Bloody tales of Europe

Geplaatst op 5 juli 2013 door Emmy in TV serie / 4 Comments

Ik ben niet zo’n tv kijker. We kijken wel eens films en series op dvd, maar er zijn maar weinig programma’s waar ik zelf de tv voor aanzet. De kookprogramma’s die elke middag op net 5 te vinden zijn en elke woensdagavond om 22.00 uur op National Geographic. Daarvoor trap ik mijn vriend van de bank als het moet, want het programma wat dan op de buis is, moet en zal ik altijd kijken. Ik heb het dan over Bloody tales of Europa, een geschiedkundig programma waar twee deskundigen bepaalde bloederige mythen proberen te achterhalen. Elke aflevering heeft een bepaald thema en er worden verschillende landen en tijden aangedaan. Super voor mythologie en geschiedenisfans zoals ik!

6549 

Historicus Suzannah Lipscomb en journalist Joe Crowley werken wederom samen om de geheimzinnige lugubere moorden, martelingen en opsluitingen die in de Europese geschiedenis hebben plaatsgevonden te onthullen. Maar deze keer beperken ze zich niet alleen tot de Tower of London. Italië, Spanje, Scandinavië, Ierland, Polen, Hongarije, Roemenië, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs Holland zijn de locaties die in deze serie worden besproken.

Hoewel de eerste serie volgens mij bijna ten einde is, is dit voor mij echt heerlijk geweest om naar te kijken. Ik heb dingen geleerd over verschillende historische figuren, maar ook diverse dingen die ik al wist verder kunnen uitbreiden. Gelukkig voor iedereen die het gemist heeft: alles wordt nog een keertje herhaald op National Geographic, dus zeggen dat je het gemist hebt, is geen reden om niet te kijken.

6549

Ik heb niet echt een favoriete aflevering. Ze zijn heel slim geweest om elke keer een ander thema te kiezen en dan steeds drie gevallen te bespreken die onder dat thema vallen. Geen was saai, allemaal indrukwekkend. Iedereen die een beetje van mysterie, bloeddorstige verhalen of geschiedenis houdt, raad ik zeker aan de tv een keertje aan te zetten. Ikzelf hoop heel erg dat er een serie 2 komt!

Bron foto’s

Tags:

Divider

4 responses to “Bloody tales of Europe

  1. IK WIST HELEMAAL NIET DAT JE DIT KEEK
    EMMY DEZE SERIE IS ZO TOF
    De aflevering over Atilla de Hun is toch echt mijn favoriet. Zijn cause of death. Het was iets van een hartstilstand omdat ie gedronken had en toen ging doen wat er van je verwacht wordt op je wedding night. Ik ging stiekem echt helemaal stuk hierom

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.