Clockwork Princess – Cassandra Clare (The Infernal Divices #3)

Geplaatst op 2 februari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Clockwork Princess – Cassandra Clare (The Infernal Divices #3)Clockwork Princess Serie: The Infernal Devices #3
Andere boeken in deze serie: Clockwork Angel
| 5 september 2013
Aantal pagina's: 576
ISBN: 9781406321340
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Tessa Gray should be happy—aren't all brides happy? Yet as she prepares for her wedding, a net of shadows begins to tighten around the Shadowhunters of the London Institute. A new demon appears, one linked by blood and secrecy to Mortmain, the man who plans to use his army of pitiless automatons, the Infernal Devices, to destroy the Shadowhunters. Mortmain needs only one last item to complete his plan. He needs Tessa. And Jem and Will, the boys who lay equal claim to Tessa's heart, will do anything to save her.

Koop dit boek!

Ken je dat, dat je ergens helemaal stil van bent omdat je zo onder de indruk bent? Dat gevoel heb ik ook wel een beetje nu. Want wat een geweldig boek was Clockwork Princess.
Misschien speelt er ook wel iets anders mee waarom dit boek me zo geroerd heeft, waar ik liever nu geen woorden vuil aan maak. Laten we het er op houden dat toen ik dit boek las ik even in een andere wereld kon zijn. Een wereld die ik even keihard nodig had.
Overigens dekt de omschrijving die ik gegeven heb de lading niet. Het verhaal van Clockwork Princess is zo veel meer dan alleen de romantiek die wordt gesuggereerd.
 Wat ik zo ontzettend goed vind in dit boek is dat alles er in zit. Boeiende personages, een spannend verhaal, een flinke dosis romantiek en een vleug magie. Ik kreeg het gevoel dat in dit boek alles samenkwam tot een perfect spel.
Waar ik eerder commentaar heb gegeven over de personages en dat ze zo veel leken op die van The Mortal Instruments, werd er hier weer heel duidelijk gemaakt dat ze wel degelijk hun eigen persoonlijkheid hebben en een rol om te spelen. Clare is duidelijk niet bang geweest om haar personages wat aan te doen of om ze domme fouten te laten maken. Zoals het hoort. De romantiek kwam daardoor veel beter tot zijn recht in het boek en vond ik veel emotioneler overkomen. Minder gemaakt. Minder nep. Ik heb er zelfs vrede mee zoals het uiteindelijk is gelopen.
Dit verhaal laat zo mooi zien hoe het leven in die tijd zou kunnen zijn, maar ook hoe de beschaving van de Shadowhunters zich ontwikkeld tot zoals wij die kennen in de moderne tijd. Kleine details toverde een glimlach op mijn gezicht, omdat het verwijzingen waren naar de andere reeks. En toch bleef het boek daarbij verrassend. Ik raad iedereen dan ook aan om deze serie ook te lezen, want het is een heel erg mooie toevoeging aan de ‘grote’ serie die ook heel veel achtergrond verteld.
Sterk vond ik dat – in contrast met vele andere YA boeken – er heel wat geslaagde zij-verhalen spelen die van belang zijn voor het hoofdverhaal. De spanning wordt veelvuldig opgebouwd en krijgt ook de kans op een nasleep, waardoor je als lezer echt het gevoel van een afronding krijgt. Nou ja, je wordt wel meteen lekker gemaakt voor andere boeken, maar jullie snappen vast wat ik bedoel.
Al met al ben ik echt heel erg enthousiast over dit boek en kan ik helemaal niet meer wachten tot mei, wanneer het zesde deel van de Mortal Instruments uitkomt. Dat beloofd een samenloop te worden van episch kaliber. Ik kan niet wachten! Dit is een topper!
https://i0.wp.com/zonenmaan.net/wp-content/uploads/ed4844f8881a11e3b45c12bc0078aa9b_8-300x300.jpg?resize=320%2C320
Tijdens het lezen trouwens braaf ‘gefangirld’ door een Angelic Rune op mijn pols te kliederen. Zo. Je bent een fan of je bent een fan.
five-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.