, dus het zal wel een beetje onrustig worden. Ook ga ik alles voorbereiden op YALFU, want dat is aankomende week ook!

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: spreken op de PCOS dag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.