Catching fire

Geplaatst op 25 november 2013 door Emmy in Film / 8 Comments

OK, jullie zullen het niet ontgaan zijn: catching fire draait in de bios. Ja ja. En die MOEST ik natuurlijk zien. Maar ik ging er om bepaalde redenen van uit dat het niet zou lukken om de film in de bioscoop te gaan kijken. DUS WEL! Yay! Afgelopen donderdag besloten we van wel en ben ik meteen als een gek kaartjes gaan bestellen (wat gaat dat handig via de app van pathe zeg!) en zodoende zaten we afgelopen zaterdag bij de film. (kaartjes ophalen ging nog makkelijker, ondanks de drukte)

Uiteraard hoef ik jullie het verhaal niet meer voor te schotelen, net zoals de andere mensen die bij ons in de zaal zaten. Die zat echt afgeladen vol, dus ik was echt blij dat we er op tijd bij waren.

Wat een heerlijke film zeg! Ik heb echt genoten! Weer een van de betere boekverfilmingen en ik denk dat dit mede komt omdat Collins er zo veel mee te maken heeft.
Heel veel elementen waren precies zoals ik in mijn hoofd voor ogen had, andere wat minder, maar dat deed geen afbreuk aan het geheel. Van mij mochten de twee geniale deelnemers bijvoorbeeld wat ouder zijn, maar he.. Tof was het zeker!

Mijn vriend en ik hadden het na afloop nog over het feit dat er in een verfilming altijd zo veel details worden weggelaten. Dat klopt uiteraard, maar sommige scenes in een boek zijn totaal niet geschikt voor een film en ik denk dat ze met Catching Fire precies de juiste details hebben gekozen.

Tja… Wat valt er nog meer over te zeggen? Dat ik de meeste rollen echt super goed gecast vind en elke keer weer onder de indruk ben hoe Jennifer de emotie van Katniss weet weer te geven. Zo realistisch! (Beat that, Bella!!!) Ik had tenminste het gevoel dat het bijna geen acteerwerk meer was, maar realiteit. En ik denk als je dat lukt als filmmaker, je er in geslaagd bent om een kneiter goeie film neer te zetten.

Nog niet naar catching fire geweest of twijfel je nog? Gooi die twijfels uit het raam, en gaan met die banaan!

P.S. Ergens vind ik het heel dom dat ze deel 3 ook in twee delen gaan verfilmen. Ik vond dat zelf echt het minst boeiende deel, dus ik ben behoorlijk huiverig. Hoe denken jullie daar over?

Tags:

Divider

8 responses to “Catching fire

  1. Ik ben het met je eens dat deel 3 in twee delen verfilmen misschien niet heel handig is, maar ook bij mij is dat het boek dat het minste indruk maakte – en dat zegt volgens mij niets over hoeveel er te verfilmen is. Want aan de andere kant is dat het deel waarin de meeste verschillende dingen zijn, en waar voor mijn gevoel de ene actie na de andere kwam, terwijl er bij de andere boeken toch net wat meer psychologische achtergrond kwam kijken die we bij deel 3 al wisten, en ik denk dat het bij mij daardoor kwam dat dat deel minder impact had. En dan kan het misschien juist wel goed zijn om er twee films van te maken, en zo de actie een beetje uit te spreiden.

    • Ja dat is waar, je kan er ook echt 2 stukken uithalen die allebei elders afspelen, maar toch.. Ik was ook niet echt onder de indruk van Spotgaai en ik ben bang dat het nu de aandacht vooral op de actie gaan leggen. Maar goed, we zullen het zien! Eerst zien en dan pas oordelen natuurlijk!

  2. Ik weet niet hoe het met deel 3 gaat uitpakken. Ik had liever gehad dat het in 1 deel werd verfilmd, maar ik denk dat het geweldige acteerwerk de films sowieso wel een succes gaat maken!

  3. Ik ben naar de film geweest. Over het algeheel ben ik er erg blij mee, maar er zijn stukjes die ik niet zo geweldig vond. Zoals het huwelijksaanzoek van Peeta bijvoorbeeld. Maar ik ben ook benieuwd naar het derde (en vierde) deel! Ik heb twee ideeën waar het eerste deel zal stoppen. Ja, ik vind het ergens wel jammer dat ze er twee films van maken, maar ook wel leuk: nu hoeven ze minder te ‘cutten’, denk ik. Ik laat me verrassen, hoewel ik het inderdaad het slechtste boek vind. Ondanks dat ik het een geweldige serie vind 🙂

  4. Ik heb er zo’n hekel aan als ze 1 boek in meerdere delen opbreken. Het boek was toch niet dikker dan de andere 2? Dat voelt dan alsof ze er meer aan willen verdienen… maar goed ik heb deel 2 nog niet gezien. Het staat wel op mijn wishlist 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.