Binnenkort: Dutch Comic Con

Geplaatst op 14 maart 2016 door Emmy in Evenement / 10 Comments

Ik weet hoe ik mijn paasweekend ga besteden! Ik ben namelijk aanwezig bij Dutch Comic Con en het gaat vast heel erg gezellig worden! Waarschijnlijk ben ik beide dagen aanwezig met mijn vlogcamera en ga ik er een leuk filmpje van proberen te maken. En ik hoop natuurlijk een paar awesome boekenfans tegen te komen!

Wat is Dutch Comic Con

Na het overweldigende succes van Dutch Comic Con 2015, komen we op 26 & 27 maart terug naar de Jaarbeurs in Utrecht met Dutch Comic Con 2016.

Dutch Comic Con 2016 - Jaarbeurs Utrecht, 26 - 27 maart 2016

DCC staat voor 110% pop-culture beleving!

Comic Con is begonnen met stripboeken en sciencefiction / fantasy-gerelateerde film, televisie en populaire kunst. Maar Dutch Comic Con is veel meer dan dat! We zullen werkelijk het hele spectrum pop-culture aandacht geven. Vrijwel alle genres komen aan bod zoals horror, animatie, anime, manga, speelgoed, verzamelkaarten, video games en fantasy romans. Natuurlijk zijn Disney en Marvel toonaangevend bij Dutch Comic Con!

Dutch Comic Con, staat naast de speciale gasten en merchandise, garant voor een fantastische beleving waarbij de bezoekers centraal staan. De vorige editie was al helemaal te gek en willen we nu gaan overtreffen. Dutch Comic Con 2016 moet een onvergetelijke ervaring worden voor iedereen.

Waarom wil ik hier naar toe?

Eerlijk is eerlijk; ik wist niet zeker of een comic con wat voor mij zou zijn. Ik ben een paar keer bij Londen Film and Comic Con geweest, Chibicon en een keer bij Imagicon en dit vond ik aan de ene kant heel tof, maar aan de andere kant was het nooit volledig mijn ding. In Londen ging ik natuurlijk voor YALC, bij Imagicon hielp ik bij een kraampje en Chibicon, tja dat is al lang geleden en ik had niet echt een groepje. DCC trok mij in eerste instantie niet meteen, omdat ik er geen interessante gasten tussen vond zitten. Maar mijn medeboekbuddy’s wisten me te overtuigen (ok, en ook alle dealers die aanwezig zullen zijn). Nu kijk ik er ontzettend naar uit om eind maart af te reizen naar de jaarbeurs en om me onder te dompelen in alle dingen die ik zo tof vind.

Verkleed? Of toch niet?

Eigenlijk wil ik altijd verkleed naar een event. Tijdens Castlefest trek ik altijd wel iets aan wat lijkt op verkleden. Soms uitgebreid, soms heel simpel. Ik denk dat ik tijdens DCC kies voor een makkelijk en vooral comfortabel kostuum, omdat het vaak erg druk en warm wordt in dat soort zalen. Dan kom ik al snel bij mijn Merida-jurk of Slytherin girl kostuums uit. Helaas paste mijn Meridajurk niet zo heel goed meer (tijd voor Project-Healthy again?) de laatste keer dat ik hem aantrok. Dus ik denk dat ik mijn gewaad maar aantrek. Simpel, maar toch herkenbaar. Tenzij hij wel nog lekker zit, dan ga ik afwisselen.

Ik ben heel benieuwd hoe Dutch Comic Con gaat zijn. Ik heb er heel erg veel zin in om tussen de kraampjes te snuffelen en af te spreken met mijn boekenmaatjes.

Kom jij naar Dutch Comic Con?

Tags: ,

Divider

10 responses to “Binnenkort: Dutch Comic Con

 1. Roos

  Ik ga ook 😀 de 27e
  Ik ga als Ravenclaw girl, mijn vriendin als Galadriel
  Heb er eigenlijk best zin in!
  Nog nooit naar zo iets geweest, ook nog nooit echt verkleed ofzo
  Zal ongetwijfeld best wel wat starende mensen tegenkomen
  Soms mag dat gewoon, nietwaar?

 2. Ik vind de gasten van dit jaar niet interessant genoeg om te gaan eerlijk gezegd. En vrienden van mij vonden het vorig jaar niet echt leuk, dus dat is jammer xD Ik denk dat op zo’n con rondlopen ook wel het leukste is als je verkleed gaat.

 3. Ik ga deze keer beide dagen, als de Maximoff twins van Marvel (Quicksilver op de ene dag, Scarlet Witch op de andere) :3 Ben deze keer ook niet zo geinteresseerd in de gasten, maar ik ga meer om vrienden te zien en voor de kraampjes, he he he!

 4. Dutch Comic Con spreekt me niet zo ontzettend aan… Als er nu nog nét iets meer het accent op boeken lag, en gasten die zijn van de shows die ik kijk, dan vind ik het een ander verhaal. Maar de huidige line-up is mij iets te meh. ^^ Ben wel benieuwd naar jouw verhalen!

 5. Ik weet ook nog niet of ik het iets vind (ben niet zo van de Amerikaanse comics), maar ik ga toch kijken op zaterdag 🙂 Ben wel benieuwd naar wat het is. Ik ga verkleed als Belle (blauwe jurk) met een mandje vol boeken :p

 6. Ik twijfel nog of ik ga. Zaterdag is al uitverkocht dus dan wordt het misschien zondag.
  Het lijkt met wel gaaf! Misschien dan met mijn zus,
  Ik las ergens dat er waarschijnlijk ook 1 in Amsterdam komt, een andere organisator, dezelfde als de comic cons in de UK.
  Heel veel plezier! 😀

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.