Cirque du Freak manga

Geplaatst op 21 juli 2017 door Emmy in Boeken, Manga/Anime, Recensie / 3 Comments

Als tiener was ik fan van een aantal series; ik las eigenlijk niks anders – er was ook niet veel wat ik leuk vond en wat de bibliotheek had – dan Harry Potter, Artemis Fowl, Darren Shan en het kleine huis.. tot in den treure. Darren Shan is een schrijver en een serie die mij altijd dicht bij het hart kunnen staan. Onlangs besloot ik dat het tijd was voor een reread, maar dan in een ander medium; de manga! Ik heb ondertussen de eerste acht delen van de Cirque du Freak manga gelezen en wil het vandaag graag hebben over deze manga adaptatie.

Darren Shan bezoekt samen met zijn beste vriend Steve een freakshow, Cirque du Freak, en dit verandert zijn complete leven. Door de vampier Larten Crepsley wordt hij tot half-vampier gemaakt. Vele spannende avonturen volgen… Maar het lot heeft meer in petto voor deze knul.

Ik vind het altijd spannend of een adaptatie veel af zal wijken van het origineel. De film is grappig, maar natuurlijk van een heel ander niveau als de boeken (de boeken zijn fabuleus). De Cirque du Freak manga blijft gelukkig ontzettend trouw aan de oorspronkelijke verhaallijn en daar ben ik echt zo blij mee!

De kwaliteit van het tekenwerk is prima en lekker constant. De personages zijn herkenbaar en niet te overdreven – wat bij manga nog wel eens kan gebeuren. Ik vind het ook wel grappig om te zien hoe ik me bepaalde personages en plekken had voorgesteld en dat deze soms wel en soms ook compleet niet overeenkomen met mijn eigen fantasie. Toen ik de boeken immers voor het eerst las linkte ik veel plaatsen aan plekken die ik zelf kende. (Alleen vanwege deze ontwikkelingen is het lezen al zo belangrijk!)

Het is een stoere manga en de mangaka (tekenaar) is niet bang geweest om gruwelijkheden te laten zien. Het past ontzettend goed bij de boeken en het is een mooie aansluiting op je verzameling. Ik wil ze in ieder geval graag gaan toevoegen aan mijn privé bibliotheek, vooral omdat ik een aantal delen nog niet heb gelezen.

Het lezen van deze manga voelde als een prettige beleving tussen andere boeken door. Hoewel je wel het hele verhaal meekrijgt (per manga wordt er één boek besproken), is het toch een andere manier van lezen als een gewoon boek. Overigens vind ik manga en strips ook een enorme aanrader voor jongeren die meer moeite met lezen hebben. Veel tieners zijn namelijk beelddenkers (ikzelf ook).

Stoer, heftig en net zo spannend als de boeken. De Cirque du Freak manga is een echte aanrader.

Kortom; fan van de boeken of juist op zoek naar een andere manier om deze boeken te lezen; probeer de manga’s dan eens. De Cirque du Freak manga serie is vrij trouw aan het boek, ziet er fantastisch (en constant) uit en is ontzettend stoer. Ik ben er heel blij mee dat ik een van mijn favoriete series op deze manier kan herbeleven.

Tags: , , ,

Divider

3 responses to “Cirque du Freak manga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.