Book release Hof van Doorns en Rozen bij Kasteel de Haar

Geplaatst op 28 februari 2016 door Emmy in Evenement / 15 Comments

groepklein3

Twee weken terug kreeg ik een erg leuk mailtje in mijn mailbox. Of ik soms aanwezig wilde zijn bij de lancering van het boek Hof van Doorns en Rozen bij Kasteel de Haar. Natuurlijk wilde ik dat, want het Engelse boek gaf ik 5 sterren én ik leverde de quote aan voor de catalogus (En hij blijkt ook nog eens op de boekenlegger te staan). Voor ik het wist was het zaterdagmorgen 27 februari en stond ik in vol ornaat in een overvolle trein richting Utrecht. Samen met Lieke, want zij was ook uitgenodigd.

kasteeldehaar_klein

Ik zou hier wel kunnen wonen!

Op Utrecht centraal kwamen we Katja al tegen. Met z’n drietjes gingen we op weg naar kasteel de Haar. We waren vroeg, maar dat vond ik geen probleem: Ik kan wel wennen aan de sfeer van een kasteel! De locatie kende ik al een beetje, want ik ben meerdere malen naar de Elf Fantasy Fair geweest, waar oa. Kasteel de Haar het decor voor is. Dit kasteel is heropgebouwd eind 19e eeuw door de architect Cuypers, die ook het Rijksmuseum en het Amsterdam CS heeft ontworpen. Het is gebouwd in de neogotische stijl naar aanleiding van de middeleeuwen (er stond nog een ruïne), maar bevatte alle luxe die je eind 19e eeuw maar kon bedenken. Daarnaast is het echt een kasteel hoe je het als kind zou tekenen; inclusief torens en slotgracht. Als dat niet goed past bij een boek over de verschillende feeën hoven, dan weet ik het ook niet meer!

groepklein2

Iedereen met het boek. Ik had al een masker op mijn hoofd, dus ik heb hem niet voor mijn gezicht. We waren met het nieuwe promoteam, een aantal mensen van de uitgever en een selecte groep boekbloggers.

liekeenjessicaklein

Lieke en Jessica. Wij waren er allemaal best vroeg.

katjaenemmy

Met Katja.

katjaklein

Katja.

Om 12 uur was iedereen aanwezig. Ik voelde me een beetje overdressed, zo verkleed als herfstelf. Ik heb nu eenmaal een zwak voor het sprookjesthema, dus dan kom ik graag helemaal uitgedost. Gelukkig vonden de kinderen het wel allemaal leuk om te zien. Dus spijt heb ik niet… Wel dat ik niet echt foto’s van mezelf heb laten maken in de kasteeltuin. Ik heb maar een enkele, in de schaduw. En dat terwijl dit terrein zo geschikt is voor het schieten van mooie plaatjes. (Lees: ik heb een nieuwe fotocamera en ik ben erover aan het fangirlen).

Foto 27-02-16 18 39 06

Ik naast de slotgracht.

Nadat iedereen was aangeschoven kregen we een lekkere lunch met verse jus, tomaten-pompoensoep, belegde minibolletjes en andere lekkere deegwaren. Na een afsluitende warme chocolademelk was het tijd om naar het kasteel te gaan. Wij zouden namelijk een rondleiding krijgen door het kasteel. Helaas mochten we hier geen foto’s maken, want het was echt prachtig om te zien. Ik vond het ook veel groter aanvoelen dan je van buiten zou denken. Maar aan de andere kant; het is wel het grootste kasteel van Nederland (en helemaal niet zo oud). Ik zou denk ik zelf heel enthousiast een rondleiding door het kasteel kunnen geven, maar er een keer logeren lijkt me ook totaal geen straf! Binnenkort veranderd er trouwens iets, dan mag je vrij rondlopen op de beneden verdieping en kan je een tour boeken voor overige kamers. Dat lijkt me een goede keuze, want je kunt door alle details echt wel rond blijven dwalen door al die rijkelijk versierde kamers.

metthyrzeklein

Met lieve Thyrze.

Na de rondleiding was het tijd voor het maken van foto’s en het vrij rondlopen over het kasteelterrein. Het was best koud, dus we hebben geen grote ronde gedaan. Wel heeft iedereen gebruik gemaakt van het fijne winterzonnetje voor het maken van heel erg veel foto’s. Langzaam begonnen we afscheid van elkaar te nemen. Daarna vertrokken we in goed gezelschap van elkaar naar de bus.

promoklein

promoteamklein

Het nieuwe promoteam! Alleen Joost was niet aanwezig.

jessciaklein

Jessica.

Zelf ben ik nog even met Katja mee naar huis geweest, dus was ik pas later thuis. Maar dat maakt niet uit, want er zijn heel veel vervelendere manieren om je zaterdagmiddag mee te vullen. Ik heb genoten van het kasteel en de bijzondere sfeer en kan niet anders zeggen dan dat Best of YA met Kasteel de Haar de perfecte locatie heeft gekozen voor de boek release van Hof van Doorns en Rozen.

ubhsklein

Bedankt Unieboek dat ik er bij mocht zijn!

quoteklein

In de goodiebag zat een leuke button, een masker (niet deze), een boekenlegger (met mijn quote) en het boek. Ik heb er echt zin in om het boek te gaan lezen.

Foto 27-02-16 18 39 12

Perfecte locatie.

 

Tags: , ,

Divider

15 responses to “Book release Hof van Doorns en Rozen bij Kasteel de Haar

  1. Ziet er allemaal erg gezellig uit! Leuke foto’s, en ook leuk om iets meer over het kasteel enzo te lezen 🙂 Tof ook trouwens dat je quote overal terug te vinden is 😀 goed bezuug!

  2. Super leuke foto’s. En ik begrijp goed dat je je sprookjes-outfit aan wilde doen hoor. Ik zou het zelf ook heerlijk vinden om daar in een Arwen of Belle-jurk rond te struinen. Die locatie vraagt daar gewoon om.

  3. Wat een mooie locatie 🙂 Ik zou ook verkleed zijn gegaan hoor 😉
    Keertje teruggaan als het wat warmer is voor foto’s? Of juist in de herfst, als herfstelf! Kun je in de lente misschien teruggaan voor foto’s als lente- of zomerelfje?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.