Charmed Pockets

Geplaatst op 12 februari 2014 door Emmy in Boeken / 16 Comments

Als tiener groeide ik op met deze serie en ik was er helemaal geknocht aan. Want mijn interesse in hekserij ontstond toen ook en de Halliwell zusjes lieten perfect zien dat heksen helemaal niet slecht waren. Afijn. Bij vele series probeert men meer uit het succes te halen, en worden er boeken geschreven. Boeken die aansluiten op de serie of een verlengde zijn daarvan. De pocketboekjes die van de serie Charmed verschenen zijn, zijn als het ware geschreven afleveringen. Een aflevering op papier in plaats van op de buis. Ik als Charmed-fan kon natuurlijk niet achterblijven om die boekjes te gaan verzamelen.

Net zoals de serie gaan de boekjes over de drie zusjes Halliwell. Maar dan wel met Paige in plaats van Prue. Er zijn ook boekjes met Prue, maar die worden de classics genoemd. De zusjes zijn alle drie een heks, wat ze verborgen moeten houden voor de buitenwereld. Daardoor hebben ze allemaal hun eigen unieke gaven, waarmee ze het kwaad op de wereld bestrijden. Geen criminelen hoor, maar echte demonen en slechterikken uit de onderwereld!
Elk boekje volgt de zusjes op een nieuw avontuur en zit vol drama, romantiek, spanning en magie.

Mijn eerste berg boekjes kreeg ik van een klasgenootje op de middelbare school. Zij wilde ze wegdoen en vroeg of ik ze niet wilde hebben, omdat ik de serie zo leuk vond. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Later kocht ik via markplaats nog een verzameling op.. En toen bleef ik met wat gaten zitten. Met deze site in mijn ooghoek, bleef ik mijn omgeving in de gaten houden om de ontbrekende nummers te kunnen scoren. Soms had ik mazzel, in bijvoorbeeld kringloopwinkels.

Van de week ging ik even door mijn verzameling, want onlangs had ik nummer 26 weten te scoren voor een schrikbarende 50 cent. En tot mijn grote verrassing blijkt dat ik bijna alles compleet heb… Dus misschien ruiken jullie het al: hier volgt een oproepje. Ik wil namelijk erg graag mijn verzamling compleet maken en misschien heb jij nou net die delen in huis die ik nog zoek.

Ik zoek nog de volgende boekjes:
Van de classic-reeks zoek ik nog deel 6. Deze heet: Een wraakzuchtig verleden.
Van de gewone reeks zoek ik er nog maar 2! Namelijk nummer 25: Betoverende woorden. En deel 27: Huis vol herinneringen.
Betoverende woorden - Charmed 25 / Laura J. BurnsHuis vol herinneringen - Charmed 27 / Micol Ostow

De grote boeken heb ik ook al. Je bent een fan of je bent een fan, niet? Ik hoor het in ieder geval graag als je me kunt helpen!

Mocht je nou ook een grote fan zijn en alles verzamelen, dan heb ik nog een leuke tip voor je. Je weet waarschijnlijk dondersgoed dat de serie gestopt is na acht seizoenen, maar je kan door lezen! Er zijn namelijk stripboeken uitgegeven die doorgaan waar seizoen 8 geeindigd is! Nu heb ik zelf alleen deel 1, maar er zijn al meerdere delen en ik vind hem zelf echt mega gaaf.

Charmed

Tags: , , ,

Divider

16 responses to “Charmed Pockets

 1. Op de een of andere manier vond ik deze boekjes niet zo leuk als de serie, ik heb dan ook maar 1 boekje en dat is De Geest van de Wolf dacht ik :p Dus ik kan je helaas niet helpen om je serie compleet te maken :c

 2. Ja Charmed pockets. Ik heb ze ook, helaas ook nog niet compleet.
  De serie vond ik ook altijd heel leuk om te kijken. Ik weet nog dat het altijd op vrijdag avond werd uitgezonden, ik deed aan wedstrijdzwemmen, en had trainingen op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. Dus het was daarna altijd haasten met omkleden en naar huis fietsen om op tijd te zijn voor 20.30 uur. hahaha! 😀
  Ik kijk ook altijd bij kringloopwinkels of op vlooienmarkten/ braderieën tot nu toe helaas nog geen succes.

 3. Ik heb ze wel gehad, maar kennelijk heb ik die weggegeven of verkocht want ik kan ze nu niet vinden. Ik heb ook niet zoveel boeken gelukkig. 😛 Maar voor nu kan ik je dus niet helpen!

 4. Braldt-Lilian

  Ik heb alle nederlandse uitgaven. Nu nog op zoek naar de laatsten die niet vertaald zijn maar wel in het Engels zijn verschenen.

 5. Jente

  Hoii,
  Ik heb sinds net de charmed boeken in het Nederlands gekregen, maar ik had een vraagje, is het handiger om eerst de boeken te lezen of eerst de serie te zien?:)

  • De boeken en de serie lopen los van elkaar. Maar op de rug van elk boek staat een nummertje en dan zie je bij welk seizoen hij past. Je kan de boeken zien als extra afleveringen. Maar omdat je dus wel het verloop van de serie volgt, zou ik de serie eerst kijken.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.