Beltane, meiavond

Geplaatst op 7 mei 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Nu ik dit schrijf is het 1 mei rond een uur of half 7 en hoewel het veel later gepubliceerd wordt (yay voor geen WiFi in Turks hotel) wil ik toch mijn kijk erop delen.
Rond 1 mei, vieren vele mensen over de hele wereld het paganistische en van oorsprong Keltische feest Beltane, gewijd aan de godin Brigid, de godin van onder andere het vuur. Het is een feest van geliefden, waarbij de god en godin even een worden om een vrucht te creëren. (mooie woorden voor seks enzo). Een echt liefdesfeest voor de vruchtbaarheid dus. En daar zit ik dan, zielig en alleen op een veel te hard bed in een Turks hotel. Dat betekend niet dat ik helemaal geen liefde heb hoor. Genoeg familie om me heen, alleen al mijn vrienden zitten kilometers verderop. Ik zou nu best een knuffel kunnen gebruiken, best wel. En eten, maar dat komt straks.
Deze meiavond loop ik wel naar het strand en steek ik geestelijk heel Europa door om bij iedereen die ik liefheb te zijn in gedachten en hoop ik dat zij hun gedachten openen voor een knuffel van mijn kant.
En, iedereen die dit leest mag me erop aanspreken dat ze een Beltanetaart tegoed houden.

Tags: , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.