Dagboek: presentatie, events en de batterij is even leeg

Geplaatst op 28 oktober 2019 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

Afgelopen week was druk en heftig. Ik heb veel van mezelf gevraagd en mijn lijf zei op een gegeven moment: hier en niet verder! Dit vind ik nog altijd erg confronterend, want ik kan soms niet anders. Gelukkig worden komende weken wat rustiger en ik moet eerlijk zijn dat ik daar ook erg veel behoefte aan heb.

Maandag

Normaal is maandag mijn vrije dag en zou ik dus nog een dagje kunnen genieten van de herfstvakantie. Ik had echter vandaag met mijn teamleider afgesproken om de sollicitatiegesprekken te houden voor wie mij zou gaan vervangen tijdens mijn zwangerschapsverlof. Dit vond ik best spannend, want ik heb nog nooit een sollicitatiegesprek gevoerd (behalve als sollicitant, natuurlijk!). Het waren heel nuttige gesprekken en iets later dan verwacht stapte ik in de auto naar Tilburg. Helaas kwam ik wat te laat, maar gelukkig was er wat geschoven in het programma. Ik zou namelijk een presentatie geven over wat YA is en dan vooral wat YA fantasy is en welke subgenres daar binnen vallen. Volgens mij vond iedereen het wel interessant! 

Ook had ik mijn kaarsen mee, ook al verkocht ik niet zo veel. Het was gezellig, maar ik merkte wel dat het eigenlijk teveel was. Ik had erg last van mijn bekken toen ik kwijt was en was helemaal wazig van de vermoeidheid. Ik ben meteen gaan slapen en ik sliep de hele nacht door, voor de verandering. 

Laat mij over YA praten en je krijgt een blij ei.


Dinsdag

Waar ik een beetje opzag tegen gister, deed ik dat ook voor vandaag. Weer werken, BHV-training en yoga. Zo veel prikkels waar ik aan moest wennen! Ik word wakker met ook veel klachtjes: zo beweeg ik stijf door mijn bekken en heb ik last van bandenpijn. De pijn trekt een beetje door naar mijn rug. Ik moet echt rustig aandoen vandaag, ondanks de vele mailtjes en leerlingen die vandaag langskomen. 

Toch besluit ik wel te blijven bij de BHV, al geef ik wel aan dat ik het rustig aan moet doen. Soms voel ik me echt een kneus als we een situatie oefenen, maar ik oefen liever dan dat ik het puur op theorie moet doen. We zijn rond kwart voor zes klaar en dan sjees ik naar huis – wel voorzichtig, want ik zag vanmorgen nog een meisje keihard onderuit gaan – en daar ga ik even zitten voordat ik weer op de fiets moet voor yoga. Ik hoop heel erg dat ik daar een beetje kan ontspannen, want mijn bekken, rug en nek voelen nogal beurs aan. 

De yoga is lekker, al merk ik nog wel wat spanning in mijn spieren. Thuis eet ik en kijk ik nog even tv voordat ik naar bed ga. Gelukkig zijn de komende dagen wat minder heftig. 

Woensdag

Eigenlijk zou ik de dag beginnen bij de diëtiste, maar de afspraak is verzet naar volgende week. Misschien maar goed ook, want ik heb genoeg te doen op werk. 

Werk gaat snel voorbij en ik kan gelukkig veel afstrepen. Ook moet ik een hele groep jongeren voor een paar dagen verbannen uit het OLC, omdat ze een grote mond hebben en de regels blijven breken. Wie niet wil luisteren, moet maar voelen, natuurlijk!

Thuis voel ik me opeens heel erg naar worden. Ik zak bijna door mijn benen, voel me duizelig, zwak en helemaal koud worden. Snel ga ik op de bank liggen en eet ik wat. Niet veel later val ik in slaap en hoewel ik me daarna wel wat beter voel gaat het niet goed genoeg om naar DnD te gaan. Daar baal ik enorm van, maar ik moet aan mijn gezondheid denken.

Donderdag

Vandaag besluit ik toch te gaan werken, ook al voel ik me dus niet lekker. Ik loop eerst even langs de receptie om te vertellen dat ik iets geregeld heb en vertel ook meteen over het voorval van gisteren. Ze helpen me meteen om uit te zoeken in welke klassen ze zitten, waardoor ik actie kan ondernemen. Helaas blijft de hele dag een beetje politieagentje spelen, maar het is niet anders: ik moet nu even streng optreden, want anders blijft het chaos. 

Gelukkig weet ik er tegen het einde van de dag nog iemand over te spreken: we gaan dit oplossen. 

Dan lekker naar huis, waar Rob de auto voor Fantasy Fest al aan het inladen is. Ikzelf eet snel wat en dan is het tijd voor onze eerste rondleiding bij een kinderdagverblijf. Dit vind ik erg spannend en ik ben blij dat Rob meekan: je kiest toch een plek waar je kleintje straks veel uurtjes gaat verblijven! We worden hartelijk ontvangen en mogen ook een andere locatie zien. Nu aankomende maandag nog een andere bezoeken en daarna maken we onze keuze. 

Daarna gaat Rob werken en doe ik rustig aan. Ik begin af en toe last te krijgen van mijn bekken en daar baal ik wel van. Het is echter niet anders: het hoort er allemaal bij. 

Ik ga lekker op tijd naar boven. 

Vrijdag

Bijna weekend! Al wordt het weekend natuurlijk wel druk! Gelukkig is dit het voorlopig laatste event wat ik ga doen en daar ben ik blij mee. Ik heb de weekenden nu hard nodig om bij te komen. 

Vandaag is er niet veel strijd met de leerlingen: we pikken er wel eentje uit en dat is echt belangrijk. Wie niet wil luisteren, moet maar voelen. 

Ik ben eerlijk: ik hou van mijn werk, maar vandaag tel ik de uren af. Het was een drukke week waar veel gebeurd is en waar ik ook veel energie moest insteken. Vanavond rijden we al naar Rijswijk, zodat ik in ieder geval lekker kan slapen en niet hoef te haasten morgenochtend. Ook omdat de A2 morgen weer dicht zal zijn, natuurlijk!

We rijden meteen de file in, maar rond 8 uur zijn we in het hotel en gaan we even wat eten. Het eten valt tegen, helaas. Ik ben blij om naar bed te kunnen.

Zaterdag

Na een verschrikkelijke nacht vol draaien en wiebelen en heel veel last te hebben van mijn bekken (ik zeg niet snel dat ik pijn heb, maar ik heb oprecht pijn), gaan we ontbijten. Het is nog vroeg en lekker rustig. Daarna rijden we naar de Broodfabriek om op te bouwen.

Het event is leuk en ik heb geen drukke workshopronde. Ook doe ik wat leeswerk vandaag. Ergens was ik liever thuis geweest, ook al was het een goede dag. Hopelijk morgen minder pijn…

Zondag

Dag twee! Minder pijn gelukkig, hopelijk blijft het zo! Vandaag nog een dagje knallen en dan weer lekker naar huis… Normaal voelt zo’n event als een lekker weekendje weg, maar nu helaas niet. Morgen ga ik koekjes bakken en weer een kdv bezoeken…

Gelezen

Op maandag lees ik The Iron Sisters uit voordat ik naar mijn werk moet. Op woensdagochtend begin ik in Catching Fire. Ik wil al een tijdlang de Hunger Games trilogie eens in het Engels lezen.. Voordeel is natuurlijk ook dat ik nu niet al te veel hoef na te denken! Ik denk het boek wel even uit te lezen, maar ik heb weer wat minder concentratie.

Deze week lees ik ook een aantal manuscripten voor uitgevers, wat ik heel leuk vind om te doen. 

Nieuwe boeken

Deze week ontvang ik een boek van de uitgever: Scharlakenrode magie en vind ik na thuiskomst waar magie te vinden is in de bus. Dankjewel!

Volgende week dus wat rustiger: geen vreemde dingen op werk en weinig extra afspraken. Zin in! Lekker meer uitrusten.

Tags:

Divider

6 responses to “Dagboek: presentatie, events en de batterij is even leeg

  1. Lieve Emmy, als ik jouw dagboek lees dan denk ik: wat ben je druk. En natuurlijk vaak met dingen die je heel leuk vindt, maar het lijkt je veel energie te kosten. Toen ik van Aline zwanger was, zei mijn directrice: “zo vaak ben je niet zwanger, geniet ervan.” En ik vond dat toen een beetje raar. Nu denk ik er nog vaak aan terug, want ze had echt gelijk. Ik genoot er natuurlijk van en toch denk ik, achteraf gezien, dat ik nog veel meer had moeten laten en veel meer had kunnen genieten en ik wil hiermee vooral zeggen dat ik hoop dat je wat rust gaat krijgen, wat minder last van pijntjes gaat krijgen (want soms horen ze er niet bij maar is het een signaal) en dat je vooral heel erg ervan kunt genieten.

    Sorry als deze reactie een beetje ‘met het vingertje wijzen’ overkomt, dat is helemaal niet mijn bedoeling. <3

  2. Ik vind het altijd zo lastig als mijn lichaam signalen geeft dat het te veel is, mijn hoofd wil dan nog door. Ik kan me voorstellen dat jij dat ook hebt. Hopelijk is de komende week wat rustiger.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.