Creatures of the Night – TAG

Geplaatst op 30 maart 2015 door Emmy in TAG / 10 Comments

Onlangs werd ik door Jessica getagt voor ‘The Creatures of the Night’-tag. Deze tag is echt op mijn lijf geschreven omdat ik een groot fan ben van alles wat bovennatuurlijk is. Ik heb geprobeerd om antwoorden te zoeken die overeenkomt met verschillende boeken en series.

Vampier
We beginnen eigenlijk meteen met de meest moeilijke… Omdat het namelijk een ras is wat de afgelopen paar jaren uitvoerig aan bod is gekomen. Zelf heb ik echt een hekel aan vampiers die proberen vegetarisch te zijn, want in mijn ogen moet het gewoon een gruwelijk iets zijn. Ik twijfel heel erg tussen Larten Crepsley uit de Darren Shan saga en Matthew uit Allerzielen; beiden hebben een belangrijke status, zuipen gewoon bloed.. Maar hebben ook dat aristocratische wat ik bij een vampier vind horen. Een vampier is een soort elitebeest wat zich boven de mensheid moet stellen… Nu doen mijn voorbeelden dat niet helemaal, maar toch wel een beetje. Ze blijven prettig – voor menselijke begrippen – om over te lezen.

Weerwolf
Tja.. Ook deze vind ik lastig, want ik heb heb namelijk een beetje het idee dat ik mijn ideale weerwolf nog niet gevonden heb. Weerwolven moeten in mijn beleving helemaal het spoort bijster raken met volle maan, maar ik vind het ook wel tof als ze uit vrije wil kunnen veranderen. Van alle boeken met weerwolven die ik heb gelezen, vond ik geen enkele wolf gruwelijk genoeg om echt ‘wauw’ te zijn. Maar ok, ik de Luke uit the Mortal Instruments tof, Lupos uit Harry Potter en George uit de Engelse Being Human allemaal schatjes. Maar SCHATJES. Dat hoort niet. Maar toch zijn ze leuk.

Zombie
Ik heb eigenlijk niet zo veel met zombies. De zombies uit Warm Bodies vond ik wel tof..Maar zijn geen favo’s. Onlangs las ik Die for Me, wat over Revanants gaat; ook een soort ondoden. Dus ik kies Vincent als mijn favoriete zombie!

Geest
Jeetje, deze tag is echt lastiger dan ik had verwacht! Ik probeer echt uit alle macht een geest op te rakelen die me bij is gebleven, maar ik kan er niet echt opkomen. Ik denk dat ik deze even openlaat tot Joany’s geest uit de fles is verschenen!

Heks/Tovenaar
Perkamentus. Want hij is Perkamentus en hij komt uit mijn favoriete reeks aller tijden.

Halfgod(in)
Sharon als Rhiannon van Godin bij vergissing. Dit is eigenlijk een Percy Jackson vraag, maar daar kan ik eigenlijk geen keuze maken. Sharon die komt perongeluk in een andere wereld en moet daar de Hogepriesteres van de Godin Epona zijn, dus dat reken ik ook maar een soort van tot halfgodin.

Fae (Fee/Fey)
Hierbij ga ik kiezen voor Jenks van de Heksen en Demonen serie. Ik vind hem zo grappig! Hij is echt zo’n ideaal hulpje, maar met een compleet eigen wil. Hoewel ik fae die gebaseerd zijn op de echte mythen (en dus echte rotzakjes zijn) ook heel tof vind, behoord Jenks al jaren tot een van mijn favoriete personages ever!

Demon
Crowley. De enige man die you love to hate. Ik kan me namelijk niet echt demonen herinneren die ik leuk vind.. En deze gast wordt zo briljant neergezet. Vol vieze manipulatieve spelletjes; zoals demonen horen te doen. En Supernatural obsession. Dus.

Engel
Natuurlijk heeft Castiel van Supernatural mijn hart een beetje gestolen. En het feit dat Engelen daar echt klootzakken zijn, vind ik fantastisch. Van mij hoeft alles niet echt zo fluffy te zijn. Engelen worden – zeker in de spiriwiri wereld – neergezet als perfecte wezens die altijd iedereen maar helpen.. Maar wat als ze uiteindelijk de wil van een hogere macht uitvoeren die helemaal niet zo tof is voor de mensheid. Ja, wat dan!? Een boek waarin Engelen gewoonweg eikels zijn is een van mijn favoriete boeken; Angelfall! Als er iets luguber is, is het wel een apocalyps die opgezet is door Engelen. Ha. Ja, jullie raden het al,ik ben fan van de donkere kant die engelen kunnen hebben. Weg met alleen maar zoetsappigheid en hallo strijders voor de wereld.

Alien
Ik heb eigenlijk niet zo veel met aliens. Jullie wel? Ik kan ook maar een paar boeken noemen, the host, i am number four, endgame… allemaal mwah. Dus ga ik lekker voor Teal’c van Stargate SG-1. Want hij is episch.

Mens met superkrachten
Ik hou van mensen met superkrachten…En het zijn er ook nog eens heeeeeeeel erg veel. Hoe kan ik daar nou tussen kiezen, joh? Maar ik vind de krachten in Avatar, the last airbender echt mega tof! Ik zou best wel een element kunnen besturen.. dus ik kies in dit geval voor de benders! Zouden jullie ook een element willen kunnen sturen?

Nu is het natuurlijk mijn beurt om iemand te taggen! Ik tag Esmee en Zwartraafje.

Tags:

Divider

10 responses to “Creatures of the Night – TAG

  1. Vaalhaar/Greyback is de eerste weerwolf die ik in boeken ben tegengekomen die ik echt verschrikkelijk naar vind. Brrr.
    Raar eigenlijk dat er zo weinig angstaanjagend brute weerwolven zijn. Ze zijn zo’n perfecte badguy/girl!

  2. Hi,

    Als je eens echte super toffe weerwolven wil vinden, probeer dan Patricia Briggs Mercedes Thompson serie eens, echt super goede boeken (heb net de eerst twee in de serie gelezen Moon Called en Blood Bound). Oh en je zult er ook nog een paar menselijk bloed drinkende vampieren in tegen komen, die zeker net zo interessant zijn als de weerwolven.

    Groetjes Irene

  3. Superlief die tag, maar euhm … ik heb hem recent (vorige week denk ik) al ingevuld en kan je alvast toefluisteren dat ons antwoord bij halfgod(in) exact hetzelfde is. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.