Community

Geplaatst op 4 juli 2016 door Emmy in Recensie, TV serie / 1 Comment

Community
Looptijd: 2009 – 2015
110 afleveringen en 6 seizoenen van 22 minuten
Genre: Komedie
Met o.a. : Danny Pudi, Joel McHale, Alison Brie, Gillian Jacobs, Chevy Chase, Ken Jeong, Donald Glover, Jim Rash, Yvette Nicole Brown en Jonathan Banks

Community is een Amerikaanse comedy serie van de zender NBC. De serie ging in première op 17 september 2009.

Ze zeggen dat ‘Community College’ een tussenstation is voor losers, een zelfzekerheids workshop voor net gescheiden huisvrouwen en een plek waar oude mensen naar toe gaan om hun gedachten actief te houden terwijl ze in de cirkel van eeuwigheid dwellen. Nou op Greendale Community College is dit allemaal waar.. Community draait op een groepje mensen. In het midden staat de snel pratende advocaat welke zijn diploma is ingetrokken. Ze vormen samen een studeergroep en aan het einde van het verhaal leren ze meer over hun zelf dan dat ze leren van de lesstof. (bron)

Community is een serie die ik zo nu en dan keek op Comedy Central. Rob vond het leuk genoeg om de serie uiteindelijk ook op dvd te willen hebben. Niet lang daarna besloten we te gaan kijken. Community bestaat uit zes seizoenen en een aantal webisodes. Deze specials zijn echter nooit op tv verschenen. Wij hebben de eerste vijf seizoenen gekeken, omdat het zesde seizoen nog niet op dvd is verschenen, maar ook omdat de show oorspronkelijk na het 5e seizoen is gecanceled, maar opnieuw besteld is door een andere zender. Deze afleveringen zijn helaas alleen digitaal beschikbaar en ik weet niet of ze nog op dvd zullen verschijnen.

 

De serie begint briljant. Zeven mensen uit alle hoeken van de samenleving besluiten om persoonlijke redenen lessen te gaan volgen op Greendale, een community college. Al snel vormen ze een studiegroep… Een groep die uiteindelijk uitgroeit tot een soort familie.

Gedurende de serie kom je meer te weten over de personages. Ze groeien als mens en je sluit ze in je hart. Meer dan eens stelde ik me voor hoe het zou zijn om ook op zo’n soort school te zitten met mensen die uiteindelijk als een familie voor je zijn. Nu zwijmel ik soms al weg bij het idee hoe het zou zijn geweest als al die boekenvriendjes bij elkaar op school zouden zitten, deze show maakte het nog een tikkeltje erger. Niet alleen laat Community zien hoeveel je samen kan bereiken, maar ook hoe je met heel veel verschillende mensen toch een team kunt vormen.

De karakters zijn behoorlijk stereotype, maar dat is ook de kracht van de show. Hierdoor worden de personages likable. Later in de show lijken ze de kenmerken extra te willen onderstrepen. Annie wordt een nog grotere streber, Britta lijkt nog onnozeler en Abed zakt nog vaker weg in zijn fandoms. Maar wat zijn ze leuk.

 

Elk seizoen kent een paar legendarische afleveringen. Van paintball in de school (wie wil dit nou niet), tot Dungeons & Dragons, van plaatselijke schoolmacht tot een zombie uitbraak. Alles kan en alles mag op Greendale. Wel zwakt de serie na de eerste drie seizoenen sterk af. De bedenker van de show en enkele schrijvers zijn dan uit de productie gestapt en daar lijdt de show onder. In het 5e seizoen zijn ze terug, maar ik vind de kwaliteit dan al onherstelbaar beschadigd. Wel prettig was dat ik nog maar weinig afleveringen van dat seizoen op televisie had gezien.

Community is grappig, nerdy, herkenbaar en vermakelijk. Het heeft zes seizoenen waarvan ik voornamelijk de eerste drie echt fantastisch vind. Daarna zwakt de serie teveel af.

 

Tags: ,

Divider

One response to “Community

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.