Dagboek: mega warm en Yaltival

Geplaatst op 1 juli 2019 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Wat een week! Er gebeurde deze week vanalles, het was bloedje heet én het was yaltival. Lees je mee hoe ik mijn week heb beleefd?

Maandag

Ik geef vandaag een uurtje bijles en dan is de pap op. Ik heb last van de warmte en ik voel me nog steeds niet lekker. Daarom doe ik lekker rustig aan. Ik slaap ook enorm slecht. Het idee dat het volgende week weer – normaal – 20 graden wordt, vind ik een fijn vooruitzicht. 

Dinsdag

Als een smerig plakmens kom ik aan op werk, waar ik zo snel mogelijk alle klusjes doe die ik vandaag af wil krijgen op het werk. Gelukkig zit ik in het koelste gedeelte van de school én zijn alle toetsen vandaag vroeg klaar. 

In de middag doe ik heel rustig aan. Pas tegen de avond begin ik aan de taakjes die ik nog had liggen en kijk ik vrouwenvoetbal. Wat tof dat Nederland heeft gewonnen en wat een spannende wedstrijd. 

Woensdag

Godenzijdank dat het vandaag iets koeler begint. En ook fijn dat het weer zo’n rustige dag is. 

In de avond ben ik nog steeds niet lekker en zeg ik DnD af. Even een avondje alleen is soms ook heel erg lekker en ik had het even nodig. 

Donderdag

Vandaag moet ik weer werken. Ik begin in het andere gebouw, waar ik alle boeken inneem die daar in de kast staan. Het gaat supervlot en na iets meer dan een uur sta ik weer in de mediatheek. Na nog wat kleine klusjes gedaan te hebben, wissel ik mijn collega af. Na een paar uur sluit ik de bieb af, omdat het zo rustig is. 

Eigenlijk wil ik daarna gaan zwemmen, maar ik heb een best heftige schaafwond die nog open is, en ik wil geen risico op ontsteking lopen. 

In de avond lees ik lekker, pak ik alvast in voor Yaltival en doe ik rustig aan. 

Vrijdag

Vandaag steek ik de handen even uit de mouwen. Ik neem heel veel boeken mee van school om in de vakantie te lenen én begin aan het innemen van alle boeken. Het gaat lekker vlot en ik krijg goed nieuws te horen. Binnenkort meer! Laten we zeggen dat ik komend schooljaar weer heel veel leerlingen mag inspireren. 

Na een paar uur vind ik het welletjes en sluit ik de boel af: volgende week heb ik namelijk nog genoeg tijd om alles af te maken. 

In de middag lees ik lekker, knutsel ik nog wat boekjes en bereid ik me voor op Yaltival. In de avond komen vrienden spelletjes spelen. 

Ik leende 20 boeken. Oeps. Maar ik heb er alweer 2 uit, dus die neem ik dinsdag wel weer mee naar school. Haha

Zaterdag

Vandaag is het weer zo warm. Pffff. Ik lees wat, pak de laatste spullen in en kijk vrouwenvoetbal. Ik probeer echt mijn krachten voor morgen te sparen. Het voetbal was heel spannend!

In de avond hebben we de auto ingepakt en verder kon ik maar weinig voor elkaar krijgen.

Ik kreeg vandaag ook mijn de verminkte koning box van Blossom Books binnen. Helaas had iemand me al mega gespoiled op facebook. Echt stom. Ik vind de items wel leuk – vooral dat ze veel sankta items hebben – maar ik had wel wat meer Nicolai gewild. Ook vind ik niet alle ontwerpen even mooi. Maar verder was het een leuk gevulde box.

Zondag

Vandaag was yaltival! Aan de ene kant had ik er heel veel zin in, maar aan de andere kant was ik ook een beetje bang of ik het wel vol zou houden. Ik ben nog steeds niet helemaal lekker, namelijk!

Rond 9 uur zijn we al op locatie om de stand op te bouwen. Mijn lieve man en vriendinnetje Priscilla helpen me vandaag echt zo goed. Zonder hen had ik dit nooit kunnen doen!

Om 11 uur mocht ik backstage komen om alvast kennis te maken met de auteurs. Samen met Chinouk zou ik hen namelijk gaan interviewen op het podium. Het was superleuk. Emily, Stephanie en Alice zijn fantastische mensen.

Toen we werden voorgesteld kon ik het niet laten. Chinouk was namelijk jarig en ik vond dat daar op gezongen moet worden. Hoe mooi dat iedereen meezong!

Na het interview kon ik achter nog even bijkomen en toen ben ik naar mijn stand gegaan. Rob en Priscilla hadden ondertussen al aardig was gekocht. Trots op hen!

Om half 5 gaf ik nog een workshop en iets na zessen konden we afbreken. We mochten ook blijven eten. Zo lekker! Rond half 9 waren we weer thuis en heb ik nog een beetje gelezen en deze blogpost afgemaakt. Toen ik eenmaal zat, merkte ik meteen hoe moe ik was. Worth it! Van Piere en Dynamo hebben een fantastisch evenement opgezet.

Gelezen

Maandag begint de hitte en ondanks dat ik me niet lekker voel, probeer ik wel te lezen. Afwisselend lees ik in Nerds! En The red scrolls of magic. Op dinsdag lees ik ze allebei uit. Daarna begin ik in een supernatural boekje: Rite of passage. Toch vond ik die minder leuk dan ik hoopte en ik las het op donderdag uit.  Daarna las ik Sabotage ook op donderdag uit. Op vrijdag nam ik heel veel boeken mee, waaronder Het gym, waar ik meteen in begon. Een paar uur later had ik het uit. Wat een sterk boek. Daarna begon ik in Ingesloten. Weer een boek met een heftig thema. Tot slot ben ik begonnen in de nieuwe Taran Matharu, maar ik heb geen puf om hem uit te lezen.

Nieuw

Op dinsdag valt er een boek in de brievenbus: Wat een tijd om alleen te zijn. Ik ben heel benieuwd naar dit boek!

Op zaterdag ontvang ik de box met daarin De verminkte koning.

Komende week is het mijn laatste werkweek voor de vakantie. Ik heb nog wat kleine taakjes te regelen, maar omdat er verder geen leerlingen zijn, is dat vooral achter de schermen. Vrijdag is de eindvergadering en dan; vakantie! Verder ben ik heel blij dat het wat koeler wordt. Ook vier ik volgende week mijn verjaardag, dus daar heb ik ook zin in. Tot volgende week!

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: mega warm en Yaltival

  1. priscilla

    Yaltival was echt zo gaaf en ik vond het leuk om te helpen! Gelukkig wordt het weer deze week wat beter 🙂

  2. Wat vervelend dat je zo’n last hebt gehad van het weer! Gelukkig wordt het aankomende week niet zo warm meer en hopelijk voel jij je dan ook snel beter.

  3. Ik ben echt zo blij dat die hitte ondertussen vervangen is door wat frissere en vooral veel aangenamere temperaturen. Zowel onze midweek Centerparcs als mijn verjaardagsfeest viel niet in die hete periode waardoor we niet echt veel konden doen. Ik heb ook weer een verbrand-record verbroken dit jaar. Eerst werd mijn huid rood op een dag dat de zon niet scheen en vervolgens werd ze nog wat roder terwijl we in de auto zaten en ik ter bescherming een sjaal over mijn hals had gedrapeerd. Ik ben echt beetje bij beetje in een vampier aan het veranderen. Binnenkort mag ik niet meer buitenkomen wanneer er zonlicht is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.