Dagboek: kom maar op met die spierpijn

Geplaatst op 20 mei 2019 door Emmy in Persoonlijk / 12 Comments

Deze week voel ik me onrustig. De afgelopen tijd – het afgelopen jaar – is zo onrustig geweest.. en is zo veel gebeurd. Ik weet het soms even niet meer en daarom kan het soms zijn dat er opeens geen blogje verschijnt. Ik wil rust vinden. Genieten van het leven. Komt wel goed…

Ik hou van metal en het songfestival. Ik hou van boeken en van zwaardvechten. Ik hou van katten, de natuur en magie. Ik schrijf. Ik teken. Ik ben badass.

Maandag

Heerlijk om vandaag vrij te zijn. Vandaag zijn we drie jaar getrouwd en doen we het een beetje rustig aan. Rob haalt plantjes voor in de tuin en nu ziet de tuin er weer helemaal netjes uit voor het voorjaar. De achtertuin dan he. Daarna fiets ik naar de stad, want ik had nog een afscheidetentje tegoed van de bibliotheek. Het is erg gezellig om mijn meest directe collega’s weer even te zien en te spreken. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik ze niet mis.

Maar er is meer nieuws vandaag. Vandaag mag ik letterlijk van de daken schreeuwen dat supernerd wordt uitgegeven! ZO TOF! We moeten nog wel even geduld hebben, want het wordt pas 2020.

Rond half 9 cross ik naar huis om bij D&D aan de schuiven. Met taart natuurlijk!

Dinsdag

Vandaag moet ik een uurtje eerder beginnen. Op school hebben we met de examens een apart BHV rooster om te voorkomen dat het examenlokaal per ongeluk wordt ontruimt. Alles gaat prima en voor ik het weet is de dag voorbij. Deze week doe ik ook allemaal klusjes die waren blijven liggen.

Thuis ga ik lekker lezen, kijken we de nieuwe Game of Thrones aflevering (ik vind dit seizoen veel te gehaast overkomen!) en daarna nestel ik me op de bank voor mijn ultieme guilty pleasure: het eurovision song festival. Wat een slechte halve finalen. LOVE IT.

Woensdag

Vandaag moet ik ook langer op school zijn vanwege de examens, maar dan heb ik de late dienst. In de ochtend houd ik me bezig met onder andere het plakken en plastificeren van boeken. Ik merk dat veel leerlingen onrustig zijn… Is er soms storm op komst?

In de avond spelen we weer gezellig D&D.

Donderdag

Ook vandaag een wat langere dag, want ik verzorg op donderdagmiddag altijd de huiswerk onder toezicht op school. De dag gaat sneller dan gisteren, ook al is het wat rustiger. Na werk ga ik langs Van Piere voor een overleg over YALtival. Samen met Chinouk verzorg ik namelijk het podiumprogramma (wat een eer!) en we spreken onder andere het programma door en maken een nieuwe afspraak. Daarna ga ik lekker naar huis, waar ik wat te eten maak en klaar ga zitten voor het Songfestival. Ik hou er echt enorm van! De kwaliteit is deze tweede halve finale wel een stuk hoger, maar er zijn maar weinig liedjes die ik zou willen toevoegen aan mijn playlist. Ik vind het zo tof dat Nederland dit jaar echt kans maakt: Arcade is in mijn ogen een prachtig lied en Duncan heeft het fantastisch gezongen.

Vrijdag

Gisteren had ik steeds het gevoel dat het vrijdag was, dus het was een beetje een dompertje dat de wekken vanmorgen gewoon vroeg ging hahaha. Op het werk doe ik lekker mijn ding: leerlingen helpen, wat klusjes doen en mijn eigen ding. Ik heb heel veel ruimte voor mijn eigen invulling en dat vind ik zo ontzettend fijn.

Daarna gaan we naar zwaardvechten. We zijn wat te laat en duiken meteen in een lekker fysieke krachttraining. Het was heerlijk én we mochten voor het eerst echt met metaal trainen. De vonken vlogen er vanaf. De training was fijn: ik word niet zo snel omvergegooid door al die jongens. Ik voel me echt enorm badass als we het metaal laten zingen. Daarnaast kregen we van onze zwaardmeester te horen dat wij voortaan altijd met metaal mogen trainen als we willen. Ik ga dus sparen voor mijn eigen zwaard. Wat een compliment!

Zaterdag

Vandaag een bijzondere dag, want we hebben Priscilla’s vrijgezellen feest! Rond een uur of 1 ben ik bij Starbucks waar ik wat lekkers met haar drink en daarna gaan we naar Breda, waar de rest staat te wachten. We gaan cupcakes versieren en daarna eten bij ’t Zusje. Het is zo gezellig!

Daarna kijk ik thuis de laatste stukken van het Songfestival en de uitslag. Duncan is zo goed en ik heb vanaf het begin gehoopt dat hij zou winnen.

Zondag

Vandaag heb ik geen goede dag. Ik heb spierpijn, hoofdpijn, ben onrustig en zit er eigenlijk een beetje doorheen. Ik doe dan ook weinig anders dan deze blogpost schrijven, lezen en RuPaul’s kijken tot ik bijles moet geven.

’s Middags begint het ook nog eens te onweren. Pfff… Past goed bij mijn huidige gevoel.

Nieuwe boeken

Ik ontving op dinsdag het boek Een fatsoenlijke familie en op woensdag het derde deel van Podkin eenoor. Nu heb ik boek 2 niet, dus dat is nog wel een dingetje…

Op donderdag kom ik thuis met Finale, welke ik kreeg. Superlief! Ik zal de Nederlandse ook kopen, maar dit is wel heel handig voor YAltival. Thuis lagen er ook pakketjes op mij te wachten: wat ben ik verwend deze week! In het eerste pakketje zat Hashtag Hiernamaals, het nieuwste boek van Vanessa Gerrits. Ik heb een deel van de eerste versie op Sweek gelezen en ik ben super benieuwd naar het resultaat! We deden allebei mee aan de schrijfwedstrijd van Moon en dat we dit resultaat mogen zien: FEESTJE! Daarnaast kreeg ik een heel tof pakketje ter promotie van Vissen praten niet. Er zat flessenpost bij met daarin een sneak preview van het boek, leuke kaartjes, een prachtige boekenlegger, een haaienpen en chocolaatjes. Met dit laatste ben ik altijd blij, natuurlijk!

Gelezen

Ik begin in Zonderling op maandagmorgen en ben ook bezig in De gouden belofte. Zonderling lees ik op vrijdagochtend uit. De gouden belofte op vrijdag.

Daarna begin ik in Hashtag hiernamaals en Big Bones. Deze laatste lees ik zondagmiddag uit.

Tot volgende week.

Tags:

Divider

12 responses to “Dagboek: kom maar op met die spierpijn

  1. Tof weekoverzichtje en gefeliciteerd met het officieel bericht dat Supernerd wordt uitgegeven! Ik had het al gelezen, maar ik vergat je te feliciteren! En natuurlijk ook gefeliciteerd met de huwelijksverjaardag! Alleen jammer dat je blijkbaar een onrustige week had, ik wens je deze week een betere week toe!

  2. Ik vergeet steeds dat niet enkel onze verjaardagen dicht bij elkaar liggen maar ook onze huwelijksverjaardagen. Proficiat met jullie derde verjaardag! Wat ik dan weer niet vergeet is hoe mooi ik die donkerpaarse trouwjurk van je vind. Zo leuk ook dat je nog steeds van je bruidsboeket kan genieten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.