Cover reveal: Op de rand van het niets

Geplaatst op 23 november 2016 door Emmy in Boeken / 2 Comments

Deze week verschijnen er op verschillende blogs leuke cover reveals van de nieuwste boeken van Harper Collins’s voorjaarscatalogus. Zij hebben weer hele toffe boeken in de aanbiedingen staan en ik ben een van de geluksvogels die een omslag bekend mag maken. Namelijk die van het boek van Op de rand van het niets van Corinne Duyvis.

Dit boek van Corinne Duyvis is eerst in het Engels verschenen en kom nu ook naar Nederland. Ikzelf heb de Engelse editie een tijdje terug al gelezen en ik vond hem echt heel erg goed. En nu kunnen we er in Nederland ook volop van gaan genieten. Het toffe is namelijk dat dit dystopische boek zich afspeelt in NEDERLAND. Hoe tof? Daarnaast is de hoofdpersoon absoluut geen standaard heldinnetje. De schrijfster is ook Nederlands, dus grote kans dat je het voor elkaar gaat krijgen om je boek gesigneerd te krijgen.

op-de-rsnd-van-het-niets-2d

Dit wordt hem! Is hij niet stoer?

Op de rand van het niets zal op 14 maart 2017 verschijnen en gaat maar €15,00 kosten.

Amsterdam, 2035

Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families – inclusief die van Denise – hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte.

Dan komt ze erachter dat op Schiphol een laatste ruimteschip staat dat nog niet vertrokken is. Wanhopig probeert ze een plekje op het schip te bemachtigen, maar de toelatingseisen zijn streng: iedere passagier moet zichzelf nuttig maken en een steentje bijdragen. Voor Denise, die autistisch is, is dat extra moeilijk. Zal het haar lukken een plaats te veroveren of moet ze achterblijven op de straks onleefbare aarde?

Ik raad dit boek iedereen van harte aan, alleen al omdat er maar weinig dystopische boeken zijn die zich in Nederland afspeelt, maar ook omdat ik Denise echt een heel interessant hoofdpersoon vind.

Kijk jij ook zo uit naar dit boek?

Tags:

Divider

2 responses to “Cover reveal: Op de rand van het niets

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.