De Boek Pioniers | De wet op de vaste boekenprijs

Geplaatst op 19 juni 2016 door Emmy in De Boek Pioniers, Vlog / 3 Comments

banner DBP

Goedemorgen! Boeken in Nederland zijn overal even duur. Of je nou op bol kijkt, of ik de plaatselijke boekhandel, het zal qua prijs niks verschillen. En dat heeft een goede reden; De wet op de vaste boekenprijs. Wij gingen op bezoek bij Myrthe Spiteri, uitgeefster van Blossom Books om uit te zoeken hoe dit nou zit. Zij krijgen vaak de vraag waarom boeken overal evenveel geld kosten en met deze video hopen we duidelijk over te kunnen brengen hoe dit nu zit. Handig, want dan kun je voortaan je ‘waar is dit boek goedkoper?’-zoekacties vervangen door leestijd!

Wil jij ook een vraag beantwoord hebben? Laat het ons dan weten!

Tags:

Divider

3 responses to “De Boek Pioniers | De wet op de vaste boekenprijs

  1. Echt super interessant om te horen hoe zoiets in zijn werk gaat en wat goed dat die wet bestaat! Nu snap ik ook waarom Engelse boeken vaak goedkoper zijn dan Nederlandse boeken. Het is ook wel fijn te weten dat je in één stad, niet naar drie verschillende boekhandels hoeft te gaan om te kijken of het daar goedkoper is. Maar dat het overal hetzelfde is!

  2. Interessant! Ik wist in grote lijnen al wat de vaste boekenprijs precies inhoudt, maar nu snap ik ook waarom het zo belangrijk is voor Nederlandse uitgeverijen. Ik vind het ook wel fijn dat de prijs gewoon overal hetzelfde is en dat je niet bang hoeft te zijn dat je een boek ergens anders goedkoper kan krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.