Boeken die ik van de bibliotheek leende voor de vakantie

Geplaatst op 21 juli 2021 door Emmy in Boeken / 3 Comments

Ik zit in een luxepositie: ik kan lenen wat ik wil uit mijn mediatheek. Nadeel: er staan zo insane veel boeken op mijn TBR dat ik er best even over ga doen ze allemaal te lezen. En er komen er steeds meer bij.

De afgelopen twee jaar nam ik insane veel boeken mee, zodat ik genoeg te kiezen had en lekker veel weg kon lezen. Dit werkte op zich wel goed, behalve dan dat ik mezelf niet meer gunde om mijn eigen boeken te lezen en dat was jammer. Dus besloot ik nu om een selectie mee te nemen. Een haalbare selectie.

De boeken die ik van school leen zijn eigenlijk een mix tussen YA-boeken die ik nog wil lezen maar niet zelf wil aanschaffen en de klassiekers van lezen voor de lijst. Niet perse omdat ik sta te springen – wel omdat ik toch nieuwsgierig ben en – op de eerste plaats – omdat ik leerlingen beter wil kunnen helpen.

Ik heb zes boeken thuisliggen nu. Drie meer literaire boeken en drie young adults

Literair

De engelenmaker – deze heb ik meegenomen omdat ik hem eigenlijk al jaren wil lezen. Ja, het onderwerp is heftig en ik weet niet of ik hem trek, maar hij schijnt ook wel heel mooi te zijn. Hij wordt af en toe opgepakt door leerlingen en dan wil ik er wat zinnigs over kunnen zeggen.

Vele hemels boven de zevende – dit boek werd zo ontzettend veel geleend toen ik nog bij de bibliotheek werkte: nu wil ik wel eens weten waarom iedereen zo hyped is.

Joe speedboat – Net zoals de Engelenmaker: ik wil wel er graag wat zinnigs over kunnen leggen tegenover leerlingen.

Het zijn niet de meest ingewikkelde boeken. Daar heb ik namelijk geen trek in en die komen later wel. Ik heb ook vakantie! Ze blijven nu netjes op mijn wil-ik-lezen-plank staan op school. Ja. Ik heb stiekem een plank gemaakt.

Niet alle boeken uit de bieb die ik wil lezen staan er op hoor, want anders hebben leerlingen niks meer te lezen!

Young adult

Midnight sun – tja… Ik wil hem toch een keer lezen.

De zoon van Neptunes – ik wil eindelijk verder met de Rick Riordan boeken. Ik heb er natuurlijk al veel gelezen, maar deze serie heb ik nooit afgemaakt. Nu we ze op school hebben staan moest en zou ik dit tweede deel meenemen.

Liefde van A tot Z – dit schijnt een heel erg mooi boek te zijn en ik kan niet wachten om hem te lezen!

Al met al ben ik dik tevreden met mijn gekozen boeken. Ik denk dat het haalbaar is om te allemaal te lezen en daarnaast ook genoeg van mijn eigen planken te lezen. Deze vakantie wil ik namelijk heerlijk ontspannen en niet teveel moeten van mezelf. Maar daar zal ik het laten nog over hebben.

Ga jij boeken uit de bibliotheek lenen voor je vakantie?

Tags: ,

Divider

3 responses to “Boeken die ik van de bibliotheek leende voor de vakantie

  1. Groot gelijk dat je niet voor al te ingewikkeld leesvoer hebt gekozen! Joe Speedboot heb ik hier ook nog staan om nog te lezen. Van Griet op de Beeck ben ik op zich wel fan na ‘Kom hier dat ik u kus’.

  2. Zowel Joe speedboot en de Engelenmaker las ik voor de lijst. De eerste vond ik hilarisch, maar je moet wel van Wieringa zijn humor houden. De Engelenmaker vond ik prachtig, wel heftig, maar heel bijzonder en het boek is goed opgebouwd en geschreven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.