Blogtour: Vragen aan de personage

Geplaatst op 26 september 2015 door Emmy in Boeken / 2 Comments

stemvandezee

Onlangs werd ik door Storm publishers gevraagd of ik mee wilde doen met de blogtour van De stem van de Zee. Jullie herinneren je vast nog wel dat ik een vrij kritische recensie schreef, die je overigens hier kunt teruglezen. Deze recensie was overigens de ideale voedingsbodem voor het onderwerp wat ik mocht gebruiken, namelijk: vragen aan de personages.

Arthur, hoe oud ben je precies?

Ik ben dertien.

Nimue, hoe denk je dat je leven zou zijn geweest als je wel contact had gehad met je moeder?

Dat vraag ik me vaak af. Zou het makkelijker zijn geweest na papa’s ongeluk? Ik denk dat Arthur en ik sowieso minder hard hadden hoeven te werken. Misschien hadden we allebei kunnen studeren, maar dat weet ik niet zeker. Het belangrijkste verschil zou zijn dat mama ons alles had kunnen uitleggen over onze familie…Ik zou heel anders naar de wereld en naar mezelf hebben gekeken als ik haar verhaal eerder had gehoord. En Arthur en ik zouden ons niet in de steek gelaten voelen.

Rona, wat zou je veranderen als je je leven over mocht doen?

Ik denk niet dat ik spijt kan hebben van de keuzes die ik heb gemaakt, hoe moeilijk die soms ook waren. Mijn kinderen alleen laten was het zwaarste wat ik ooit heb gedaan, maar ik kan nog steeds geen andere uitweg bedenken. Misschien had ik beter op Benji moeten letten; misschien dat ik dan allerlei rampen had kunnen voorkomen.

Nimue, welk verhaal zit er denk je achter de ketting die je van je moeder kreeg?

Dat weet ik nog niet. Het ziet er wel naar uit dat iemand het zelf uitgesneden heeft en het is duidelijk een herinnering aan ons familieverhaal. Maar wie het gemaakt heeft en wanneer dat is gebeurd, kan ik nergens in het dagboek vinden. Misschien kom ik er ooit nog achter, als we mama vinden.

Arthur, heb je het gevoel dat je in de schaduw van je zus staat, nu ze een gave lijkt te hebben en jullie moeder vooral haar heeft aangeschreven?

Soms wel. Ik maak me ook veel zorgen, want ik begrijp het allemaal niet goed. Nimue doet trouwens vaak dingen zonder er eerst goed over na te denken en dat is volgens mij gevaarlijk als je zulke krachten hebt. Ik zou wel willen dat mama ook iets voor mij had opgeschreven. Ze had mijn naam ook op het doosje kunnen zetten. Maar als ik jaloers word, denk ik aan wat we te weten zijn gekomen over Benji. Volgens mij was hij vanaf het begin jaloers op mama, om precies dezelfde reden. Ik wil niet zoals Benji worden.

 

Ik denk dat deze antwoorden al heel veel over het verhaal verhelderen en ik wil Mara Li dan ook bedanken voor de moeite!

Eerdere blogs die meededen aan de blogtour: Serenidipity Books, NerdyGeekyFanboy en Yakibooki

Tags:

Divider

2 responses to “Blogtour: Vragen aan de personage

  1. Wat origineel en leuk om te lezen! Ik moet dit boek ook nog steeds lezen, ik ben er al eens in begonnen maar toen vond ik het zo langdradig (wel mooi) dat ik ergens op een kwart ben gestopt. Snel nog eens proberen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.