Blackbird – N.D. Gomes

Geplaatst op 10 januari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Blackbird – N.D. GomesBlackbird door N.D. Gomes
Uitgever: Harlequin | November 2017
Genres: Young Adult, Mysterie, Thriller
Aantal pagina's: 278
ISBN: 9780008184889
Uitgave: ARC
Goodreads
four-stars

My name is Alex. I am fifteen years old, and I don't know where my sister is. Or if she will ever come back.

On New Year's Eve 5,000 blackbirds dropped dead. The same day Olivia McCarthy went missing from a small coastal village in Orkney.

Now Her younger sister Alex is on a mission to find out just what happened to Olivia. But does she really want to know all the answers?

Op YALC wist ik afgelopen jaar weer de hand te leggen op een aantal toffe ARCs. Nou ja, tof? Dat valt natuurlijk altijd nog te bezien. Ik merk in de praktijk dat ik de ARCs nog wel eens laat liggen en dat is best wel zonde, natuurlijk! Nu zag ik dat Blackbird, een van die ARCs op Storytel stond (hier kwam ik mede door de recensie van Liz achter), en dus besloot ik hem te gaan luisteren. Door boeken te luisteren als ik bijvoorbeeld op de fiets zit of een wandeling maak, tik ik net wat extra boeken weg (tip!)

Blackbird gaat over de 15-jarige Alex, die op een klein Schots eilandje (Orkney) woont. Op nieuwjaarsavond verdwijnt haar zus spoorloos, waardoor er uiteindelijk een heel onderzoek op gang komt. Wat is er gebeurd en vooral; waarom? Alex, die het verlies van haar zus maar moeilijk een plaatje kan geven, duikt in het onderzoek.

Een van de toffe dingen van het luisteren van dit boek vond ik het fantastische Schotse accent. Dit gaf voor mij echt een extra dimensie aan het boek; ik waande me nog meer op het eiland, waar ik samen met Alex op pad ging om antwoorden te vinden. Voor mij kwam het eiland echt tot leven, evenals de personages.

Toch was dit boek ergens wel anders dan ik had gehoopt. Zelf zou ik niet zo snel een thriller/mystery pakken, maar omdat er op de achterflap werd gezegd dat er 5000 merels uit de lucht vielen tijdens Olivia’s verdwijning en het eiland ook een stenen cirkel heeft, hoopte ik op een paranormal twist. Ik en mijn voorliefde voor het bovennatuurlijke ook. Dat neemt niet weg dat ik oprecht ben meegesleept door Blackbird.

De mystery in dit boek zit goed in elkaar en ik vond de ontwikkeling van de personages en de setting prima in orde. Het is alleen wel een boek wat ik normaal gesproken niet zo snel zelf zou oppakken. Aan de andere kant; verandering van spijs doet soms smaken en dat was met Blackbird zeker het geval.

Wat ik vervolgens ook erg sterk vond waren de emoties van Alex. N.D. Gomes heeft deze erg sterk weten over te brengen; Alex’s verdriet, onmacht, de relaties die onder druk staan… Het kwam levensecht op mij over en hierdoor had het boek een stevige emotionele lading die ik af en toe wel eens mis bij andere boeken. Het maakte het boek sterk en overtuigend en meeslepend. Ik hoopte constant dat het recht zou zegevieren, zodat Alex haar verdriet een plaatsje kon geven.

In Blackbird voelde de emoties levensecht en kwam het Schotse eiland echt tot leven.

Al met al vond ik Blackbird een grote verrassing. Het wist me te grijpen en ik wilde net als Alex weten wat er nou precies gebeurd was. Het is dan niet perse een boek wat ik zelf in de winkel zou hebben uitgezocht, maar het is wel een boek wat me goed bevallen is. Het zit goed in elkaar, de karakters waren overtuigend in hun gedrag en emoties, er zat voldoende mysterie in (al wist ik al snel wie het geweest moest zijn en ik had het goed) en de setting kwam voor mijn ogen – eh oren – tot leven. Het luisteren beviel ontzettend goed door het Schotse accent. Een aanrader voor thrillerlezers en mysteryfanaten.

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Blackbird – N.D. Gomes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.