City of Glass

Geplaatst op 11 februari 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

City of GlassCity of Glass Serie: The Mortal Instruments #3
Andere boeken in deze serie: City of Ashes
| mei 2009
Aantal pagina's: 541
ISBN: 9789044329131
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

To save her mother's life, Clary must travel to the City of Glass, the ancestral home of the Shadowhunters - never mind that entering the city without permission is against the Law, and breaking the Law could mean death. To make things worse, she learns that Jace does not want her there, and Simon has been thrown in prison by the Shadowhunters, who are deeply suspicious of a vampire who can withstand sunlight.

As Clary uncovers more about her family's past, she finds an ally in mysterious Shadowhunter Sebastian. With Valentine mustering the full force of his power to destroy all Shadowhunters forever, their only chance to defeat him is to fight alongside their eternal enemies. But can Downworlders and Shadowhunters put aside their hatred to work together? While Jace realizes exactly how much he's willing to risk for Clary, can she harness her newfound powers to help save the Glass City - whatever the cost?

Love is a mortal sin and the secrets of the past prove deadly as Clary and Jace face down Valentine in the third installment of the New York Times bestselling series The Mortal Instruments.

De achterflap:
Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf. Clary’s beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien. Clary’s enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken?

Mening:
Man man man, wat heb ik genoten van dit boek! Clare schetst echt een compleet nieuwe wereld met haar Shadowhunter stad en die vond ik prachtig!

In dit deel vertreken onze helden allemaal naar Idris, de stad van de Schaduwjagers en Clary wil dolgraag mee om het antwoord tot haar moeders genezing te vinden. Echter vertrekken ze halsoverkop zonder haar en besluit Clary samen met Luke op eigen initiatief naar deze stad af te reizen. Maar is dat wel zo slim?

Ik las ook dit deel weer in het Engels, nadat ik het op het boekenfestijn meenam en ik moet zeggen dat ik van elke bladzijde heb genoten. Ik vind dit tot nu toe het beste deel en dat komt onder andere door de sterke wereld die wordt neergezet en hoe de personages nu beter tot hun recht komen.
Elk personage maakt zijn eigen belangrijke momenten door die hen sterker maakt en hen doet laten ontwikkelen. Nee, ik ga niet vertellen wat er allemaal precies gebeurd, maar ik heb een aantal momenten met ogen als schoteltjes verder gelezen!

De relatie tussen Jace en Clary vond ik in dit boek minder storend en een veel betere ontwikkeling doormaken. En ook voor hen staat er een grote verrassing te wachten, waarvan ik zelf vond dat deze heel goed in elkaar is gezet. Bepaalde personages spelen hier een grote rol in, die goed is omschreven en waarbij ze allen weer vanuit hun persoonlijke karakter handelen. De schrijfster heeft dat goed onder de knie en laat dit dan ook duidelijk merken.

Natuurlijk zijn er ook wel puntjes waarvan ik denk dat het net anders had gekund. Sommige gebeurtenissen hadden wat uitgebreider beschreven mogen worden, maar desondanks is alles goed te snappen en leest het boek heerlijk weg. Een dikke pluim voor deze serie!

Ik hoorde pas dat het na dit boek slim is om even verder te gaan met de andere serie van Cassandra Clare, Clockwork Angels, maar die heb ik nog niet liggen. Deel 4 trouwens ook nog niet, dus ik hoop dat ik mazzel heb bij het boekenfestijn! En anders wordt het lekker een bestelrondje op internet, want ik weet zeker dat ik heel snel wil verder lezen.

Waardering: 5 of 5 stars false

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “City of Glass

  1. Persoonlijk vind ik het het leukst om de boeken van Cassandra Clare te lezen in volgorde van publicatie (dat is dus inderdaad eerst City of Glass en daarna Clockwork Angel). Leuke review 🙂

  2. Ik ben ook na dit boek begonnen in het eerste deel van de Infernal Devices reeks op aanraden van een van mijn favo booktubers. Ik ben het er helemaal mee eens om het op die volgorde te lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.