Breek me – Tahereh Mafi (Touching Juliette #2)

Geplaatst op 9 februari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Breek me  – Tahereh Mafi (Touching Juliette #2)Breek me Serie: Shatter me #2
Andere boeken in deze serie: Vrees me
| 18 februari 2013
Aantal pagina's: 464
ISBN: 9789020679618
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Hij zal mij vinden Ik vind hem eerst

Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

Koop dit boek

Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik het eerste deel uit deze serie, vrees me, las. Ik was vooral benieuwd omdat dit echt zo’n serie is die ontzettend gehyped is op internet. Dat vraagt natuurlijk om een flinke dosis nieuwsgierigheid. Zoals jullie misschien ook wel herinneren is dat ik best wel teleurgesteld in dit eerste deel was, omdat het gewoon niet helemaal kon voldoen aan mijn verwachtingen. Toch mag je als lezer de hoop niet opgeven en besloot ik met zo min mogelijk vooroordelen te beginnen aan Breek me, het tweede deel. En ik moet zeggen: ik werd er een stuk vrolijker van.
Niet dat Breek me nou zo’n vrolijk boek is, maar ik vond het een stuk beter dan deel een zoals ik me herinnerde. Ik vond de emoties van Juliette sterker overkomen en ze deden me ook veel meer. Ook vond ik de strijd die ze met zichzelf voert over Adam en Warner, maar ook hoe ze zich tegenover anderen moet gedragen een stuk heftiger overkomen. Realistischer.Toch vind ik het nog steeds moeilijk om te oordelen wat ik nou echt vind van deze serie. Er zijn wat elementen die ik maar wazig vind en toen ik het boek uit had dacht ik: Wat is er nou eenmaal in die 460 pagina’s gebeurd wat niet in 300 pagina’s had kunnen passen? Natuurlijk benadrukt Mafi in deze reeks vooral de gedachten van Juliette, en dat doet ze er goed en origineel, maar toch denk ik soms dat er vrij weinig gebeurd in vrij veel pagina’s.
Wel is het zo dat die pagina’s erg snel lezen, want het verbaasd me hoe snel ik dit dikke boek uiteindelijk uit had.De sterke punten uit dit boek vond ik voornamelijk de emoties die Juliette voelt en hoe deze worden overgebracht. Niet dat ik haar als personage zo fijn vind, maar meer de manier waarop de schrijfster het overbrengt.
Het beruchte hoofdstuk 62 ging natuurlijk ook niet onopgemerkt voorbij en ik snap precies waarom iedereen het daar over heeft. Ik vond het – als Team Warner – ook erg jammer dat het net niet over de grens ging. He, je bent een shipper, of je bent het niet hoor!Hoewel ik door Breek me dus nog steeds niet helemaal hoteldebotel over deze serie ben, heb ik toch besloten dat ik hem ooit in de kast wil hebben staan. Al is het alleen al door die prachtige covers. Dat deel 1 nu tijdelijk 10 euro kost, helpt natuurlijk ook mee! Dus die koop ik ooit voor het einde van de actie zeker.  En uiteraard ben ik ondertussen ook erg benieuwd naar de twee korte novels en het derde en laatste deel van de serie.

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Breek me – Tahereh Mafi (Touching Juliette #2)

  1. Zeker als een boek helemaal gehyped word door de rest in boekenland valt het soms extra tegen wanneer je het boek zelf niet zo geweldig vind hè. Ik vind het zelf weer een prachtig boek van Tahereh Mafi, ik kan zo genieten van haar schrijfstijl en alle prachtige quotes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.