Black Ice – Becca Fitzpatrick

Geplaatst op 18 juni 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Black Ice – Becca FitzpatrickBlack ice door Becca Fitzpatrick
Ook door deze auteur: Dwalen
Uitgever: Simon and Schuster | Oktober 2014
Genres: Young Adult, Contemporary, Thriller, Mysterie
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9781442474284
Uitgave: Hardcover
Goodreads
one-star

Danger is hard to resist in this sexy thriller from Becca Fitzpatrick, the New York Times bestselling author of the Hush, Hush saga.

Britt Pheiffer has trained to backpack the Teton Range, but she isn’t prepared when her ex-boyfriend, who still haunts her every thought, wants to join her. Before Britt can explore her feelings for Calvin, an unexpected blizzard forces her to seek shelter in a remote cabin, accepting the hospitality of its two very handsome occupants—but these men are fugitives, and they take her hostage.

Britt is forced to guide the men off the mountain, and knows she must stay alive long enough for Calvin to find her. The task is made even more complicated when Britt finds chilling evidence of a series of murders that have taken place there…and in uncovering this, she may become the killer’s next target.

But nothing is as it seems, and everyone is keeping secrets, including Mason, one of her kidnappers. His kindness is confusing Britt. Is he an enemy? Or an ally?

“Rife with psychological twists exploring themes of revenge, misogyny, and familial duty” (Publishers Weekly), Black Ice is New York Times bestselling author Becca Fitzpatrick’s riveting romantic thriller set against the treacherous backdrop of the mountains of Wyoming. Falling in love should never be this dangerous…

Sinds ik werkzaam ben bij de bibliotheek als opruimkracht en dus weer een abonnement heb, kom ik zo nu en dan boeken tegen die al heel lang op mijn TBR staan, maar waarvan ik nog geen mogelijkheid heb gehad om ze aan te schaffen. Black ice was ook zo’n boek en toen het ingenomen werd, besloot ik het meteen zelf te lenen. En wat ben ik blij dat ik het boek geleend heb en niet gekocht. Black Ice is namelijk een opeenstapeling van teleurstellingen en mijn minst plezierige read van het jaar.

blackice2

Ik heb tot op heden best goede ervaringen met Becca Fitzpatrick. Haar Hush,hush serie vind ik erg vermakelijk. Black ice is echter een boek van een heel ander kaliber. Dit is namelijk een contemporary/thriller/mysterie en ik ben van mening dat het boek totaal niet uit de verf komt.

Het boek gaat over Britt, een meisje dat samen met haar beste vriendin gaat hiken. In de bergen gaat het echter gruwelijk mis. Ze wordt namelijk gegijzeld door twee mooie mannen en zij dwingen haar hen te helpen de sneeuwstorm te trotseren. Britt begint echter gevoelens te krijgen voor een van haar kidnappers, die zo slecht nog niet lijkt.

blackice3

Allereerst; waar gaat dit boek in hemelsnaam over? Dit vroeg ik me gedurende het boek constant af. Ik wist dat ik geen fantasy kon verwachten, maar deze zogenaamde thriller wist me nou niet bepaald mee te sleuren de spanning in. Het verhaal wist me bijvoorbeeld helemaal niet te trekken omdat Britt de domste keuzes maakt. Ze is een dom en naïef meisje dat letterlijk alles doet wat je niet zou moeten doen. En daar blijft ze lekker het hele boek mee doorgaan. Ik ergerde me groen en geel en alle andere kleuren van de regenboog.

Naast die vervelende en vooral ‘oh kijk mij nou eens in nood zijn, laat ik deze domme actie uitvoeren’ Britt, vond ik het boek ook behoorlijk voorspelbaar. Het was logisch hoe het zou gaan eindigen, ook al sprong de plot alle kanten op. De spannende gebeurtenissen waren hak op de tak en zouden spannend moeten zijn. Zelfs een paar moorden konden mijn hartslag niet versnellen, net als de gevaarlijke dieren die zo nu en dan langs kwamen huppelen.

Als je dol bent op hoofdpersonages die niet zelfstandig kunnen functioneren en en het feminisme een mes in de rug steken, dan vind je Britt misschien wel aardig. Hou er wel rekening mee dat de romantiek die er voorkomt in het boek a. een liefdesdriehoek is en b. het zijn jongens die zonder emotie kunnen moorden. Liever zou ik mijn hoofd tegen de muur rammen.

Oppervlakkig plot. Oppervlakkige personages en tenenkrommende romantiek. Dat is Black Ice. Sorry.

blackice

one-star

Tags: , , , , , ,

Divider

7 responses to “Black Ice – Becca Fitzpatrick

  1. Mja ik zeg het niet snel, maar Becca Fitzpatrick vind ik echt een mateloos overgewaardeerde auteur. Na Hush Hush lees ik zeker en vast nooit meer iets van haar :’)

  2. Ik vond ‘m juist een stuk beter dan ik had verwacht! Ik vond ‘m niet geweldig (had ook zo mijn kanttekeningen), maar vind het boek wel een stuk beter dan de Hush, Hush-serie.

  3. “Liever zou ik mijn hoofd tegen de muur rammen.” Hahaha, oeps. Jammer dat hij zo tegenviel! Ik vond de Hush Hush serie wel heel leuk, dus misschien dat ik dit boek wel een kans geef. Ik ben nu stiekem wel nieuwsgierig geworden of ie echt zo slecht is!

  4. Milou

    uhm haha ik vind het echt een leuk boek. ik vind ook de hush hush serie erg leuk. ik was op vakantie en las hem zo uit. misschien ook wel omdat ik soms ook niet de slimste ben haha, wel gewoon vwo4 volgend jaar (;
    jammer dat hij je tegen viel. x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.