Dagboek: Prachtig weer op Elfia

Geplaatst op 23 september 2019 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Een beetje later dan normaal, omdat we gisteravond pas laat thuis waren van Elfia. Ik was helemaal op en ben meteen in mijn bed gedoken.

Maandag

Lekker een vrije dag vandaag. Ik ga ‘s morgens meteen boodschappen doen en pakketjes wegbrengen. Ik lees wat en daarna geef ik een uur bijles. Dan is het alweer tijd om te lunchen met een aflevering van Nailed it en daarna ga ik aan de schoonmaak. Ik ruim de woonkamer op, poets en doe de afwas, trek er een dweil door en dat soort dingen. Ook ruim ik de administratie op en pak ik de laatste dingen in voor Elfia. Als er een klant is langs geweest ben ik op en plof ik op de bank met een boek en de tv. ‘S Avonds weer tijd voor D&D, waar we eindelijk weer compleet zijn. YAY.

Dinsdag

Ook vandaag moet ik wat eerder naar het werk, want ik heb een bespreking over autisme en ADHD bij leerlingen. Erg nuttig! Ik ben dan ook wat later op mijn werkplek en ga dan lekker snel aan de slag. Hoewel het op werk deze week rustig is, is het thuis drukker met Elfia op de loer. We hebben een aantal zaken die we goed moeten plannen en dus zal ik na werk alvast wat boodschappen doen, zodat we morgenavond de auto in kunnen laden. 

Daarna plof ik moe op de bank. Door gisteren ben ik op en ik voel een migraine opzetten. Gelukkig kan ik door mijn keuze om vandaag boodschappen te doen, morgen wat langer blijven liggen. Morgen heb ik namelijk ook een drukke dag. 

Woensdag

Vandaag hoef ik namelijk niet te werken, omdat ik in Rotterdam langsga bij een college over PCOS. Vorig jaar heb ik dit ook gedaan en nu waren we met z’n drieën. PCOS komt tijdens een minor geneeskunde/psychologie aan bod en hoe handig is het dat je dan als student vragen kan stellen aan patiënten? We doen dat en daarna gaan we op kraambezoek bij een van de andere meiden uit de groep. Wat een heerlijk hummeltje! Rond 5 uur ga ik richting huis en daar kom ik pas om half 8 aan. Pffff.. Rot ov! ‘S Morgens kreeg ik dodelijke blikken van oudere mensen omdat ik op een vrije plek ging zitten (sorry dat ik zwanger ben, Truus) en ‘s middags was het gewoon drukdruk. Ik was op… En toen in Utrecht bleek dat mijn eerste treinoptie een extra korte trein was met veel te veel mensen en de volgende trein uitviel, besloot ik de stoptrein te nemen. Dan maar langer onderweg! 

Thuis was mijn migraine weer gigantisch, dus ik hield het niet lang meer vol. Rob zette ondertussen al onze spullen voor Elfia in de auto. 

Donderdag

Donderdag kwam ik vrij druk in mijn hoofd op werk aan. Mijn migraine was ondertussen zo goed als afgezwakt dus dat was erg prettig. Toch was het chaos in mijn hoofd; voor mijn gevoel moest ik zooooo veel doen! Ik ben maar rustig begonnen en was mezelf dankbaar dat ik altijd netjes een to do list maak. 

Het wordt een lange dag vandaag omdat deze week de huiswerkklas weer is begonnen en ik dus een uurtje langer werk, er is vanavond ook een leesclub in Den Bosch. Hopelijk hou ik het vol! Morgen wordt vast een rustigere dag en weet je, wat ik vandaag niet gedaan krijg, kan morgen ook nog. Gelukkig! 

Na werk fiets ik door naar de stad om met wat leesclubleden te eten. Daarna is de leesclub en ben ik gesloopt. Dat wordt wat morgen en van het weekend!

Vrijdag

Vandaag stap ik met volle tassen in de bus naar werk. Op werk is het gelukkig een stuk rustiger en ik krijg veel gedaan: vooral veel voor de jongeren boekenweek. Daarna reis ik door naar Eindhoven voor de Leesbeesten Leesclub. Eerst nog even langs de primark, waar ik wat kleding koop (en te schattige baby pyjama’s). Daarna gaan we – zoals altijd – met een groot deel van de groep samen eten. Daar kan ik zo van genieten.

Daarna gaan we naar de boekwinkel voor de leesclub. We bespreken De genadigen en het boek krijg gemiddeld een 7,3 van ons. Ook spelen we het naam en genderspel van mijn baby egel (zo mooi) en kiezen we een nieuw boek: Het Schaduwjaar. (YES!)

Na Elfia rijdt Priscilla ons naar Arcen, waar we de jongens ophalen en daarna veertrekken we naar ons huisje. Het huisje is een prachtige blokhut op een soort zen-vakantiepark.

Zaterdag

ZE HEBBEN ALPACA’S OP HET VAKANTIEPARK!!! We staan vroeg op om verder op te bouwen op Elfia, maar eerst moet ik even een Alpaca aaien, hoor.

Op Elfia staan we bijna op dezelfde plek als vorig jaar, maar dan in een grotere tent. Dit is echt heel fijn, zeker met de zon deze keer en omdat ik nu voldoende ruimte heb om mijn kont te keren (of zoals mijn moeder zegt, mijn babybuik). Ook heb ik een hele tafel voor mezelf en dat is ook fijn!

Ik verkoop helaas niet heel veel en de dag is voor mij veel te lang (op zaterdag duurt het tot 22.00 uur), maar het was heel gezellig en prachtig weer.

Zondag

Dag 2 van Elfia en dankzij het huisje kunnen we een beetje uitslapen! Het is hier zooo mooi en zoooo rustig. Ik wil hier volgende zomer echt wel een midweek zitten.

Leuk: we kunnen met het pondje naar Elfia, scheelt 20 minuten rijden.. haha en we komen precies bij de pond aan als hij net is aangemeerd. Nailed it!

Dag 2 was beter qua verkoop en dat voelde goed. Ik heb veel bekenden en terugkerende klanten gezien.. Toch is dit een van de laatste events die ik de komende tijd ga draaien. Ik doe YALFU en Fantasy Fest nog en ik beslis vandaag dat DCC voor mij teveel gaat worden. Klanten kunnen daar wel producten afhalen bij mijn man, maar ik merk dat dit teveel energie kost nu en dan ben ik 6 maanden zwanger. Maargoed.

Rond 9 uur reden we weg en rond 10 uur waren we thuis. Ik ben meteen gaan douchen en in bed gedoken, terwijl mijn man de auto leegtrekt. Gelukkig kan ik morgen heel rustig aandoen omdat maandag mijn vrije dag is.

Gelezen

Op maandag lees ik twee boeken waar ik al eerder in ben begonnen uit: Ziel van het zwaard van Julie Kagawa en de sprookjesbundel Er was eens. Op woensdag begin ik in Arthur. Dit is een hertelling van de verhalen van Arthur en ik vind het machtig mooi. Het leest heerlijk weg en is duidelijk een klassieker. Het is wel een dikke pil, dus ik verwacht dat ik er wel lang mee bezig zal zijn. 

Nieuw!

Deze week breng ik veel boeken naar hun nieuwe eigenaar en verkoop ik wat boeken op Elfia. Ook krijg ik drie boeken binnen. Allereerst krijg ik van Manuela Aurora Rising. Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Als ik zondag thuiskom liggen er twee boeken op me te wachten: Waarom zou ik? is een non-fictie boek waar ik de kaft van heb gemaakt en The Girl the Sea gave Back: dit was mijn pre-order en hij was behoorlijk laat, máár het is wel de mooie eerste editie met de hidden cover!

Komende week wordt vrij rustig, al moeten we nog aardig wat opruimen en tellen van Elfia. Komt goed! Op werk heb ik niet heel veel belangrijke dingen staan, dus dat is ook wel relax. Tot volgende week!

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: Prachtig weer op Elfia

  1. Wat tof zeg, dat vakantiepark! Die tekening die jullie hebben achtergelaten vonden ze vast leuk om te zien. Goed dat je hebt gekozen om wat meer rust in te bouwen voor jezelf met events de komende tijd.

  2. Zo, lekker volle week zeg! Ik ben wel heel benieuwd naar Elfia, wil ik zeker nog een keer heen! Jammer dat je niet op DCC staat, maar heeeel begrijpelijk. Goed van je dat je die keuze maakt. We kunnen dus wel dingetjes bestellen en ophalen begrijp ik? 🙂 Tot wanneer zou dat kunnen dat het voor jou nog een beetje te overzien is?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.