Dagboek: ik kocht een zwaard!

Geplaatst op 10 juni 2019 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Wat een week, dit! Ik had BHV training, ging naar een Viking Festival én kocht mijn eerste eigen zwaard. Lees je mee naar mijn week?

Maandag

Vandaag begint mijn dag vroeg. En wat is het benauwd! Ik moet vandaag naar het ziekenhuis. Daarna doe ik boodschappen en geef ik een uurtje bijles. Daarna ben ik lekker vrij. In de middag word ik echter zo slaperig, dat ik in slaap zal. Ik ben zo moe! In de avond hebben we D&D en daar hebben we een heel spannend gevecht. De kans is wel groot dat mijn personage het niet gaat overleven volgende week. Sadddddd.

Dinsdag

Ook vandaag vroeg op, want ik moet weer langs het ziekenhuis. Het is een fijne afspraak en ook mijn gesprek met mijn teamleider is erg fijn vandaag. Ik voel me meteen een stuk energieker! Ik merk wel dat ik rond het middaguur hoofdpijn krijg en even rustig aan moet doen. Ik heb namelijk een vrij lange dag voor de boeg met een BHV training. De training ging over communicatie en het blussen van branden. Rond 6 uur waren we klaar en kon ik naar huis. Ik wilde lekker een avond gaan lezen, maar ik viel rond 8 uur gewoon in slaap. Oeps. Ik ben gewoon erg moe de laatste tijd.. Er speelt zo veel!

Woensdag

Na een lange nacht begint de werkdag erg rustig. Ik stuur wat mailtjes uit en werk mijn takenlijstje af. Rond half 4 fiets ik naar huis, blij dat ik dit keer niet zo bizar moe ben.

Ik duik lekker in mijn boek en daarna is het tijd voor D&D. Twee mensen kunnen niet, dus de groep is wat kleiner. Toch is het erg gezellig. Precies voor het slechte weer zijn we weer thuis. Het werd een heftige nacht, maar het viel me gelukkig redelijk mee. We zitten echt aan een voordelige kant van Den Bosch met betrekking tot onweer.


Donderdag

Vandaag werk ik de eerste twee uur vanuit de lerarenkamer, zodat mijn collega het alleen kan proberen. Een goed moment om collega’s beter te leren kennen! Ook wordt ik door twee collega’s van P&O aangesproken of ik al weet hoe volgend jaar gaat zijn. Wist ik het maar! Ik hoop natuurlijk weer vier dagen op school te mogen werken, ik vind het heerlijk hier!

Ik werk aan een lijst met acties over boeken en stel een nieuwsbrief samen, terwijl ik daarna weer leerlingen ga helpen in de mediatheek. Tot slot een van de laatste huiswerkbegeleidingsklassen van het schooljaar. Het is zo snel gegaan!

Thuis lees ik wat en daarna komen Sven en Priscilla gezellig langs. Priscilla en ik doen ons zwaardvechthuiswerk en daarna kletsen we nog terwijl de jongens gamen.

Vrijdag

Bijna een lekker lang weekend. ZIN IN! Vandaag ga ik lekker aan het werk: de meeste zaken had ik al afgerond, dus vandaag heb ik vooral veel tijd voor de leerlingen. Rond het middaguur moet ik weer even langs het ziekenhuis. Daarna werk ik lekker verder.

In de avond heb ik weer training en het gaat echt heel goed! We merken nu echt dat we klaar zijn om op metaal over te gaan.

Zaterdag

VANDAAG KOOP IK MIJN EIGEN ZWAARD! We testen een heleboel zwaarden, maar deze voelde het beste. Ze heet Princess en ik hou nu al van haar. De rest van de dag doe ik lekker rustig aan: lekker Outlander kijken en een beetje lezen. En boodschappen doen voor morgen: dat duurt altijd een eeuwigheid op zaterdag. Ik doe niet heel veel vandaag en dat is heerlijk.

Zondag

Op zondag worden we al op tijd opgehaald. We gaan namelijk naar het Prehistorische Dorp in Eindhoven voor het Viking Festival. Ik heb geen idee wat we precies konden verwachten en achteraf was ik erg blij dat we vroeg zijn gegaan. ’s Middags werd het namelijk erg druk. Ik vond het heel tof om te zien en er waren meer kraampjes dan ik dacht – zij het dat veel hetzelfde verkocht – en ik kocht een mooie ring. Wel had ik verwacht dat meer mensen ons zouden meenemen om dingen te zien, maar ze deden meer hun eigen ding. Maar ach, het was gezellig, het park is mooi en we hebben lekkere broodjes gebakken!

Daarna gaan we naar huis en spelen we gezellig spelletjes. ’s Avonds barbecueën we en zitten we nog uren bij de vuurkorf.

Nieuw!

Op dinsdag krijg ik twee boeken binnen. Allereerst: Schrijf je boek in 1 jaar, een handig schrijfhulpboek waar ik vast veel aan ga hebben. Ten tweede het boek Nerds! Ik verwacht dat dit een super herkenbaar boek gaat zijn vol nerdfeitjes en soortgenoten.

Ik krijg nog twee boeken toegestuurd deze week: Team Morris – blind verdriet in een superleuk pakket mét puzzel en Het boek van jou en mij. Geen idee of het wat voor me is, maar wie weet!

Gelezen

Waar ik vorige week boek naar boek verslond, heb ik deze week moeite om de energie te vinden om te lezen. Donderdag lees ik pas mijn eerste boek uit, Circe. Mooi op tijd voor de leesclub in Den Bosch.

Op vrijdag lees ik The lady’s guide to petticoats and piracy uit. Wat een leuk boek! Daarna begin ik in Unearthed, maar dat grijpt me niet echt meteen.

Niet zo’n goede leesweek als vorige week, maar dat is prima.

Komende week hoef ik maar drie dagen te werken en heb ik in het weekend afgesproken met mijn lieve vriendinnen. Tot volgende week!

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: ik kocht een zwaard!

  1. Oh, die ring is inderdaad mooi en ik ben zelf heel benieuwd naar The lady’s guide to petticoats and piracy. Die wil ik zeker een keertje lezen. Kan je trouwens niet een dosis Felix Felicis maken tegen jullie volgende D&D avond? Kwestie van je personage wat meer overlevingskansen te bezorgen. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.