Dagboek: ik mocht het nieuws eindelijk delen <3

Geplaatst op 19 augustus 2019 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

Wat een bijzondere week was dit. Niet alleen begon ik langzaam weer met werken: ik mocht ook eindelijk het fantastische nieuws bekend maken dat we na 3,5 jaar hopen, bidden en wensen eindelijk een kindje verwachten.

Maandag

Mijn wekker ging op tijd: ik moest namelijk weer naar mijn werk! We opende het schooljaar met het ontbijt voor ondersteunend personeel en dat vond ik echt heel erg gezellig. Ik heb een behoorlijke eilandfunctie en met dit soort momenten heb ik toch de mogelijkheid om contact te maken met mijn collega’s. Ik voel me echt heel welkom op deze school en ik kijk er weer naar uit om aan de slag te gaan met al mijn leerlingen. 

Na het ontbijt ga ik even aan de slag. Alles is een puinhoop in de mediatheek, omdat ze alles van de vloeren en vensterbanken hebben gehaald voor de schoonmaak. Hier begin ik mee. Daarna doe ik nog wat andere dingetjes en daarna ga ik weer lekker naar huis. Hoewel het OOP deze week al begint, heb ik niet heel veel te doen zonder leerlingen. Ik besluit een paar dagen voor een paar uur te werken deze week. 

In de middag doe ik rustig aan, zodat ik ‘s avonds nog genoeg energie heb voor D&D. 

Dinsdag

Vandaag ga ik niet werken, want ik heb een aantal afspraken staan. Het is zo fijn dat ik hier niet meer zo geheimzinnig over hoef te doen op mijn blog! We beginnen bij de echoscopist, die naar onze kleine boon kijkt. Hij of zij is al zo enorm veel gegroeid. Het hartje klopt mooi, het had al een gevuld maagje, twee beentjes, twee armpjes én nu al eigenwijs. Zo mooi. Alles was goed en daarna konden we weer naar huis. Even boodschappen doen, lunchen, Robs fiets wegbrengen en daarna door naar de verloskundige voor een kennismakingsgesprek. Ik zal mijn gehele zwangerschap onder behandeling van het ziekenhuis blijven, maar ik moest alsnog een verloskundige regelen voor na de bevalling. Dat heb ik ondertussen al gedaan, evenals een kraamhulp uitgezocht. Ongelofelijk hoeveel er zo snel op je afkomt. 

Daarna voelde ik me niet zo lekker: ik heb niet zo veel energie en moet goed naar mijn lijf luisteren. 

Vandaag beslissen we ook dat we het nieuws gaan delen. Ik werd overspoeld door lieve reacties, berichtjes en mailtjes. WAUW. Ik voel me zo dankbaar! Hopelijk heeft mijn traject een aantal van jullie hoop gegeven. Zal ik over mijn zwangerschap blijven schrijven? 

Woensdag

‘S Morgens heb ik een afspraak met mijn diëtiste, die ook ontzettend blij voor me is. Zij helpt me met een aantal zaken wat betreft voeding en geeft me wat tips, waaronder een handige app waarin ik nog makkelijker kan zien wat ik wel en niet mag eten. 

Daarna ga ik even aan het werk en test ik alles. Dat is maar goed ook, want het uitleenstation is opeens internetloos. Ik mail meteen de ICT-afdeling en ik hoop dat zij mij deze week nog kunnen helpen. Ik denk dat ik vrijdag nog maar even langs ga om het te controleren. 

 Rond het middaguur heb ik weer gedaan wat ik kon en besluit ik weer richting huis te gaan. Volgende week is alles weer zoals het moet zijn: een school vol leerlingen en dan kan ik weer lekker aan de slag. Het ritme zal me vast ook helpen om weer beter te kunnen plannen met mijn blog. 

In de avond hebben we D&D. We zijn vooral aan het kletsen en dat vind ik eigenlijk niet zo erg, omdat ik best wel moe ben. 

Donderdag

Ik had me voorgenomen vandaag te gaan zwemmen, maar helaas heb ik niet zo fit in de ochtend. Gaandeweg voel ik me beter en poets ik in huis: de badkamer, de slaapkamer. Ik zet ook heel veel boeken online die ik weg wil doen.. Binnenkort voeg ik er nog meer toe. Ik moet echt even wat ruimte maken. Daarnaast wil ik ook gewoon dat het huis wat meer opgeruimder is. 

In de avond probeer ik een nieuw recept uit en daarna doe ik rustig aan. 

Vrijdag

Ook vandaag ga ik even naar werk om het een en ander te regelen. Ik klets wat met collega’s, zorg dat echt alles klaarligt voor het komende schooljaar en nogal belangrijk: check of de computer het doet (JA!). 

Het is geen lange werkdag, want zo veel heb ik niet te doen vandaag. Ik wil immers niet al mijn werk voor volgende week al af hebben. Ik wacht vooral op het werk om met mijn teamleider te kunnen praten. Ik vertel hem het nieuws en we spreken een aantal zaken door met betrekking tot het op de kaart zetten van de mediatheek.

Daarna ga ik naar huis. Het is er stil, want Rob is er niet.


Zaterdag

Ook vandaag moet Rob werken en dat is even wennen. Ik heb ook weinig puf om iets te doen: van mijn to do list komt eigenlijk helemaal niks terecht. Ik besluit ‘even’ tv te gaan kijken en Glee op te zetten. Dit heb ik zelf nooit gekeken. Voor ik het wist was ik zes afleveringen verder. Oeps?

Zondag

Vandaag heb ik helaas erg last van misselijkheid, maar ik wil wel iets gedaan hebben. Toch wil ik mijn energie sparen, want volgende week gaat weer flink wennen worden. Ik werk aan mijn webshop en doe wat kleine klusjes. Vandaag kwam er geen blog online, omdat ik van de week geen puf en zin had een recensie te schrijven. Komende week hoop ik weer lekker aan de slag te gaan met mijn blog. Tja, mijn gezondheid staat nu natuurlijk op 1!

Gelezen

Ik staarde een tijdlang naar mijn kast, waar nog een aantal boeken lagen die ik leende van school. Ik begon me eraan te storen: ik had er helemaal geen zin meer in om niet een boek over heftige tienerproblematiek te lezen. Sterker nog: ik had helemaal niet zo’n zin om überhaupt te lezen. Oh jee. Ik besloot dit meteen los te laten: even niet willen lezen is prima. Ook leverde ik meteen het merendeel van de boeken in. 

Ik las wel practical magic, een boek over magie en hekserij. Het boek is prachtig, maar meer dan de basis is het niet. Daarnaast herlees ik ook wat witch magazines. Echt zin in een boek heb ik even niet. 

Nieuwe boeken

Deze week kreeg ik het boek Practical Magic toegestuurd. Het boek ziet er prachtig uit en ik begin er dan ook meteen aan. Daarnaast stuurde Clavis mij een prachtige editie van Duimelijntje toe. Wauw. Dit is een van de sprookjes waar ik niet heel bekend mee ben en ik hoop het later heel vaak voor te kunnen lezen. Dankjewel!

Komende week wordt dus een drukke week. Maandag is de openingsvergadering en heb ik een vrije middag. Daarna werk ik weer vier dagen. Dinsdag hebben we tevens een culinaire wandeling op het werk, wat echt heel gezellig gaat zijn. Maandag en woensdag D&D en donderdag leesclub. Phoe, dat wordt wat!

Tags:

Divider

5 responses to “Dagboek: ik mocht het nieuws eindelijk delen <3

  1. Zo’n rustige start op je werk is best fijn lijkt me. 🙂
    En natuurlijk wil ik graag horen/lezen hoe het gaat met je zwangerschap. Jullie boontje is zo’n fijn stukje hoop!

  2. Ik vind het zo geweldig voor je dat het nu gelukt is. <3 En ik vind het tot nu toe ook herkenbaar, vooral die vermoeidheid. Je lichaam is natuurlijk ondertussen heel hard aan het werk. Ik hoop dat je ons mee wilt nemen tijdens je zwangerschap.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.