Bram en het droomengeltje – Lucinda Riley

Geplaatst op 27 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Bram en het droomengeltje – Lucinda RileyBram en het droomengeltje door Lucinda Riley
Uitgever: Xander | September 2020
Genres: Prentenboek
Aantal pagina's: 56
ISBN: 9789401613163
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Bram is heel blij met zijn nieuwe kamer in zijn nieuwe huis, maar hij vindt de verhuizing naar het platteland ook wel erg spannend. Als hij ’s nachts wakker wordt van een griezelig geluid, wil hij het liefst weer terug naar de stad. Gelukkig heeft droomengeltje Lot zijn wens gehoord, en zij weet al precies hoe ze Bram kan helpen…

Bram en het droomengeltje is het eerste kinderboek van Lucinda Riley, de bestsellerauteur van De zeven zussen, en haar zoon Harry Whittaker – met prachtige illustraties van de Duitse illustrator Marie Voigt.

Lucinda Riley zal voor velen geen onbekende naam zijn. Haar zeven zussen-serie is ongekend populair en domineert de top 60 al een hele tijd. Ze heeft echter ook een reeks kinderboeken geschreven, waarvan Bram en het droomengeltje er een van is.

Bram en het droomengeltje gaat over Bram, een jong jochie dat net met zijn ouders van de stad naar het platteland is verhuisd. Hij woont nu in een verbouwde oude varkensstal en vindt het verschrikkelijk omdat er ’s nachts monsters op bezoek komen. Met behulp van het droomengeltje gaat Bram op jacht naar het monster.

Het was een aardig prentenboek. De clou van het verhaal vond ik interessant. Wel vond ik het vrij veel tekst was voor een prentenboek en dat het qua niveau ook behoorlijk pittig is voor kleine kindjes. Ik denk niet dat een peutertje in staat zal zijn de aandacht bij het verhaal te houden.

Ook vond ik de rol van de engel nogal overbodig. Ik hou van engeltjes, maar ik wil dan voornamelijk een logische functie in het verhaal. Toch kan het kindjes misschien geruststellen en ik snap ook wel dat er op deze manier gemakkelijker een serie van gemaakt kan worden.

De illustraties zijn kleurrijk en Lily vond ze prachtig. Als ze ouder is zal ik Bram en het droomengeltje zeker nogmaals voorlezen.

three-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.