Bone Crier’s Moon (Bone Grace #1) – Kathryn Purdie

Geplaatst op 15 april 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Bone Crier’s Moon (Bone Grace #1) – Kathryn PurdieBone crier's moon door Kathryn Purdie
Serie: Bone Grace #1
Uitgever: Katherine Tegen Books | Maart 2020
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 480
ISBN: 9780062798770
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Bone ​Criers have a sacred duty. They alone can keep the dead from preying on the living. But their power to ferry the spirits of the dead into goddess Elara’s Night Heavens or Tyrus’s Underworld comes from sacrifice. The gods demand a promise of dedication. And that promise comes at the cost of the Bone Criers’ one true love.

Ailesse has been prepared since birth to become the matriarch of the Bone Criers, a mysterious famille of women who use strengths drawn from animal bones to ferry dead souls. But first she must complete her rite of passage and kill the boy she’s also destined to love.

Bastien’s father was slain by a Bone Crier and he’s been seeking revenge ever since. Yet when he finally captures one, his vengeance will have to wait. Ailesse’s ritual has begun and now their fates are entwined—in life and in death.

Sabine has never had the stomach for the Bone Criers’ work. But when her best friend Ailesse is taken captive, Sabine will do whatever it takes to save her, even if it means defying their traditions—and their matriarch—to break the bond between Ailesse and Bastien. Before they all die.

Met zo’n mooie kaft kon het natuurlijk niet anders dan dat het boek op mijn wishlist verscheen. Uiteindelijk zag ik hem voor een mooie prijs bij de boekhandel liggen en besloot ik het boek mee te nemen. Ik was echt reuze benieuwd, want ik hoorde veel goede verhalen over Bone crier’s moon. Wel een kleine trigger warning vooraf: in dit boek worden dieren gedood,

Als dochter van de leidster van de Bone Criers, ligt er ontzettend veel druk op de schouders van Ailesse. Al vanaf haar geboorte traint ze ervoor om een goede Bone Crier te worden, iemand met de kracht om de doden naar het juiste dodenrijk te brengen. Deze gave komt echter met een prijs: hun ware liefde.

Het boek begint met Ailesse die samen met haar beste vriendin Sabine op een dier jaagt. De kracht die ze van botten van dieren krijgen, verkrijgen ze alleen als ze het dier zelf doden en met de druk die Ailesse voelt is het haar taak een krachtig dier te doden.

Ailesse en Sabine hebben allebei een duidelijk karakter. Ailesse is vastbesloten en roekeloos, Sabine is bedachtzaam en ingetogen. Hierdoor ontstaat er een interessante dynamiek. Vooral omdat beide meiden gedwongen worden uit hun comfortzone te stappen. De vrouwen in dit boek zijn stuk voor stuk krachtig en machtig op hun eigen manier en dat vond ik heel erg tof.

Net als de sfeer in het boek. Het voelde duister en gevaarlijk en keer op keer zat ik op het puntje van mijn stoel. Mede hiervoor heb ik enorm van het boek genoten, ook al waren er een aantal elementen die ik minder vond.

Zo vind ik de insta-love in dit boek echt matig. Soms is het leuk, maar nu vond ik het niet overtuigend. Sowieso vond ik Ailesse steeds minder interessant worden en vond ik het vervelend dat ze steeds afhankelijker werd van haar love interest. Ik voelde de chemie tussen de personages niet en dat hielp ook niet.

Tot slot had ik net iets meer van de wereld willen zien, net iets meer achtergrond van de personages gehad. Ik miste net dat extraatje waarbij een leuk boek een geweldig boek kan worden.

Al met al heb ik veel plezier beleefd aan Bone crier’s moon. Ik hoopte al dat het een leuk boek zou worden en voor mij kwam dit uit, ondanks dat er voor mij ook wel wat gebreken in het boek zaten. Het was interessant genoeg dat ik ook het vervolg wel wil oppakken.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.