Boeken om te lezen tijdens Halloween

Geplaatst op 30 oktober 2020 door Emmy in Boeken / 0 Comments

In het kader van de Friday Five, uitgezet door Joost, worden bloggers uitgedaagd om vijf boeken te delen waar je nachtmerries van zou krijgen. Nu wilde ik dit thema wat breder benaderen, want er zijn een tal van boeken die bij de tijd van Halloween (Samhain) passen. Ze zijn niet allemaal supereng, maar wel spooky op hun eigen manier. Het werden er ook meer dan vijf. Want tja… ik kan natuurlijk weer eens niet kiezen.

Ik koos uiteindelijk 12 boeken. Boeken met verschillende thema’s. De een meer realistisch dan de ander, sommige weer echte fantasy. Boeken over heksen, geesten, demonen.. monsters. Noem maar op!

Een boosaardig sprookje – Raymond E. Feist is een boek over Ierse legenden en het elfenvolk. Superleuk en heel magisch voor deze tijd van het jaar.

Duistere volwassen fantasy lezen vol geesten en duistere sociëteiten? Lees dan Het negende huis van Leigh Bardugo.

Meer in een fantasy-mood en ben je dol op de Chilling adventures of Sabrina? Lees dan het bijpassende boek!

Vervolgens raad ik ook altijd Lockwood & co aan. Het is een middle-grade maar woowwwwwwww zo spannend! Ik heb echt de rillingen over mijn rug voelen lopen bij het derde deel en ik hoop stiekem dat er meer in de serie gaat komen.

Verschijningen van Hilda Spruit is onlangs verschenen en een los te lezen vervolg op Geestverwanten. Ik heb het boek onlangs gelezen en ik vond hem heerlijk!

Fan van hekserij? Dan is Hazel’s pentakel echt een aanrader! Ik kijk enorm uit naar het derde deel, want ik smul over verhalen over heksen. Zeker als je fan bent van de Wicca serie (nog een tip!) dan wil je deze ook lezen. Stiekem hoop ik zelf ook nog eens een heksenboek te schrijven.

We gaan door met nóg een boek van Nederlandse bodem: Verschijning van onze eigen Joany! Als je dol bent op ghosthunt verhalen is dit echt jouw boek. Extra leuk: plaatselijke legenden spelen een grote rol in het boek.

Ernaast staat mijn eigen boekbaby: Supernerd! Nu denk je misschien: wat heeft jouw boek in godensnaam met Halloween te maken behalve de demonen? Simpel: het speelt zich af rond Halloween.

Pan’s labyrinth is het volgende boek in mijn lijstje. Minder eng, maar wel een behoorlijk duistere vibe in dit sprookjesverhaal. De film kijken is ook nice rond deze tijd, mocht je geen zin hebben in Hocus Pocus of The Craft.

Serieus eng is natuurlijk Hex. Ik wil nog steeds de nieuwe editie eens herlezen om het andere einde te weten.

Een van mijn favorieten in City of Bones van V.E. Schwab. Naast dat het zich in Edinburgh afspeelt en dus een feest van herkenning is, gaat het over geesten. Ik kijk zoooo uit naar het vervolg!

Tot slot een van de Blossom Books wereldklassiekers: Frankenstein. Dit gothic verhaal zet een ultieme griezelsfeer neer en ziet er door de illustraties ook nog eens prachtig uit.

Heb jij een ultieme Halloweenboek om te delen? Laat het weten in de reacties!

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.